Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Sierlijke werkplek: de Mamba van MDF Italia

Sierlijke werkplek: de Mamba van MDF Italia

Written by margitkengen. Posted in Werkplek, Woonkamer

mdf italia_mamba

In de collectie van MDF Italia zit een sierlijke werkplek die op zichzelf al een object is. Zelfs als je hij helemaal leeg is is hij nog bijzonder. Doordat de apparatuur steeds compacter is kan ook je plek waar je werkt steeds kleiner worden in afmetingen. Dit is duidelijk terug te zien bij de Mamba. Een minimalistische en vernieuwend ontwerp dat niet voor niks de Interior Innovation Award 2013 heeft gewonnen.

Dit model werd in 2011 ontworpen door de in Bulgarije geboren architect Vicor Vasilev en is gemaakt van een bijzonder materiaal, Cristalplant® in het mat wit. Dit is een uniek, hoogstaand en massief composiet en heeft als eigenschappen dat hij onder andere 100% recyclebaar is en een hoge UV-bestendigheid heeft. Daarnaast is het niet poreus en heeft het een zachte afwerking die lijkt op die van natuursteen. Een andere, erg praktische eigenschap van dit materiaal is dat hij in zijn originele staat kan worden terug gebracht door hem met een schuurspons schoon te maken, zelfs brandplekken van bijvoorbeeld sigaretten kunnen worden verwijderd. Door al deze eigenschappen bij elkaar op te tellen kun je de conclusie trekken dat je heel lang plezier kan hebben van de Mamba.

Door zijn unieke vormgeving kan hij een heel sierlijk element vormen in je interieur. Hij verloopt van heel smal aan de onderkant, naar breed in het midden en terug naar een smaller deel waardoor er verschillende functionele delen ontstaan.


In het bovenste gedeelte zit een led-strip van 38 centimeter verwerkt met een wattage van 4,8 watt. Deze zit aan de kant van de wand waardoor je niet alleen direct licht hebt maar ook indirect licht via de wand. De verlichting kan je bedienen door middel van een touch-dimmer waarmee je hem aan en uit maakt maar waarmee je ook zijn helderheid kan instellen. Het diepe gedeelte is de plek waar je kan gaan zitten om bijvoorbeeld te werken met je laptop. Uit het laatste gedeelte met de bocht omlaag komt een snoer van twee meter om de verlichting aan te sluiten op het stopcontact.

De Mamba heeft een hele open uitstraling door de verlopende vorm van het ontwerp maar wat dit model nog extra sierlijk en luchtig maakt is dat het materiaal naar achteren toe is afgeschuind. Door deze ‘verjonging’ lijkt het materiaal aan de voorkant dunner als dat het daadwerkelijk is. Ook de uiteinden zijn afgeschuind om dit nog eens te versterken.

Het bovenste gedeelte is 100 centimeter breed en heeft een diepte van slechts 15 centimeter. Het werkgedeelte is 40 centimeter diep en heeft een breedte van 135 centimeter. De Mamba heeft een totale hoogte van 93 centimeter. Vanzelfsprekend kun je zelf kiezen of je wilt dat de plank aan de linker- of aan de rechterkant omhoog gaat.

mdf italia
Na het werken met je laptop berg je deze op en blijft er, als er niet aan gewerkt wordt, een bijzondere wandplank over. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hem alleen als wandplank te gebruiken. De dingen die je op het diepe gedeelte plaatst worden dan ook nog eens mooi aangelicht. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om hem in je slaapkamer te plaatsen, als moderne uitvoering van de kaptafel. Of zelfs in de hal bij binnenkomst kan hij een subtiel, opvallend element zijn. Hou in alle gevallen rekening met de diepte van de Mamba, zorg er voor dat er voldoende ruimte blijft om er langs te kunnen lopen.


Is de Mamba net iets te groot voor jouw ruimte dan kun je ook kiezen voor de Mamba Light. Deze heeft een blad met alleen de bocht omlaag waardoor hij nog minder ruimte inneemt. Hij heeft een vriendelijke uitstraling door de gebogen vorm maar nog eens extra doordat de hoeken rond zijn afgewerkt. Deze Mamba Light heeft een breedte van 134 centimeter en de bocht die omlaag gaat zorgt voor een hoogte van 44 centimeter. De diepte is 40 centimeter.

mdf italia

Deze is gemaakt van MDF waarbij je voor de afwerking kan kiezen uit verschillende kleuren. Heb je witte wanden en wil je de Mamba zo min mogelijk laten opvallen en de aandacht laten gaan naar dat wat er op staat dan kan je dat bereiken door te kiezen voor de mat witte afwerking. Mag hij meer opvallen maar wil je liever geen kleur dan is er mat antraciet-grijs. In een interieur met veel naturel-tinten dan zijn de ivoor- of zand-kleurige Mamba Light misschien wel goede opties. Ben je een liefhebber van kleur dan zijn er ook nog mat groen, oranje, blauw en geel.

Door de rustige en minimalistische vormgeving kun je de Mamba en Mamba Light gemakkelijk combineren met bestaande meubels. Hij trekt alleen de aandacht door zijn eenvoudige vormgeving en heeft geen materiaal of details die afleiden van het bestaande interieur. En heb je behoefte aan gesloten opbergruimte in combinatie met deze wandelementen dan kun je ze op een eigen manier combineren met zwevende kastjes.

mdf italia mdc italia


Bronvermelding: www.mdfitalia.it

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.