Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Luchtige eetkamerfauteuil: de Donna van Label

Luchtige eetkamerfauteuil: de Donna van Label

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Stoelen

label_donna

Om lekker lang na te kunnen tafelen zijn comfortabele eetkamerstoelen onmisbaar! De Donna eetkamerstoel van het Nederlandse merk Label kan dan ook zeker in aanmerking komen voor een plekje aan een eettafel waar heerlijk aan wordt gegeten waarbij er daarna nog kan worden nagepraat onder het genot van een drankje. Het comfort van een fauteuil maar met een heel luchtig onderstel.

label_donna


De Donna is in 2000 ontworpen door Gerard van de Berg, de oprichter van het in 1991 opgerichte merk Label. De zitting van deze stoel met een relatief hoge rug, geeft je hierdoor het gevoel van een fauteuil. Doordat hij heel slank is vormgegeven oogt hij niet zwaar maar eerder vriendelijk. Zowel de armleuningen, rug en de zitting met daarop een los zitkussen zijn allemaal relatief dun. Toch bieden ze comfort doordat ze gemaakt zijn van vormschuim dat bedekt wordt met dacron dat ligt op een no-sag vering.

De luchtigheid en transparantie van deze eetkamerstoel wordt nog eens extra benadrukt door het iele onderstel. Dit is een dun metalen buisframe van geborsteld mat-chroom dat in de vorm van een slede is gekozen. Onder dit slede-frame zitten transparant kunststof glijders met vilt zodat ze de vloer niet beschadigen en gemakkelijk te verplaatsen / verschuiven zijn.


Wanneer je het aantal stoelen aan je tafel gaat bepalen, hou dan rekening met zijn afmetingen. Hij heeft een breedte van 62,5 en is 63 centimeter diep. De totale hoogte is 99,5 centimeter waarbij de zithoogte circa 49,5 centimeter is. Het meest prettig in gebruik is als de stoelen onder de tafel geschoven kunnen worden zodat ze niet te veel ruimte in gebruik nemen. Let dus op de hoogte tot de onderkant van de tafel want de armhoogte is circa 68 centimeter. Hou rekening met de ruimte om de tafel en de gehele ruimte er omheen, het is zonde om de ruimte dicht te ‘bouwen’ met te veel stoelen. Voordeel van het comfort en de uitstraling van de Donna is dat je ze ook heel gemakkelijk bij de zitgroep kan gebruiken als je meer bezoek hebt.

Dit model wordt vaak in leer verkocht omdat dit heel erg praktisch is in gebruik bij de eettafel. Makkelijk schoon te maken en het geeft een chique uitstraling. Hierbij kan je kiezen uit negen verschillende leersoorten, elk met zijn eigen kenmerken. Bijvoorbeeld Ranchero dat soepel, met een fijne structuur en praktisch is in gebruik doordat hij goed bestand is tegen vuil- en vochtopname. Maar er is ook Yak-leer dat heel erg karaktervol is doordat alle kenmerken van de huid (plooien, insectenbeten, littekens) zichtbaar zijn. Het is een hele sterke leersoort die donkerder wordt op de gebruiksplekken. Daarbij heeft elke leersoorten zijn eigen kleurmogelijkheden.

label_donna label_donna label_donna label_donna label_donna label_donna label_donna label_donna

Mocht er bij deze negen leersoorten van label niet iets bij zitten dat naar jouw smaak is dan kan je ook uit de vele kleuren van de collectie van Ohmann-leer kiezen. Deze is onderverdeeld in de serie 1010, 1012 en 1416 waarbij alle soorten heel gebruiksvriendelijk zijn en goed geschikt voor intensief gebruik doordat ze vocht- en vuil-werend zijn afgewerkt.

Wil je liever een eetkamerstoelen of wielen? Dan kan dat ook, in 2008 is namelijk de Donna Rock ontworpen welke wordt uitgevoerd op vier poten met wielen. Deze wielen zijn geschikt voor zachte en harde vloeren doordat ze een zacht rolvlak hebben. Naast het gebruik als eetkamerstoel kan je de Donna Rock, evenals de Donna, ook heel goed gebruiken als vergaderstoel. Daarnaast is er ook een Donna op een draaivoet. Deze is mat verchroomd en is voorzien van wielen en een gasveer.

label_donna label_donna

In een kleiner interieur is hij vaak minder geschikt omdat hij de ruimte toch behoorlijk vult. Bij een ruimer interieur kan past hij vaak eenvoudiger doordat daar voldoende ruimte rondom overblijft. Daarbij zorgt de uitvoering van de eetkamerstoelen voor zijn specifieke uitstraling. Door de kleur en uitvoering weloverwogen te kiezen kun je er voor zorgen dat de Donna eetkamerstoel aansluit bij een modern en minimalistisch interieur maar ook bij een klassieker interieur. Om er hier voor te zorgen dat de stoelen goed aansluiten bij de rest is het verstandig om het materiaal van het onderstel ergens anders in het interieur terug te laten komen.

label_donna


Of je dus modern of klassiek georiƫnteerd bent in je interieur, het maakt niks uit. De Donna kan een bijzondere aanvulling zijn!

Bronvermelding: www.label.nl

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.