Bouw je eigen bank: de Yuuto van Walter Knoll

Written by margitkengen. Posted in Banken, Woonkamer

walter knoll_yuuto

Stel je eigen ‘landschap’ samen met de verschillende modules van de bank Yuuto zodat hij perfect past in jouw kamer. Er zijn bijvoorbeeld losstaande banken, elementen met een arm aan één kant en elementen gecombineerd met tafelruimte. De Yuuto zit in de collectie van het Duitse merk Walter Knoll er werd gepresenteerd op de meubelbeurs IMM 2013 in Keulen. Deze bank met vele mogelijkheden is ontworpen door EOOS, een ontwerp-studio die gevestigd is in Wenen.

De Yuuto is opgebouwd uit een strakke gestoffeerde basis die iets terugvalt ten aanzien van de zachter uitgevoerde zitkussens. Dit zorgt er voor dat de bank geen logge uitstraling krijgt. Daarbij wordt de bank nog aangevuld met losse rugkussens die zorgen voor het laatste stukje comfort. Tussen de basis en de zitkussens kan er bij sommige elementen gekozen worden voor een tuigleren tafelblad of je kan een element aanvullen met een armleuning van sterk tuigleer.

walter knoll_yuuto walter knoll_yuuto

Voer je de bank uit in één van de vele soorten en kleuren leer dan krijgt de bank een strakke, sobere en chique uitstraling. Door dit te combineren met (gedeeltelijk) stoffen rugkussens dan word het geheel wat vriendelijker en zachter. Als je het leer dan kiest in een tijdloze kleur dan kun je bij de rug- en sierkussens kiezen voor lekker frisse accentkleuren. Voor deze losse kussens kan je altijd gemakkelijk nog eens een andere kleur hoes kopen, dat is voor de basis van de bank natuurlijk iets omslachtiger.

walter knoll_yuuto

Bij de stoffen uitvoering ontstaat er een warm en uitnodigend geheel. Wil je een heel minimalistisch geheel dan kun je er voor kiezen om de rug- en sierkussens in dezelfde stof als de basis van de bank te kiezen, maar dan in aansluitende ton-sur-ton kleuren. Door dezelfde stofstructuur aan te houden maar andere kleurtinten ontstaat er een rustig geheel zonder dat het saai is omdat er wel kleurverschillen zijn.

Om een minimalistische uitstraling te krijgen kun je er ook voor kiezen om verschillende stoffen en structuren te combineren maar juist allemaal in dezelfde kleurtinten. Hierbij zorgen dezelfde kleurtinten voor rust en de verschillende structuren zorgen er voor dat het geheel geen vlakke uitstraling krijgt.

walter knoll_yuutoWil je een iets speelser geheel dan kun je voor de rug- en sierkussens kiezen voor een heel andere stoffen als de basis van de bank. Bijvoorbeeld door een aantal verschillende stoffen, kleurtinten en afmetingen van kussens te combineren. Je krijgt dan een strakke basisbank waarbij de verschillende kussens zorgen voor het contrast hiermee. Er zijn zo veel verschillende elementen en combinaties hiervan mogelijk dat je mooie oplossingen kan samenstellen voor zowel de wat kleinere als de grotere woonkamers. De kleinste bank, met aan allebei de kanten een armleuning, is slechts 179 centimeter breed. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld een aantal elementen met één zijkant open, een einde dat geschikt is voor een tuigleren tafelblad  maar ook nog andere elementen waarvan je dan ook nog combinaties kan maken.


De hoogte van de Yuuto is slechts 70 centimeter hoog waardoor hij er ook uitermate geschikt voor is om vrij in de ruimte te plaatsen. Hij sluit de ruimte niet af en je houd het doorzicht in de kamer. Je zorgt hiermee voor lange zichtlijnen wat op zijn beurt weer zorgt voor een prettig wooncomfort. Let er wel op dat de bank 95 centimeter diep is en dat je hiervoor voldoende ruimte hebt.

De tijdloze en verfijnde vormgeving maakt de Yuuto heel erg geschikt voor in een modern interieur maar ook in een klassiek getint interieur miststaat deze bank niet. Met de keuze van de bekleding kun je er voor zorgen dat de bank goed aansluit bij de bestaande meubelen en door er voor te zorgen dat bepaalde kleuren en materialen van het interieur terug komen zorg je voor eenheid.

Een prachtige bank om lekker te kunnen zitten, liggen of loungen om te bijvoorbeeld te genieten van een goed boek, een mooie film of een knapperend haardvuur. walter knoll_yuuto


Bronvermelding: www.walterknoll.de

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.