Opvallende, strakke fauteuil: de 7020 van Gelderland

Written by margitkengen. Posted in Fauteuils, Woonkamer

gelderland_7020

In de collectie van het Nederlandse merk Gelderland werd in 2007 een fauteuil opgenomen die opvalt door zijn eenvoud. De 7020 heeft een hele rustige, serene uitstraling doordat hij uit één vorm en materiaal bestaat. Het designduo Stefan Scholten en Carole Baijings, oftewel Scholten & Baijings, is verantwoordelijk voor dit opvallende ontwerp.


gelderland_7020

Door zijn eigenzinnigheid en tegelijkertijd zijn eenvoud is de fauteuil 7020 heel gemakkelijk te combineren met andere meubelstukken. Het is een op zich staand object in de ruimte. Wil je graag voor eenheid en rust zorgen dan zou je de fauteuil in dezelfde stof als je bank kunnen kiezen, eventueel in een andere kleur om het geheel geen saaie uitstraling te geven. Wat vormgeving betreft leent hij zich er ook erg goed voor om hem juist in een totaal andere stof en kleur te stofferen zodat hij er meer uitspringt in het geheel. Kies dan bijvoorbeeld voor de accentkleur die elders in je interieur terug komt.


Van de voor- en de zijkant lijkt hij een massieve vorm te hebben, pas als je zijn achterkant ziet realiseer je je dat dit niet zo is. Door dit element in het ontwerp kunnen ze ook vrij in de ruimte een hele mooie plek innemen. Doordat de totale hoogte van de fauteuil maar 72 centimeter is belemmerd hij nauwelijks de zichtlijnen in je kamer wanneer hij midden in de ruimte staat.

gelderland_7020 gelderland_7020


De romp van fauteuil 7020 is een combinatie van beukenhout en metaal die zorgen voor de constructie en de vorm van het ontwerp. Daarbij worden de zitting en de rug opgebouwd uit koud-schuim van hoogwaardige kwaliteit. Zo biedt de fauteuil het comfort dat je zoekt zonder zijn strakke uitstraling te verliezen. Zijn totale breedte is 88 centimeter en de diepte is 82 centimeter. Hij heeft een zithoogte van 42 centimeter en de zitdiepte is ongeveer 52 centimeter.


gelderland_7020

Mocht je nog een extra stukje comfort willen dan is er ook een kussen te krijgen bij deze fauteuil. Deze is 53 centimeter breed en 23 centimeter hoog en sluit perfect aan bij de vormgeving van het ontwerp. Hierdoor kun je hem een iets nonchalantere uitstraling geven. Natuurlijk bepaal je zelf of je het kussen extra in het oog wilt laten springen door hem in een felle, contrasterende kleur te kiezen of juist in dezelfde kleur / stof als de fauteuil.De 7020 is een fauteuil die, door zijn specifieke vormgeving, hoofdzakelijk geschikt is om in een moderner, zelfs minimalistisch interieur te plaatsen. Bepaal zelf de uitstraling door de keuze van de stof, al dan niet met veel structuur om hem een wat stoerder uiterlijk te geven of een gladde effen stof als je hem zo minimalistisch mogelijk wilt houden. In het leer krijgt deze fauteuil weer een totaal andere uitstraling, hierdoor kan hij een chiquere, iets klassiekere uitstraling krijgen, afhankelijk van de leersoort en -kleur.


gelderland_7020

Past dit model ook in jouw interieur?


Bronvermelding: www.gelderlandgroep.com, www.scholtenbaijings.com

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.