Fauteuil met sierlijk silhouet: de MYchair van Walter Knoll

Written by margitkengen. Posted in Fauteuils, Woonkamer

walter knoll_MYchair

In 2008 werd de opvallende fauteuil MYchair in de collectie van het Duitse merk Walter Knoll opgenomen. Door de mogelijkheden om verschillende soorten bekleding te combineren ontstaat er een eigenzinnige fauteuil die comfort biedt en daarnaast een kunstwerk vormt in de ruimte. Hij is ontworpen door UNStudio gevestigd in Amsterdam.

Deze ontwerp-studio is in 1998 opgericht door Ben van Berkel samen met Caroline Bos. Naast het ontwikkelen van stedelijke projecten, het bouwen van bruggen en het ontwerpen van openbare gebouwen over de hele wereld houden zij zich ook nog bezig met het ontwerpen van producten. De ontwerpen van Van Berkel springen in het oog en de MYchair is hiervan een mooi voorbeeld.

walter knoll_MYchair


De bijzondere MYchair ziet er van alle kanten anders uit, zijn silhouet zorgt voor een spannend effect door de mogelijkheid van verschillende soorten stoffering. Hij heeft een vriendelijke uitstraling door de sierlijke lijnen en het metalen onderstel van ronde buis. De vorm van dit onderstel sluit naadloos aan bij de vorm van de fauteuil en de contrasten tussen de kleuren, de vorm van het frame lijkt als het ware gereflecteerd te worden in de zitting.Hij heeft een hele luchtige uitstraling door het opengewerkte frame en doordat hij geen armleggers heeft. Hij is 80 centimeter hoog en 75,5 centimeter diep en heeft een comfortabele breedte van 86,5 centimeter. Maar door de vormgeving heeft hij zeker geen massieve uitstraling. Je zorgt er voor dat je de openheid in je kamer in tact laat en de zichtlijnen behouden blijven. Hierdoor kan hij ook worden geplaatst in kamers die niet heel ruim van afmeting zijn. Hij neem visueel niet heel veel ruimte in.


walter knoll_MYchair

Door zijn eigenwijze uitstraling kan je hem vaak gemakkelijk plaatsen bij een ander model bank. Je kan hem tegen de wand plaatsen maar dit is eigenlijk jammer omdat er dan een deel van zijn opvallende vormgeving verloren gaat. Hij komt beter tot zijn recht als hij vrij in de ruimte staat of bijvoorbeeld voor een glazen pui.walter knoll_MYchair

Het typische onderstel van verchroomd zorgt er voor dat hij zijn ondergrond iets reflecteert waardoor het zitgedeelte nog meer lijkt te zweven. Ook zorgt het onderstel er voor dat hij zich heel goed leent om schuin in de ruimte te plaatsen. Als enkele fauteuil bij de haard om te genieten van de krant of een goed boek. Maar ook als eye-catcher bij een bestaande zitgroep.walter knoll_MYchair

Stel de voor jouw situatie perfecte kleurcombinatie samen met Trevira en Kvradrat stoffen of gedeeltelijk of geheel in Walter Knoll leer. Wil je hem een minimalistische uitstraling geven zonder het gebruik van kleur dan zou je een combinatie kunnen maken van zwart met een grijs-tint. Of kies voor het gedeelte waarop niet gezeten wordt, voor het wit in plaats van de grijs-tint waardoor er een iets harder contrast ontstaat.Wil je wel voor kleur kiezen maar op subtiele wijze dan kun je bijvoorbeeld voor een tijdloze grijs- of naturel-tint kiezen voor het overgrote deel en de stroken in een accentkleur die goed aansluit bij de rest van je interieur. Hierdoor komt de kleur wel terug maar heb je niet meteen een hele fauteuil in een felle kleur in de kamer staan. Hij is op meer subtiele wijze aanwezig zonder dat hij dominant is ten aanzien van de rest van de ruimte.

Ben je groot liefhebber van kleur dan zou je verschillende felle kleuren kunnen combineren. Ofwel heel verschillende kleuren of verschillende tinten van één kleur waarbij je zelf bepaalt hoe veel contrast er moet ontstaan tussen beide delen. Hoe meer contrast hoe duidelijker het lijnenspel van het ontwerp van de MYchair aanwezig is.

walter knoll_MYchair

walter knoll_MYchair

walter knoll_MYchairEigenlijk is de MYchair indrukwekkend vanuit elk oogpunt. Kijk jij er al naar uit om heerlijk te relaxen op deze opvallende fauteuil? Ga aan de slag met de kleuren en maak de perfecte combinatie voor in jouw interieur!

walter knoll_MYchair

Bronvermelding: www.walterknoll.de, www.unstudio.com

Tags: , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.