Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Vriendelijke relax-fauteuil: de Jolly van Wittmann

Vriendelijke relax-fauteuil: de Jolly van Wittmann

Written by margitkengen. Posted in Fauteuils, Woonkamer

wittmann_jolly

Een relax-fauteuil kan al snel een zware en massieve indruk maken in de ruimte. Door de vriendelijke en ronde vorm is dit bij de Jolly van het Oostenrijkse merk Wittmann veel minder het geval. Deze fauteuil is ontworpen door Jan Armgardt en is er natuurlijk met een bijpassende voetenbank. Door drie verschillende onderstellen kan je zelf bepalen welke er het beste aansluit bij jouw stijl.

De meest klassieke uitvoering van de Jolly is wanneer je hem op vier houten poten kiest. Als je de fauteuil bijvoorbeeld in zwart leer laat bekleden dan kan je deze poten in het zwart laten beitsen zodat het een rustig geheel wordt. Wil je er ook een voetenbank bij dan heb je de keuze uit een rechthoekige vorm met een afgeronde bovenkant maar er is ook een rechthoekige uitvoering met een iets vlakkere bovenkant die een kleine versmalling heeft in het midden.

wittmann_jolly wittmann_jolly wittmann_jolly


wittmann_jolly

In tegenstelling tot de Jolly op de vier poten heeft die met het slede-frame beweegt de kuip mee in de manier waarop je zit. Doordat de achterkant geen poten heeft en de slede aan de voorzijde zit veert de zitting mee. Ook bij dit model is er een bijpassende voetenbank waarbij de vorm is gespiegeld aan de vorm van het zitgedeelte. Hij is aan de ene kant 54 centimeter en aan de andere kant 43 centimeter breed. De diepte is in zijn geheel 58 centimeter waarbij hij een hoogte heeft van 41 centimeter zodat hij goed aansluit bij de zitting en een prettig comfort biedt wanneer je je benen steun wilt geven.



wittmann_jolly

Komt het in jouw situatie beter uit als de Jolly draaibaar is? Dat kan ook, er is namelijk ook nog een Jolly fauteuil met een draaibaar frame dat bestaat uit een stalen 5-teens onderstel. Deze biedt een stukje flexibiliteit omdat je hem kan draaien richting het bezoek, de televisie of de haard.



Alle drie de verschillende uitvoeringen van de Jolly hebben dezelfde afmetingen. Ze zijn relatief beperkt in de breedte, in tegenstelling tot veel andere relax-fauteuils. Hij heeft namelijk een breedte van slechts 67 centimeter. De diepte is 89 centimeter. Hou er rekening mee of de ruimte geschikt is voor de hoogte van de Jolly, dit is namelijk 103 centimeter. Hierdoor kan het zijn dat je belangrijke zichtlijnen blokkeert of dat je de ruimte onnodig afsluit van de rest van de kamer. Hij komt dan ook het beste tot zijn recht als hij voldoende ruimte heeft waardoor hij minder geschikt kan zijn in kleinere kamers. Win zonodig advies in om zeker te zijn van de juiste keuze.

wittmann_jolly

De armhoogte van de Jolly is als het ware gegolfd van vorm waardoor hij een prettige houding biedt voor je armen en ellebogen. De hoogte hiervan is 59 centimeter. De zithoogte is 40 centimeter, dit is exclusief het extra, losse zitkussen dat een dikte heeft van 4 centimeter.

Deze sprekend vormgegeven fauteuil heeft in 2006 de Red Dot Award gewonnen voor product design en biedt dan ook een groot zit-comfort. Zijn sierlijke lijnen zijn in het hele model doorgetrokken en zorgen voor eenheid binnen het model. De Jolly is nog aan te vullen met een hoofdsteun die los over de rugleuning hangt en door een verzwaring kan zelf gekozen worden hoe hoog jij hem wilt gebruiken.

En natuurlijk is zijn uitstraling ook afhankelijk van zijn bekleding. De relax-fauteuil Jolly kun je in het leer kiezen waarbij je de keuze hebt uit meerdere soorten, elk met zijn eigen kleuren, uitstraling en eigenschappen. Leer is praktisch in gebruik en kan zorgen voor een chique uitstraling. Past leer niet zo goed in jouw interieur dan kun je er ook voor kiezen om hem in het stof te laten bekleden. Hierdoor wordt zijn vriendelijke vormgeving nog eens extra benadrukt. Bij Wittmann heb je de keuze uit heel veel verschillende soorten stoffen, allen van hoge kwaliteit, waarbij je uiteraard de keuze hebt uit effen stoffen maar ook stoffen met een patroon.

wittmann_jolly

Dus bij een klassiek of klassiek getint interieur kun je de Jolly op vier poten kiezen maar ook als je een modern of minimalistisch interieur kan deze fauteuil hier heel goed bij aansluiten. Bijvoorbeeld met het slede-onderstel of het 5-teens onderstel, beide in metaal.


Welke past er het beste bij jouw smaak, stijl en ruimte?

Bronvermelding: www.wittmann.at

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.