Handige wandlamp én wandplank: de Hide van Flos

Written by margitkengen. Posted in Overige, Verlichting, Wandlampen

flow_hide

Twee functies in één ontwerp: de Hide is niet alleen een wandlamp maar je kan hem ook als wandplank gebruiken. Daarnaast kan je de afwerking ook helemaal aanpassen aan je persoonlijke smaak en ideeën. Hij is ontworpen door Philippe Starck en is 2011 opgenomen in de collectie van het Italiaanse verlichtingsmerk Flos.

De Hide geeft indirecte verlichting en is strak en minimalistisch vormgegeven. De S is voorzien van 6 watt led die 656 lumen opleveren en de grotere uitvoering, de L heeft 18 watt led die 1800 lumen opleveren. Beide hebben een lichtkleur van 3000 Kelvin. De verlichting zit op het horizontale gedeelte dus dat wat je er op zet wordt aangelicht.

flos_hide flos_hide flos_hide flos_hide flos_hide flos_hide

De ophanging is 2,6 centimeter diep en valt terug ten aanzien van de wandplank zelf, hij lijkt als het ware iets voor de wand te zweven. Hierdoor heeft hij een luchtige uitstraling. Hij is er twee verschillende breedtes te krijgen, de S is 12 centimeter breed en de L heeft een breedte van 40 centimeter. Beide hebben een totale hoogte van 12 centimeter en de totale diepte, inclusief de ophanging, is 12,2 centimeter.

flos_hide flos_hide

De basis van de Hide is gemaakt van glanzend aluminium waarbij de lichtbronnen zijn afgeschermd door een plaat van Polymethylmethacrylaat (PMMA). Voor de afwerking van de achterwand heb je de keuze uit verschillende opties. Wil je de Hide als subtiel object plaatsen en er eventueel iets op plaatsen dat de aandacht moet krijgen? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor wit, zwart of geanodiseerde aluminium.

flos_hide flos_hide flos_hide

Wil je de Hide zelf extra in het oog laten springen dan zijn er ook een brons- of hout-kleurige achterwand te kiezen.

flos_hide flos_hide

Er is zelfs een achterwand mogelijk die je zelf kan personaliseren, bijvoorbeeld met een mooie vakantiefoto.

flos_hide flos_hide flos_hide flos_hide

Door het glanzende aluminium heeft deze wandlamp een moderne uitstraling en sluit dan ook het beste aan bij een interieur waarin dit materiaal terugkomt. Doordat hij relatief weinig ruimte in beslag neemt kan hij zowel in een ruime kamer als in de kleinere kamers worden toegepast. Hou wel altijd rekening met de ruimte om door te lopen, kies een hoogte waarop je geen inkijk in de lichtbronnen hebt en je er niet tegenaan kan lopen.

flos_hide


In een keuken, woonkamer, gang of slaapkamer kan hij naast verlichting ook zorgen voor een praktisch plekje om iets moois op te zetten dan aangelicht mag worden. Maar natuurlijk ook zonder dat er iets op staat is de Hide een bijzondere aanvulling in je interieur. Een subtiele manier om in een strakke vorm licht te krijgen op die plaats waar je het nodig hebt.

Welke uitvoering en afmeting past er het beste in jouw interieur?

Bronvermelding: www.flos.com

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.