Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Stel je eigen bank samen: de 7800 bank van Gelderland

Stel je eigen bank samen: de 7800 bank van Gelderland

Written by margitkengen. Posted in Banken, Woonkamer

gelderland_7800

Ben je op zoek naar een bank om je eigen compositie van te maken? Met model 7800 van het Nederlandse merk Gelderland kan dat! Met maar liefst zeven verschillende onderdelen bepaal je helemaal zelf de uitstraling en afmeting van jouw bank. De 7800, het ontwerp van Jan des Bouvrie, heeft een moderne strakke uitstraling maar heeft een nonchalant detail door de losse lendenkussens.

In januari 2014 werd dit nieuwe model door Gelderland gepresenteerd. Deze modulaire bank heeft een dunne, strakke basis die helemaal rondom de bank zichtbaar is. Dit geeft de bank een minder gesloten uitstraling. Ook de dunne pootjes dragen hier aan bij. Bij de afwerking van deze vierkante pootjes kan gekozen worden uit glanzend of mat chroom waardoor je het kan afstemmen op de rest van meubilair dat bij de bank in de buurt staat. De afgeronde arm- en rugleuningen zorgen er voor dat hij een vriendelijke uitstraling heeft. Door de losse lendenkussens wordt dit nog eens versterkt.

gelderland_7800

Je krijgt nog mee ontwerp-vrijheid doordat er ook een salontafel is binnen de 7800 serie. Je kunt dus één geheel maken van de zitgedeeltes samen met de praktische salontafel. De salontafel heeft een tafelblad van massief eiken, dit wordt afgewerkt met beits en vervolgens nog gelakt. Voor de afwerking hiervan kan je kiezen uit krijt, olifanten-grijs en bruin. Dit kun je dus laten aansluiten bij de lijn in jouw interieur. Bij naturel-tinten zou de bruine een goede keuze zijn terwijl bij een wit-, zwart- en grijs georiënteerd interieur de krijt of olifantengrijs een betere keuze kan zijn.

Met deze bank heb je dus optimale flexibiliteit. Je kunt naar hartelust veranderen, afhankelijk van hoe je hem op dat moment wilt gebruiken. Wil je met het gezin of met vrienden een film kijken dan kun je er één grote bank van maken. Maar op het moment dat je visite hebt en gemakkelijker een gesprek wilt voeren dan haal je de elementen eenvoudig uit elkaar en kun je er kleinere zitjes van maken.

Natuurlijk wordt de bank 7800 kwalitatief hoogwaardig afgewerkt. De romp is van massief beukenhout en wordt voorzien van een nosag-vering, deze zorgt voor goed comfort. Het koudschuim van de zitting, de zitkussens en de rug zorgen voor een stevige maar tegelijkertijd zachte zit.

Vanzelfsprekend bepaal je zelf de uitstraling die de bank krijgt door het kiezen van de bekleding. In stof krijgt hij een warme uitstraling en door te kiezen voor een tijdloze kleur stof heb je jarenlang plezier van de bank. Omdat de bank vaak een bepalend onderdeel in je woonkamer is, is het in vele gevallen verstandig om te kiezen voor een neutrale kleur. Een zogenaamde basis-kleur die in de kamer op meerdere plaatsen, wellicht in meerdere tinten, terug komt. Door het geheel aan te kleden met sierkussens in de door jou gekozen accentkleur zorg je voor een frisse onderbreking op de bank. Doordat de accentkleuren in het geheel ook op elkaar zijn afgestemd zorg je er voor dat alle onderdelen in je interieur één geheel vormen en dat je niet gebonden bent aan een bank in een accentkleur. Wil je eens een ander kleurtje dan wissel je simpelweg de kussens. Natuurlijk is dit voor elke situatie anders dus mocht je hier advies bij willen, kijk dan eens bij diensten om te zien wat de mogelijkheden zijn.

gelderland_7800

In het leer krijgt de bank een iets meer volwassen en chique uitstraling. Door de juiste kleur leer te kiezen kan hij zelfs een klassiekere uitstraling krijgen. Bijvoorbeeld een warme donkerbruin of een bruin-grijze kleur. Dit is helemaal afhankelijk van bijvoorbeeld de kleur van de wanden, de vloer en het meubilair er om heen.

Er zijn zeven verschillende elementen om de 7800 bank mee samen te stellen waarbij de zithoogte steeds 48 centimeter is. Zo is er het element zonder armleuningen met een breedte van 100 centimeter, een diepte van 90 centimeter en een hoogte van 82 centimeter. De zitdiepte is 63 centimeter. Dit element (7800 EL ZA) kan worden aangevuld met de elementen met één armleuning (7800 EL AR/AL) waarbij je natuurlijk zelf kan kiezen of je deze rechts of links wilt. Deze hebben dezelfde afmetingen als die zonder armleuningen.

Een modulaire bank is natuurlijk niet compleet zonder de mogelijkheid van een chaise-longue met links of rechts een armleuning. Deze chaise-longue (7800 CL AR/AL) heeft een breedte van 100 centimeter en een diepte van 150 centimeter waardoor er een zitdiepte ontstaat van 123 centimeter. De hoogte van dit elementen is vanzelfsprekend gelijk aan de andere zit-elementen, namelijk 82 centimeter. Wil je het relaxen in deze bank nog meer vergroten dan is er ook nog een poef (7800 P) die naadloos aansluit bij alle andere elementen. Deze is 100 centimeter breed, 90 centimeter diep en heeft een hoogte van 48 centimeter waardoor hij perfect past bij de hoogte van de zitelementen. Naast de functie om er je voeten op te leggen kun je de poef ook heel goed gebruiken als salontafel door er een dienblad op te zetten. Wil je liever een aparte salontafel dan kan dat ook. Deze (7800 T) is ook weer 100 centimeter breed en heeft een diepte van 90 centimeter. De hoogte van dit element is 25,5 centimeter.

Doordat alle afzonderlijke elementen steeds een breedte hebben van 100 centimeter krijgt de bank een rustige uitstraling. Uit hoe veel elementen je hem ook opbouwt, deze steeds terugkomende maat zorgt voor een ritmisch beeld.

gelderland_7800

In welke opstelling past de 7800 het best in jouw kamer? Enkele losse elementen, één hele grote bank aangevuld met losse fauteuils of een hoekopstelling met geïntegreerde bijzettafels? Ga aan de slag en maak je eigen ontwerp!

Bronvermelding: www.gelderlandgroep.com

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.