Buitenverlichting met een vriendelijk tintje: de Oops van F-sign

Written by margitkengen. Posted in Buitenverlichting, Verlichting

f sign_oopsVan het mooie weer willen we natuurlijk ook ‘s avonds zo lang mogelijk genieten en dan is het handig om je tuin of terras aan te kleden met mooie buitenverlichting om er voor te zorgen dat je niet in het donker zit. Bij de Oops is een strakke vorm als basis gecombineerd met een cirkel waar het licht uit tevoorschijn komt. Door deze twee vormen te combineren heeft de ontwerper Jo Hecht er voor gezorgd dat er een opvallend contrast ontstaat maar wel met een evenwichtige uitstraling.

De Oops zit in de collectie van het Duitse merk FSIGN dat in 1999 werd opgericht door drie broers:  Jürgen, Matthias en Simon Frech. Zij ontwerpen, ontwikkelen en produceren vernieuwende buitenverlichting en werken daarnaast ook nog met onafhankelijke ontwerpers. In 2002 werd er met deze buitenlamp een Red Dot Award gewonnen.


Hij is gemaakt van geborsteld rvs en de lichtbron wordt afgeschermd met een mat acrylaat gedeelte. Hierdoor wordt het licht mooi egaal verdeeld én heb je geen last van inkijk in de lichtbron.

Er zijn vier verschillende afmetingen vloerlampen van de Oops waarbij ze allemaal 5 centimeter diep zijn en een breedte hebben van 25 centimeter. Het kleinste model ‘S’ is ook 25 centimeter hoog. De volgende maat is ‘M’ en deze is twee keer zo hoog, namelijk 50 centimeter. De uitvoering ‘L’ heeft een hoogte van 75 centimeter en de grootste Oops is de ‘XL’, deze is 110 centimeter. In alle modellen mogen twee compacte fluorescentie lichtbronnen gebruikt worden met een G24d-2 fitting van elk 18 watt. f sign_oops f sign_oops

Naast vloerlampen is er ook een wandlamp in deze serie, de Oops S kan namelijk ook aan de wand gemonteerd worden. Leuk detail, denk er goed over na of het op de plaats waar je hem wilt gaan hangen, het mooiste is om hem horizontaal of verticaal te hangen. Door de wandlamp(en) en verschillende maten vloerlampen te combineren als verlichting van je tuin zorg je voor eenheid en rust zonder dat het saai wordt. f sign_oops f sign_oops

Er zijn ook nog accessoires te kiezen zoals betonankers, een anti-diefstal set met speciale schroeven en kleurenfilters. Deze filters zijn er in het rood, groen, geel of blauw. Zo kun je weer een heel andere uitstraling geven aan de Oops.

f sign_oops f sign_oops

Bronvermelding: www.f-sign.com

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.