Geborduurd vloerkleed: de Canevas Flowers van Gan Rugs

Written by margitkengen. Posted in Stoffering, Vloerkleden

gan rugs_canevas

De Canevas Flowers zorgt voor een échte eye-catcher in je interieur is te vinden in de collectie van Gan Rugs. Dit is een onderdeel van het Spaanse merk Gandia Blasco dat in 1941 werd opgericht en is gevestigd in Valencia. Bij dit handgemaakte vloerkleed wordt het patroon geborduurd, het wordt geproduceerd in India. Dit opvallende ontwerp is van de hand van de Belgische ontwerpster Charlotte Lancelot.

gan rugs_canevas

In 1980 werd Charlotte Lancelot geboren in Brussel en na haar studie en het opdoen van ervaring is ze haar eigen ontwerp studio begonnen, gevestigd in Brussel. Ze werkt onder andere samen met merken als Koziol en Ligne Roset en geeft daarnaast sinds 2007 ook les.

Hou je van kleur en durf je te kiezen voor een ietwat gewaagd, bijzonder vloerkleed waarbij het patroon wordt geborduurd op een effen basis?gan rugs_canevas

De Flowers van Gan Rugs zou dan een goede kandidaat kunnen zijn. Deze vloerkleden worden gemaakt van 100% wol/vilt met een patroon geborduurd op de basis. Het is er in een afmeting van 170 bij 240 centimeter of, als dit te klein is, in de maat 200 bij 300 centimeter. Sluit het bloemen-patroon niet aan bij jouw interieur maar vind je de borduur-techniek wel erg mooi dan zijn er ook twee vloerkleden met een minder figuratief patroon. Deze Canavas Rugs zijn er in het roze en in het groen. Deze twee zijn er in dezelfde afmetingen als de Flowers.gan rugs_canevas

Een nieuwe aanvulling op deze vloerkleden is de Canevas Rug PDC. Deze is er in één maat, namelijk 80 bij 145 centimeter waardoor hij bijvoorbeeld geschikt is om toe te passen in de hal, slaapkamer of kinderkamer.Vind je het leuk om het patroon of de techniek van deze tapijten elders in het interieur terug te laten komen dan zijn er ook nog diverse bijpassende voetenbanken. Deze kun je natuurlijk ook als salon- of bijzettafel gebruiken door er een dienblad op te plaatsen.

gan rugs_canevas

Zo is er de vierkante Canevas Pouf Square met een afmeting van 60 bij 60 centimeter waarbij de hoogte 35 centimeter is. Deze is met het bloemen-patroon te kiezen maar ook met het meer abstracte patroon in het roze of groen. Deze Canevas Pouf Square heeft een vulling van 100% polyurethaan schuimrubber.gan rugs_canevas

Dit is ook het geval bij de Modular Pouf Canevas. Deze is een stukje groter en heeft een lengte van 100 centimeter en een breedte van 70 centimeter, de hoogte is 42 centimeter. Hij is er alleen in het roze en groen, niet met het bloemen-patroon en ook dit model is gevuld met 100% polyurethaan schuimrubber.gan rugs_canevas

Ben je op zoek naar een iets nonchalantere uitstraling dan is dit laatste model er ook in een zachtere uitvoering, de Canevas Pouf Soft. Deze uitstraling wordt gerealiseerd door een vulling van 100% polyestyreen.gan rugs_canevas

Mocht je dán nog niet genoeg hebben van deze geborduurde producten in je interieur dan kun je het geheel nog aanvullen met kussens die gevuld zijn met 100% polyester. De Canevas Cushions zijn er bijvoorbeeld in het roze waarbij je de keuze hebt uit een vierkant met een afmeting van 50 bij 50 centimeter, een lichtere roze met een afmeting van 57 bij 43 centimeter en de lichtste roze die 64 bij 36 centimeter is. Daarnaast is er nog een groen kussen van 64 bij 36 centimeter, een vierkante blauwe van 50 bij 50 centimeter en tot slot een gele die 57 bij 43 centimeter is.gan rugs_canevas

Wanneer je een interieur hebt dat gebaseerd is op natuurlijke materialen en/of kleuren zoals hout en warme bruin-/grijstinten dan kan het zijn dat de bovengenoemde producten in de ‘Natural’ uitvoering hier beter bij passen. Door een subtieler kleurgebruik bij de Flowers krijgt het vloerkleed een meer natuurlijke uitstraling en een iets minder nadrukkelijk aanwezig patroon. Daarnaast zijn de vloerkleden met het abstracte patroon er in de minder in het oog springende kleuren zilver en houtskool.


gan rugs_canevas

Ook de kleinere maar vloerkleden, de Canevas Rug PDC is er in de ‘Natural’ uitvoering.gan rugs_canevas

En natuurlijk ontbreken in deze ‘Natural’-collectie ook de verschillende voetenbanken niet. Zo is er de Canevas Pouf Square Natural…


gan rugs_canevas


…de Canevas Pouf Modular Natural…gan rugs_canevas

… en de Canevas Pouf Soft Natural.gan rugs_canevas

Ook in de Natural-collectie zijn er kussens verkrijgbaar. De Canevas Cushions Naturals zijn er in het grijs met een afmeting van 50 bij 50 centimeter. Maar ook in het wit waarbij de afmeting 64 bij 36 centimeter wordt en in het carbon die 57 bij 43 centimeter is. Daarnaast is er een kussen van 50 bij 50 centimeter in het houtskool, een donkergele van 64 bij 36 centimeter en als laatste een kussen in het zilver waarbij de maat 57 bij 43 centimeter is.Het is helemaal afhankelijk van de rest van je interieur of één van deze producten goed aansluit bij je huidige stijl. Laat je, indien nodig, goed adviseren bij je keuze zodat je zeker weet dat het een kloppend en afgestemd geheel wordt. Bij bepaalde klassiek getinte interieurs kan het helemaal aansluiten terwijl het bij een íets anders ingericht klassiek interieur zou misstaan. Hetzelfde geldt voor een modern of zelfs minimalistisch interieur.

gan rugs_canevas

gan rugs_canevas

gan rugs_canevasHet Canevas vloerkleed is een gedurfd vloerkleed waarbij je zelf bepaald of een bloemen-patroon zorgt voor een extra bijdrage aan de functie als eye-catcher. Zou dit vloerkleed passen in jou woonkamer, hal of slaapkamer?

gan rugs_canevas

gan rugs_canevas

gan rugs_canevas

gan rugs_canevas


Bronvermelding: www.gan-rugs.com, www.charlottelancelot.com, www.shop.b-outside.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (1)

  • Nienke

    |

    Dank voor je uitgebreide blog over het vloerkleed Flowers van Charlotte Lancelot. Mooi en duidelijk geschreven, ik ga sparen voor deze (voor mij) mut have.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.