Verrassend comfortabele fauteuil: de Spine van Arco

Written by margitkengen. Posted in Fauteuils, Woonkamer

arco spine

In de collectie van het Nederlands merk Arco zit een opvallend transparante fauteuil. Model Spine heeft een moderne uitstraling met strakke lijnen, zowel rechte als schuine, die zorgen voor een minimalistische uitstraling. Ook al werd de Spine in 2005 al ontworpen, nog steeds heeft hij een hedendaagse uitstraling en kan hij een mooi element vormen in een je interieur. En het zal je verbazen hoe comfortabel deze fauteuil zit!

Dit model werd ontworpen door de in Duitsland geboren ontwerper Burkhard Vogtherr. Op dit moment heeft Burkhard, samen met Henriette Vogtherr, een ontwerp-bureau dat gevestigd is in Mulhouse, Frankrijk. Samen met zijn team heeft hij ontworpen voor bijvoorbeeld Fritz Hansen, Rolf Benz en Arflex. Voor Arco heeft hij in 2000 de eetkamerstoel Frame ontworpen waarmee de samenwerking tussen Arco en Burkhard werd begonnen.

Het dunne, iele en rechte stalen frame draagt als het ware de zitconstructie. Ze zijn verbonden door een onopvallende kleine verbinding. Door het open frame heeft de fauteuil een hele luchtige, open uitstraling. De rugleuning van de fauteuil loopt, in een schuine lijn, helemaal door tot op de grond. Onder een prettige, comfortabele hoe is daar tegenaan de zitting geplaatst. Ook de rug en zit zijn strak afgewerkt en zijn alleen op de uiteinden rond afgewerkt wat hem een vriendelijke uitstraling geeft. Door deze strakke lijnen lijkt het zitcomfort haast niet goed te kunnen zijn. Het tegendeel is echter waar. Op het moment dat je gaat zitten vormen de zitting en rug zich naar je lijf.

arco spine arco spine

De afwerking van het frame is, los van de bekleding van de zit en rug, te kiezen. Hierdoor kun je zorgen voor eenheid door ze beide in eenzelfde kleur kiezen of juist voor contrast door ze allebei anders af te werken.

Het frame is bijvoorbeeld te kiezen in rvs, dit kan een goed keuze zijn als er in de buurt van de Spine meer delen van metaal zijn die ook rvs zijn. Je kan de afwerking van het frame van de salontafel, bijzettafel en banken die er bij in de buurt staan dan op elkaar afstemmen. Ondanks dat het dan andere modellen zijn hebben ze toch een koppelende factor waardoor ze meer bij elkaar gaan passen.

Het frame kan ook worden afgewerkt met een aantal kleuren epoxylak. Daardoor kan je het frame afstemmen op de bekleding waardoor er een heel bijzonder beeld ontstaat.

arco spine arco spine arco spine

Misschien heel subtiel en chique in lichte kleur of juist fleurig en opvallend in een felle kleur.

arco spine arco spine

De zit en rug worden bekleed in stof in leer uit de eigen collectie van Arco of merken als Kvadrat en De Ploeg. Wil je de Spine een chique en minimalistische uitstraling geven dan zou je kunnen kiezen voor leer en een frame in rvs of hoogglans chroom. Wil je een warmere uitstraling maar wel rustig dan kun je misschien beter kiezen voor stof. Door hem te laten stofferen in een stof met een patroon laat je hem meer in het oog springen en kan hij een echte eye-catcher vormen in je woonkamer.

arco spine

Om de fauteuil tot in het detail bij je wensen aan te laten sluiten kan je zelfs de armleggers zelfs kiezen. Ofwel in hout ofwel in leer.

Naast zijn luchtige vormgeving wordt zijn transparantie nog eens extra benadrukt door zijn afmetingen. Hij is namelijk maar 58 centimeter breed en 70 centimeter diep. Doordat zijn hoogte zlechts 77 centimeter is leent hij zich er ook goed voor om hem vrij en midden in de ruimte te plaatsen. De armleuningen hebben een hoogte van 49 centimeter en de zitdiepte van de Spine is 50 centimeter. De voorkant van het zitgedeelte is 35 tot 40 centimeter hoog.

Door zijn strakke uitstraling is hij over het algemeen gezien het meest geschikt voor het moderne interieur. Natuurlijk blijven er altijd uitzonderingen maar laat je hier goed over adviseren om er voor te zorgen dat hij goed aansluit bij je huidige interieur.

Je kan de Spine ook heel goed vrij en midden in de ruimte te plaatsen door zijn bescheiden afmetingen. Je belemmert hiermee nauwelijks de zichtlijnen in de ruimte wat er voor zorgt dat je kamer zo groot mogelijk blijft. Dus ook als je kleiner woont kan de Spine een goed optie zijn!

Bronvermelding: www.arco.nl

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.