Berg je boeken bijzonder op: de Nureyev van Linteloo

Written by margitkengen. Posted in Boekenkasten, Kasten

linteloo_nureyev

Heb je een heleboel boeken die je een plaatsje in de kamer wilt geven en wil je hiervoor een bijzonder object? Dan zou de Nureyev van het Nederlandse merk Linteloo een mogelijkheid kunnen zijn. Hij is in 2008 ontworpen door de bekende Nederlandse ontwerper Roderick Vos en het ontwerp zorgt voor een eye-catcher in je interieur.

Linteloo werd in 1993 opgericht door Jan te Lintelo omdat hij eigentijds design op de markt wilde brengen. Dit moesten echter wel producten zijn die leefbaar waren. Het grootste deel van de productie van de meubels van Linteloo wordt in Italiƫ geproduceerd. Binnen dit merk worden meubels aangeboden die worden ontworpen door Nederlandse ontwerpers als Roderick Vos en Jan des Bouvrie maar er wordt ook samen gewerkt met de Italiaanse Paola Navone, Niels Bendtsen uit Canada, de Brit Samuel Chan en de Deen Anders Norgaard leverden verschillende ontwerpen.

linteloo_nureyev


De Nureyev is een soort boekentoren op een stevig onderstel, want het moet natuurlijk wel de hele boekenverzameling kunnen dragen. Door dit sterke, stalen witte onderstel met een hoogte van 56 centimeter wordt er voor gezorgd dat zijn uitstraling niet zwaar is. Dit wordt ook nog eens benadrukt doordat er her en der tussen de vakken voor de boeken, doorkijkjes zijn door de kast.

linteloo_nureyev


Deze bijzondere boekenkast kan bijvoorbeeld ideaal zijn bij een apart lees-plekje in je kamer. Bij een leesfauteuil en een bijzettafel kan de de Nureyev er dan, zelfs in een hoek, bij plaatsen. Hij is namelijk draaibaar waardoor je altijd aan alle boeken kan.


linteloo_nureyev


Tussen de planken zit steeds een verschillende hoogte ruimte zodat er voor zowel grote boeken als kleinere pockets en tijdschriften plaats is. Van beneden naar boven zit er 38, 22, 28 en 33 centimeter tussen. Door alle verschillende kleuren omslag van de boeken en tijdschriften ontstaat er een levendig geheel dat steeds weer kan veranderen door na het lezen je boek op een andere plek neer te zetten.

Let er wel op dat de Nureyev ruimte nodig heeft. De totale diameter van deze kast is namelijk maar liefst 105 centimeter. De gehele hoogte van de kast is 190 centimeter. Hij is gemaakt van gelakt MDF en wordt standaard uitgevoerd in wit Ral 9010. Op die manier spreken de kleuren van de boeken het meeste.


Natuurlijk hoeft hij niet beperkt te blijven tot een plaatsje in de woonkamer. Ook in de werkkamer of op kantoor kan hij zich goed thuis voelen. En door zijn vormgeving kan hij in een modern interieur maar evengoed in een kamer met een klassiek tintje.

Roderick Vos heeft met deze kast een opvallend ontwerp geleverd met een originele uitstraling. Niet alleen is de Nureyev functioneel maar het is ook een echte eye-catcher in de ruimte!

Bronvermelding: www.linteloo.nl, www.roderickvos.com

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.