Kies je eigen stijl eettafel: de S-16 van Metaform

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Eettafels, Salontafels, Woonkamer

metaform_S-16

Hoe handig zou het zijn als je je eettafel helemaal kan aanpassen aan je eigen wensen? Dit kan bij de S-16 van Metaform, een uitermate goed voorbeeld van maatwerk! Zowel wat betreft afmeting als uitvoering, helemaal passend te maken bij jouw interieur, wensen en eisen.

metaform_s-16


De basis van deze eettafel is een frame dat 4 bij 4 centimeter is. Heb je er stoelen bij staan met een rvs onderstel en wil je de eettafel hier bij laten aansluiten dan kun je voor het rvs onderstel kiezen. Een alternatieve mogelijkheid is dat de het onderstel wordt gelakt. Hierdoor kun je het frame bijvoorbeeld laten aansluiten bij de kleur / uitvoering van het blad. De standaard lak-kleuren hierbij zijn RAL9010 (wit), RAL9011 (zwart), RAL9006 (lichtgrijs metallic) en RAL9007 (donkergrijs metallic) maar tegen een meerprijs kunnen er ook andere lak-kleuren gekozen worden. Daarnaast zijn er nog een aantal speciale structuurlak-kleuren, de zogenaamde kera-lakken.


Deze sluiten aan bij de kleur-mogelijkheden van het uni-keramiek voor het blad waarbij de effen kleuren zorgen voor een minimalistische en strakke uitstraling. Dit wordt nog eens extra benadrukt als je het blad en het onderstel in dezelfde kleur laat afwerken. Hierbij zijn zwart, wit, grijs, bruin, donkerbruin en groen de mogelijkheden.

metaform_s-16 metaform_s-16 metaform_s-16 metaform_s-16 metaform_s-16 metaform_s-16


Naast de effen keramiek kleuren zijn er ook de zogenaamde basalt-kleuren, deze zijn er in drie grijze basalt-kleuren. Daarnaast zijn ook ‘Belgisch hardsteen’ en ‘corten-staal’ een mogelijkheid. Deze zorgen voor een iets levendiger geheel. Dit keramische plaatmateriaal is 3 millimeter dik en heeft een maximale afmeting van 300 bij 100 centimeter. Je kan bij de S-16 vlak op het frame laten maken of met een verjongde rand, dit betekent dat de rand iets terugvalt naar binnen toe waardoor het een nog luchtigere uitstraling krijgt.

metaform_s-16


Hou je wel van steenachtig materiaal maar spreekt het keramiek je niet aan dan kan de S-16 eettafel ook worden gekozen met een gebrand granieten blad. Dit heeft een stoere en uitstraling door zijn ruwe oppervlak.Wanneer je kiest voor een blad van gepolijst zwart graniet dan wordt de tafel iets nadrukkelijker aanwezig en zorgt voor een chique uitstraling door zijn glanzende oppervlak. Beide materialen zijn 20 millimeter dik en worden verjongd afgewerkt om er voor te zorgen dat de tafel geen zware uitstraling krijgt.

metaform_s-16 metaform_s-16


Een andere mogelijkheid is een blad van Compo, een composiet dat wordt samengesteld van kwartsmineraal, kunsthars en kleurstoffen. Hierbij kan je kiezen uit mat grijs, glanzend wit en glanzend zwart.Ook Quartzsteen bestaat tot de mogelijkheden, dit is eveneens een composiet materiaal van kwartsmineraal, kunsthars en kleurstoffen en wordt met een ruwmat oppervlak geleverd. Dit kan in de kleuren wit, grijs en zwart. Beide zijn 12 millimeter dik en worden met een rechte rand gemaakt.

Bij Duropal Solid Color zijn wit (U 1026) en zwart (U 1200) te standaard kleuren die Metaform hierbij levert. Bij dit 12 millimeter dikke blad is de kern zwart en de rand wordt recht afgewerkt.

Andere mogelijkheden voor het blad zijn glas waarbij je de keuze hebt uit verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld helder glas dat een dikte heeft van 15 millimeter en een rechte randafwerking heeft. Ook is er brute gehard glas, eveneens met een recht rand, dat een dikte heeft van 10 millimeter. Wanneer je kiest voor een glazen blad denk dan goed na over de uitvoering. Realiseer je dat het heel mooi luchtig en transparant is maar dat als je aan tafel zit met zijn allen, je een heel druk beeld krijgt doordat je alles door het blad heen ziet.

metaform_s-16


Wil je wel een stukje transparantie maar wil je niet de volledige doorkijk bij het glas dan is er het brute glas. Dit is gedeeltelijk transparant en heeft niet zo’n vlak oppervlak als het heldere glas. Hierdoor is het ook minder kwetsbaar, door gebruik krijg je wel kleine krasjes maar deze zie je veel minder goed door de afwerking van het glas.


metaform_s-16


Hou je meer van een warmer materiaal dan kan het blad ook worden gekozen in het massief hout. Met het massief noten blad zorg je voor een warme, chique uitstraling.Past noten niet zo goed bij de rest van je interieur dan kan je ook kiezen voor massief eiken. Bij beiden wordt het blad verjongd waardoor het visueel wordt losgekoppeld van het onderstel. Dit massief houten blad kan worden afgewerkt met blanke lak of met olie en was. Dit laatste zorgt voor een extra natuurlijke uitstraling van de S-16 eettafel.

metaform_s-16

Zit er bij alle genoemde mogelijkheden nóg niet de kleur die je zoekt en wil je de nog meer keuze voor de kleur van je blad dan kan je kiezen voor het berken multiplex blad met een afwerking van HPL van Duropal. Dit blad is 18 millimeter dik en wordt rondom verjongd waardoor het blad iets boven het frame lijkt te hangen en het een luchtig beeld oplevert. In de rand zie je de opbouw van het multiplex, er zijn horizontale lijntjes te zien, dit zorgt voor een natuurlijk detail. Door deze ruime kleurmogelijkheden kun je de combinatie van de stoelen en tafel op een heel andere manier samenstellen. In plaats van de kleur in de stoelen kun je deze in een neutrale kleur kiezen, bijvoorbeeld zwart, grijs of bruin waarbij je het blad in een kleurtje kiest. Door dit aan te laten sluiten bij de accentkleur die je in de omgeving hebt gekozen ontstaat er eenheid.


Naast al deze mogelijkheden voor het blad is er ook bij de afmeting volop keuze. Ze leveren een aantal standaard-lengtes van 140, 160, 180, 200 en 220 centimeter maar ook tussenliggende maten zijn mogelijk zodat je de voor jou perfecte maat kan kiezen. En een leuk bijkomend voordeel is dat Metaform ook salontafels en bijzettafels maakt met dezelfde vormgeving. Zo kun je je eet- en zitgedeelte naadloos op elkaar laten aansluiten. De één vind het rustiger om beide tafels hetzelfde uit te voeren maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld het frame hetzelfde te kiezen maar de kleur van het blad te laten verschillen.

Door al deze mogelijkheden op het gebied van materialen en afmetingen kun je de S-16 eettafel vrijwel overal toepassen. In zowel ruime als kleinere woon- of eetkamers of keukens. Bij zowel modern en minimalistisch als bij klassiek getinte interieurs. Stem de materialen goed op elkaar af en dan kun je gaan genieten van deze prachtige eettafel!

Bronvermelding: www.metaformmeubelen.nl

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (4)

 • E van der Hoek

  |

  Goedemorgen Mw,
  Wij zoeken een rechthoekige tafel voor 6pers(niet aan de kopse kant)
  Een rvs frame en een composiet blad.
  Wat zijn de mogelijkheden en de prijs

  Met vriendelijke groet,
  Ennis van der Hoek

  Reply

  • margitkengen

   |

   Bedankt voor het bericht, ik heb een mailtje gestuurd met verdere informatie.
   Succes.
   Met vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

 • Janine Veenema

  |

  Hallo,
  Ik ben geinteresseerd in het laten maken van een tafel met stalen frame van 4×4 cm en een wit tafelblad met lengte 180 cm, breedte 90cm (of zijn hier ook standaardafmetingen voor?).
  Op welke prijs kan ik rekenen?
  Mvg Janine Veenema

  Reply

  • margitkengen

   |

   Bedankt voor je bericht Janine, ik heb je een mailtje gestuurd met verder informatie.
   Succes!
   Met vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.