Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Bijzondere buitenverlichting: de Tree van Vibia

Bijzondere buitenverlichting: de Tree van Vibia

Written by margitkengen. Posted in Buitenverlichting, Verlichting

vibia_tree

Buitenverlichting is er in alle soorten en maten en ook in heel veel verschillende vormen. Wil je buitenverlichting met een opvallende vorm? Neem dan eens een kijkje bij de Tree van Vibia waarbij de vorom duidelijk herkenbaar is als een gestileerde boom. Dit model is ontworpen door de in 1947 in Barcelona geboren ontwerper Pete Sans. Hij is er in verschillende afmetingen waardoor je ze ook op een leuke manier kan combineren in je tuin.

In 2007 ontwierp hij de serie Tree die in de collectie zit van het Spaanse verlichtingsmerk Vibia. De kap is gemaakt van wit polyethyleen dat er voor zorgt dat het licht goed verspreid wordt, er ontstaat diffuus sfeerlicht. Er zijn twee manieren om de Tree van stroom te voorzien, hij kan onder de grond aangesloten worden (IP65) of boven de grond (IP64). Voordeel van zijn gestileerde vormgeving, zonder overbodige details is dat de Tree kan worden toegepast in zowel klassieke tuinen als strakke en moderne tuinen.

Voor de basis en de steel kan je kiezen uit twee verschillende uitvoeringen. Wil je de voet naadloos laten aansluiten bij de kap dan kan je hem laten uitvoeren in een witte lak. Hierdoor ontstaat er eenheid en wordt het één geheel. Als je kiest voor de roestbruin gelakte voet lijkt de kap iets te gaan zweven, de voet valt minder op. Deze kleur gaat meer op in de omgeving en de vorm van de kap wordt hierdoor nog eens extra benadrukt.

vibia_tree


De allerkleinste, de 4015, heeft een totale hoogte van 40 centimeter en een diameter van 31 centimeter. Hiervan is de kap 32 centimeter hoog en deze staat op een steel met een hoogte van 8 centimeter. De diameter van de voet van deze Tree is 20 centimeter. In deze kleinste Tree mag een spaarlamp gebruikt worden met een maximaal wattage van 15 watt en een E27 fitting.

De iets grotere Tree, model 4010, is in totaliteit 64 centimeter hoog en zijn diameter is 50 centimeter. Op zijn steel van 14 centimeter staat de kap met een hoogte van 50 centimeter en de voet heeft een diameter van 36 centimeter. In deze mag er een lichtbron worden gebruikt met een iets hoger wattage, deze spaarlamp met E27 fitting mag een wattage hebben van maximaal 20 watt.

vibia_tree


vibia_tree

Zijn deze modellen te klein voor jouw tuin dan zijn er ook nog twee hogere modellen. De kleinste van deze twee, model 4005, heeft een hoogte van 184 centimeter waarbij de diameter 43 centimeter is. De kap zelf heeft een hoogte van 154 centimeter en deze staat op een steel van 30 centimeter. Bij deze afmeting heeft de voet een diameter van 36 centimeter.

De allergrootste binnen de serie Tree, model 4000, heeft een totale hoogte van maar liefst 259 centimeter waarbij de diameter 60 centimeter wordt. Op zijn steel van 45 centimeter staat de kap die een hoogte heeft van 214 centimeter. Door deze grote afmeting heeft hij ook een grotere voet nodig, deze is 50 centimeter.


In deze twee Tree’s mag hetzelfde wattage toegepast worden: elk heeft plek voor twee spaarlampen met een 2G11 fitting met een maximaal wattage van 36 watt per stuk. In totaliteit leveren ze dus een wattage op van maximaal 72 watt.

Afhankelijk van de grootte van je tuin kun je er voor kiezen om alleen de twee kleinste afmetingen een plekje te geven of een dat de twee grotere maten beter in verhouding zijn met de rest van zijn omgeving. Natuurlijk kun je ook heel goed alle vier de maten combineren, zo laat je de verlichting een eenheid vormen in je tuin maar heb je wel verschillende vormen waardoor het een speels geheel wordt en het er niet saai uitziet.

vibia_tree vibia_tree


Zorg met de Tree voor sfeerlicht in je tuin waardoor je nog langer kan genieten van de lange zomeravonden!

vibia_tree

Bronvermelding: www.vibia.com

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.