Primeur van een nieuwe tafel: de TSP van Castelijn

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Eettafels

castelijn_tsp

Hoe veel mooie, bijzondere en opvallende tafels er ook zijn…er is altijd ruimte voor nog één. Zo presenteert het Nederlandse merk Castelijn een stoere nieuwe eettafel onder de naam TSP. Dit model is voor het eerst te zien op de Woonbeurs 2013 in de RAI in Amsterdam en kan vanaf 9 september 2013 worden besteld.

Dit opvallende model is ontworpen door het team van Castelijn. De naam van dit model, TSP, is afgeleid van zijn ontwerp, namelijk ‘tafel op schuine poten’. Door het gebruik van degelijke, praktische materialen kun je hem, naast als eet-/leeftafel, natuurlijk ook als werktafel gebruiken. Een eye-catcher in je interieur waarbij je zelf je combinatie van materialen kan bepalen.

Het blad wordt gedragen door een onderstel van vier schuine poten die bijvoorbeeld kunnen worden gekozen in het eiken. Wil je de tafel in zijn geheel een natuurlijke uitstraling geven dan zou je de eiken poten kunnen combineren met het blad in het massief eiken. Hierdoor vormt de tafel een heel rustig, maar robuust onderdeel in je interieur.

castelijn_tsp


castelijn_tsp

Zowel het houten blad als de houten poten worden samengesteld uit stroken hout die samen het massieve geheel vormen. Doordat dit zichtbaar blijft krijgt de tafel een stoere en robuuste uitstraling.


Is eiken wel de kleur die goed aansluit bij de rest van het meubilair maar wil je de tafel een iets luchtiger beeld laten vormen dan is er nog een variant. Hierbij combineer je de massief eiken poten met een blad waarvan de rand ook in het massief eiken is uitgevoerd maar waar een inleg van HPL in zit. Hierdoor ontstaat een een opvallend contrast tussen de materialen.

Past de kleur en uitstraling van notenhout beter in jouw interieur? Dan kun je de massieve poten in het noten nemen en combineren met een blad dat een ingelegd oppervlak heeft van HPL. Hierbij is de rand van het blad een massief lijstje heeft dat eveneens in het noten wordt uitgevoerd. Zo heb je een tafel met een natuurlijke uitstraling maar met de inleg van het blad als bijzonder detail. Daarnaast zorgt dit ingelegde HPL blad er ook voor dat de tafel een lichtere uitstraling krijgt met een strak tintje door het effen HPL blad.

castelijn_tsp


castelijn_tsp

De combinatie van Hpl en het houten randje zorgen voor een verfijnd detail bij de TSP tafel. Ook zorgt dit randje voor eenheid tussen het blad en het onderstel doordat het materiaal overeenkomt.


Het HPL inlegblad kan (standaard) worden uitgevoerd in 3 kleuren. In het wit vormt het HPL een relatief groot contrast met zowel de noten als de eiken uitvoering. Bij de zandkleur en de kiezelkleur is dit contrast minder groot maar kan het ook nét te weinig zijn. Zoek met zorg de combinatie van de materialen uit en laat je zonodig adviseren. Mocht deze drie kleuren niet goed aansluiten bij jouw interieur dan kun je, tegen een meerprijs, het HPL ook nog in een heel andere kleur kiezen.

castelijn_tsp castelijn_tsp castelijn_tsp

Door zijn ferme vormgeving komt hij het beste tot zijn recht in afmetingen die hierbij aansluiten. Daarom is het blad er alleen in een breedte van 100 centimeter. De kleinste lengtemaat is 220 centimeter en mocht je hier voldoende ruimte voor hebben dan zijn er ook een lengte van 250 en 280 centimeter te krijgen. Hij heeft dus wel behoorlijk wat ruimte nodig om hem goed tot zijn recht te laten komen, in een kleiner interieur zal hij dan ook niet gauw passen.

Hou rekening met de schuin geplaatste poten bij de keuzen van het model van de stoelen en het aantal. Zorg er voor dat iedereen prettig kan zitten en probeer er voor te zorgen dat niemand direct bij het onderstel zit. Doordat de poten ook ten opzichte van de kopse kant een stuk terug vallen kun je ook gebruik maken van het hoofd van de tafel.

castelijn_tsp

Wil je de tafel al in het echt bewonderen? Dat kan op de Woonbeurs 2013 in de RAI in Amsterdam. Hier is de TSP te zien in de combinatie van noten met wit HPL. De stand van Castelijn is te vinden in de ‘Dutch Design Distrciht’ in hal 11. De Woonbeurs is van dinsdag 1 tot en met zondag 6 oktober geopend van 10.00 tot 18.00 en heeft op donderdag en vrijdag een avondopening tot 21.00.

Genoeg tijd om de TSP tafel op je gemak te bekijken en uit te zoeken welke combinatie van materialen er het beste past bij jou thuis!

Bronvermelding: www.castelijn.nl, www.woonbeurs.nl

Tags: , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.