Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Handige bijzettafel: de Tor van Montis

Handige bijzettafel: de Tor van Montis

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Woonkamer

montis_tor

In de collectie van Montis+, een onderdeel van het merk Montis, zit een heel praktische bijzettafel. De Tor is in 2010 ontworpen door Lambie & Van Hengel, een samenwerking tussen Ralf Lambie en Johan van Hengel. Meteen in hun eerst jaar van samenwerken wonnen zij met deze bijzettafel Tor de Elle Wonen Design Talent. Deze handige bijzettafel is er een acht verschillende kleuren. Door bij het ontwerp rekening te houden met een aantal factoren is de Tor zodanig ontworpen dat hij gemakkelijk te verplaatsen is.

montis_tor


Dit komt onder andere door de opstaande rand van het blad. Deze zorgt er voor dat, als je de tafel wilt verplaatsen, de dingen die er op staan er niet gemakkelijk af kunnen schuiven. Het blad heeft een diameter van 40 centimeter.



montis_tor

Daarnaast heeft de Tor een bijzonder handvat. Dit ontstaat doordat een deel van het onderstel als het ware door het blad heen steekt en door een bocht het handvat vormt. De Tor is 45 centimeter hoog bij het blad en 52 centimeter is de bovenkant van het handvat.



montis_tor

Daarbij draagt de materiaalkeuze er ook aan bij dat hij gemakkelijk verplaatsbaar moet zijn, hij wordt helemaal vervaardigd uit aluminium, een licht materiaal. Het blad van de tafel is gemaakt van 4 millimeter dun aluminium dat onder hoge druk in zijn vorm gegoten wordt. Het handvat en de pootjes zijn ook van aluminium dat 2 centimeter breed is en 1,2 centimeter dik. Om te voorkomen dat de vloer beschadigd wordt door de pootjes zijn er kunststof dopjes onder geplaatst. Zijn minimalie afmetingen zorgen voor een heel luchtig beeld in de ruimte, hij oogt heel transparant.

Het aluminium wordt zijdeglans gepoedercoat met een lichte structuur in één van de acht kleuren en doordat hij helemaal in eenzelfde kleur afgewerkt wordt heeft hij een strakke en minimalistische uitstraling. Dit wordt nog eens extra benadrukt doordat er geen overbodige details aanwezig zijn. Hij is heel puur van vorm, materiaal en uitstraling. Wanneer je de uitvoering van de Tor goed afstemt met de rest van het interieur, door bijvoorbeeld de kleur aan te laten sluiten op producten die er in de buurt staan, kun je er voor zorgen dat hij wellicht ook toe te passen is in een interieur met een klassiekere basis. Maar over het algemeen zal hij gemakkelijker te plaatsen zijn in een modern of modern getint interieur.


montis_tor montis_tor

De Tor in het zwart (RAL9005) of wit (RAL9003) kan bijvoorbeeld heel goed aansluiten bij een minimalistisch, strak en rustig interieur met deze tinten als basis. Of hij is meer subtiel aanwezig in een interieur waar kleur een grotere rol speelt.


montis_tor montis_tor montis_tor


Ben je een liefhebber van kleur dan zijn er ook nog pastel violet, pastel turkoois of reseda groen mogelijk. Je zorgt hiermee voor een fris en vrolijk accent.


Sinds kort is de Tor ook te kiezen in het mint (NCS S1510-G20Y), petrol (RAL5020) of terra (NCS S3040-Y70R). Ook dit zijn meer opvallende kleuren maar door ze goed af te stemmen met de rest van het interieur kunnen ze een goede aanvulling zijn zonder dat ze te veel in het oog springen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een wand of een gedeelte daarvan in een bijpassende RAL of NCS kleur te schilderen.

Het materiaal dat licht is van gewicht in combinatie met de handige vormgeving van het handvat zorgen er voor dat je hem niet op een vaste plaats hoeft te laten staan maar hem daar kan neer zetten waar je hem nodig hebt.

montis_tor montis_tor

Bronvermelding: www.montis.nl, www.lambievanhengel.com

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.