Kasten met contrast: de Rialto van Riva1920

Written by margitkengen. Posted in Dressoirs, Kasten, TV kasten, Vitrinekasten

riva1920_rialto

Hou je van de uitstraling van natuurlijke materialen? Het Italiaanse merk RIVA1920 staat bekend om zijn liefde voor hout en de prachtige verwerking hiervan. Een goed voorbeeld hiervan is de serie Rialto die is ontworpen door de Italiaanse architect Giuliano Cappelletti waarbij hout wordt gecombineerd met metaal. Binnen deze serie zijn er standaard afmetingen maar daarnaast kan alles op maat gemaakt worden zodat de Rialto die jij uitzoekt perfect past in jouw interieur!

RIVA1920 is ook heel bewust bezig met ons eco-systeem en de toekomst hiervan. Vandaar dat zij ook hout hergebruiken, waarvan ‘Briccole-eiken’ een mooi voorbeeld is. Hierbij maken ze gebruik van de meerpalen die in Venetië hebben gediend als markering voor de boten. Ze maken bij de Rialto gebruik van dit prachtige doorleefde hout dat een hele geschiedenis met zich mee draagt.

De Rialto Modulo 4 is een dressoir waarbij je laden en deuren kan combineren. Doordat deze worden opengemaakt door middel van een druk-mechanisme heeft de kast een hele strakke uitstraling waarbij je niet wordt afgeleid door grepen. Je kan kiezen voor verschillende combinaties, waarbij  je de romp en de frontjes los van elkaar kan kiezen. Voor de romp heb je de keuze uit ijzer dat helemaal naturel gelaten is, maar ook voor gelakt of geoxideerd ijzer. Deze zorgen voor een opvallend contrast met de houten fronten van de kast waarbij je de keuze hebt uit strak walnoot en eiken maar ook voor ‘Briccola-eiken’. Past een metalen romp-afwerking niet in je interieur? Dan kan je ook kiezen voor een romp in het walnoot of eiken.

riva1920_rialto

De Rialto Modulo 2013 Wall Unit is een modulair systeem dat je helemaal naar wens kan samenstellen met bijvoorbeeld losse, zwevende elementen aan de wand. Bij deze serie is de romp in het naturel ijzer uitgevoerd met een dikte van 3 millimeter. Door dit dunne materiaal krijgt de kast een heel verfijnde uitstraling. De fronten zijn uitgevoerd in meerlaags fineer en hebben een soft-close sluiting waardoor ze prettig zijn in gebruik. Als extraatje zijn er ook nog massief houten laden met cd- of dvd-interieur.

riva1920_rialto riva1920_rialto riva1920_rialto riva1920_rialto

riva1920_rialto

riva1920_rialto

Een ander voorbeeld van de Rialto is het lowboard met een diepte van 50 centimeter. Deze kan bijvoorbeeld op 200 centimeter breed met een diepte van 60 centimeter. Dan zijn er ook nog hogere kasten te kiezen, de Rialto 2013. Deze zijn bijvoorbeeld 139 centimeter hoog en hebben een breedte van 65 centimeter. De diepte van deze kasten is 46 centimeter. Ook deze zeven laden zijn voorzien van druk-sluiting en de kast heeft wat uitvoering betreft dezelfde mogelijkheden als de Rialto Modulo 4. De romp kan in naturel, gelakt en geoxideerd metaal of als je voorkeur uitgaat naar hout, in het walnoot of het eiken. De fronten kunnen in het walnoot, eiken of ‘Briccola-eiken’. Ook hier kun je dus zelf bepalen of je een heel rustige uitstraling wilt door de kast bijvoorbeeld helemaal in het eiken of walnoot te kiezen of dat je de kast een speciaal tintje geeft door de combinatie te kiezen van bijvoorbeeld geoxideerd ijzer met de fronten in het ‘Briccola-eiken’.

riva1920_rialtoEr is ook een vitrinekast, de Rialto Glass Cabinet. De deuren met een massief houten frame zijn voorzien van transparant, gehard glas en voor de romp is gemaakt van 3 millimeter dun ijzer maar kan ook in het hout worden gekozen. De planken zijn in hoogte verstelbaar zodat je deze kan aanpassen aan dat wat je er in wilt zetten. Hij kan bijvoorbeeld op een hoogte van 212 centimeter en 50 centimeter diep, de breedte is dan 150 centimeter. Maar net als bij alle andere Rialto kasten is ook hier maatwerk mogelijk. Bijzonder detail van de Rialto Glass Cabinet is dat de greep is afgewerkt in hetzelfde hout als dat van de fronten, dit zorgt voor rust en eenheid in het geheel.

Alle Rialto rompen staan op een plint waardoor ze een luchtige uitstraling hebben. De vloer lijkt visueel door te lopen onder de kast wat er voor zorgt dat er een ruimtelijk gevoel ontstaat.

riva1920_rialto

Door de mogelijkheid om zelf te kiezen tussen hout of metaal kun je de kast zowel een hele moderne en toch warme uitstraling geven maar kan hij ook aangepast worden aan een klassiekere stijl. Bij modern kunnen de rompen in ijzer een mooie en strakke keuze zijn terwijl je bij een klassiek interieur sneller zal kiezen voor de gehele kast in hout. Al dan niet met een contrast tussen de romp en de fronten, afhankelijk van hoe veel je hem in het oog wilt laten springen.

riva1920_rialto riva1920_rialto

Om er voor te zorgen dat de Rialto niet alleen staat in zijn materiaal kan je elders in het interieur ook houten elementen of details terug laten komen. Doordat dit bij elkaar aansluit ontstaat er rust en eenheid. Door middel van kleine ingrepen kan je hier al voor zorgen. Kies bijvoorbeeld voor zwevende, houten wandplanken om mooie souvenirs of persoonlijke spullen op te kunnen zetten of plaats ergens houten vazen of houten zuiltjes met een kunstwerk of een plant er op.

Let er ook op dat als je de Rialto helemaal in het hout kiest en je hebt ook een houten vloer dat er dan voldoende contrast is tussen deze beide houtsoorten. Anders is de kans groot dat de vloer en de kast in elkaar overlopen waardoor beide minder goed tot hun recht komen.

Zo veel verschillende mogelijkheden…hieronder alvast een aantal voorbeelden om inspiratie op te doen… riva1920_rialto riva1920_rialto riva1920_rialto riva1920_rialto riva1920_rialto riva1920_rialto

Bronvermelding: www.riva1920.it

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.