Zwevende eettafel: de Tavolante van Tonelli Design

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Eettafels

tonelli design_tavolante

Sinds 2009 zit in de collectie van het Italiaanse merk Tonelli Design een eettafel die lijkt te zweven. Dit merk is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van meubilair dat grotendeels uit glas bestaat. Door hun jarenlange ervaring hiermee zijn ze in staat om opvallende ontwerpen uit te kunnen voeren. Deze bijzondere eettafel, de Tavolante, is ontworpen door de Italiaan Marco Gaudenzi en heeft verschillende mogelijkheden voor het blad, meerdere afmetingen en twee mogelijkheden voor het onderstel.

tonelli design_tavolante


De Tavolante eettafel is hier een goed voorbeeld van. Het tafelblad wordt gedragen door twee glasplaten die in transparant glas kunnen worden gekozen en daarnaast is extra helder glas ook een optie. Door dit onderstel lijkt het blad in het luchtledige te hangen. Extra opvallend aan deze tafel is dat deze dragende delen door het blad heen komen. In het blad zie je dus de glazen delen zitten.


Heb je een minimalistisch interieur en wil je liever geen kleur in je eettafel dan kun je kiezen voor het witte of zwarte hoogglans gelakte MDF blad. Hou je meer van de natuurlijke materialen en de uitstraling hiervan dan is er een massief eiken blad mogelijk. Vind je deze houtkleur te licht dan is de meerlaagse fineer uitgevoerd in walnoot wellicht een betere keuze. Als laatste is er ook wengé mogelijk in meerlaags fineer.

Let er wel op dat je voldoende ruimte hebt voor deze eettafel. De kleinste afmeting heeft een lengte van 180 centimeter en is 100 centimeter breed. De volgende maat is 2 meter en is 100 centimeter breed. Deze beide modellen hebben een hoogte van 75 centimeter en zijn rechthoekig van vorm. De hoeken van het blad zijn afgerond waardoor hij iets minder scherp oogt.

tonelli design_tavolante tonelli design_tavolante tonelli design_tavolante

De allergrootste Tavolante is 248 centimeter lang en is maar liefst 120 centimeter breed. Ook hierbij is de hoogte 75 centimeter. Deze is niet rechthoekig maar heeft een bootvorm. Dat wil zeggen dat de zijden zijn afgerond, waardoor hij een iets rondere vorm krijgt. Dit zorgt voor een extra vriendelijke uitstraling van de tafel.

tonelli design_tavolante tonelli design_tavolante


Het blad heeft een dikte van 3,3 centimeter maar doordat de bladen allemaal zijn verjongd lijkt het blad dunner dan het in werkelijkheid is. Er zit een extra constructie onder het blad, daar waar de dragende glasplaten zitten, om er voor te zorgen dat de tafel zijn stabiliteit krijgt. Deze glasplaten hebben een dikte van 1,5 centimeter. Om de draagconstructie zo min mogelijk op te laten vallen is het verstandig om hem op een plaats te zetten waar je zo min mogelijk onder het blad kunt kijken.


Door deze verschillende mogelijkheden in de uitvoering van het blad kan de Tavolante eettafel worden toegepast in verschillende interieurstijlen. Zowel bij strak, minimalistisch en weinig kleur als bij een interieur dat gebaseerd is op natuurlijke materialen en tinten, zelfs in een klassiek interieur zou je dit model kunnen plaatsen. Hier wordt vaak hout toegepast en omdat het glas transparant is trekt dit geen aandacht. En doordat er geen metaal verwerkt is kun je met het kiezen van de stoelen alle kanten op. Hou wel rekening met de ruimte tussen de glasplaten bij de keuze van het aantal stoelen.

tonelli design_tavolante


Wil je een grote tafel maar ook dat deze niet te veel opvalt in de ruimte? Dan is de Tavolante van Tonelli Design misschien wel het model dat je zoekt!

Bronvermelding: www.tonellidesign.com

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.