Opvallende en toch luchtige vloerlamp: de Tuareg van Foscarini

Written by margitkengen. Posted in Verlichting, Vloerlampen

foscarini_tuareg

Het Italiaanse verlichtingsmerk Foscarini presenteerde op de beurs in Milaan 2013 een opvallend vormgegeven lichtobject, de Tuareg. Hij is ontworpen door Ferruccio Laviani die al eerder producten heeft ontworpen voor Foscarini, bijvoorbeeld de Orbital vloerlamp. Net als bij die lamp is ook de Tuareg een opvallend object waarbij kleur een grote rol speelt.

De lamp heeft een basis van drie relatief dunne metalen buizen waaraan vervolgens meerdere kortere buizen aan bevestigd zijn. Drie van deze zijn voorzien van een strip led-verlichting en kunnen elk 320 graden gedraaid worden zodat je er zelf mee kan bepalen hoe je het licht op dat moment wilt laten schijnen. Door de licht-elementen te draaien ontstaat er iedere keer een ander schaduwspel tussen het licht, de buizen en de kleur. De schakelaar van de verlichting is helemaal in het ontwerp opgenomen en zit aan het uiteinde van de buis. Hiermee kan je elk element apart bedienen, dit geeft de Tuareg een extra stukje veelzijdigheid.

De flexibiliteit die je hebt met de lichtbronnen maakt deze vloerlamp geschikt voor meerdere functies. Je kunt kiezen voor veel licht door ze allemaal aan te maken of als je meer op zoek bent naar sfeerlicht dan hoef je er maar één of twee aan te maken. Daarbij kun je kiezen voor indirecte verlichting via de wand of het plafond maar als directe verlichting kun je hem bijvoorbeeld ook als leeslamp gebruiken.

foscarini_tuaregDoor zijn omvangrijke afmetingen, hij heeft een hoogte van 208 centimeter en een breedte van 127 centimeter, heeft hij wel behoorlijk wat ruimte nodig. Alleen uit praktisch oogpunt, want de lamp heeft een heel open, transparante en luchtige uitstraling. In een lege hoek in de woonkamer, in een ruime entree of op een luxe slaapkamer kan hij een opvallend onderdeel in het interieur vormen. Je hebt de keuze uit oranje en zwart, je kunt dus zelf bepalen of je hem wilt laten opvallen of hem wat subtieler aanwezig wilt laten zijn.

Doordat er gebruik gemaakt is van slechts één kleur, vorm en materiaal ontstaat er eigenlijk orde en chaos tegelijk. De kabels lopen door de buisjes waardoor er uiteindelijk onder aan de lamp slecht één transparante stroomkabel te zien is.

Ben je op zoek naar iets unieks voor die ruime, lege plek in je interieur? Ga dan de Tuareg eens bekijken en misschien sluit die wel helemaal aan bij wat je zoekt. Kortom, een uniek kunstobject! Het lijkt op het spel Mikado. Of op een boom in de herfst. Of zie jij er nog wel iets heel anders in?

Bronvermelding: www.foscarini.com

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.