Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Strakke, kubistische vitrinekast: de Magique Totem van Fiam Italia

Strakke, kubistische vitrinekast: de Magique Totem van Fiam Italia

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Kasten, Sidetables, Vitrinekasten, Woonkamer

fiam-italia_magique-totem

Heb je een verzameling die je graag in je interieur wilt laten zien? Bijvoorbeeld een verzameling van souvenirs van de reizen die je gemaakt hebt? Deze kan je een heel mooi plaatsje geven in een vitrinekast, bijvoorbeeld de Magique Totem die sinds 2013 is opgenomen in de LIV’IT collectie van het Italiaanse merk Fiam Italia. Dit model is ontworpen door Marco Maturo en Alessio Roscini die sinds 2009 eigenaar zijn van Studio Klass.

De vitrine Magique Totem is heel erg strak en kubistisch vormgegeven. Door zijn eenvoud zorgt hij er voor dat de producten die je er in plaatst de volledige aandacht krijgen en dat je niet wordt afgeleid door overbodige details in het ontwerp van de kast. Hij is helemaal gemaakt van 10 millimeter dik glas dat bij de verbindingen gelast is waardoor hij een hele pure uitstraling heeft.

fiam-italia_magique-totem


Drie glazen kubussen lijken als het ware te zweven tussen de twee hoge zijden waarvan de bovenste hoeken zijn afgerond om het er vriendelijker uit te laten zien. In die zijden zitten drie vierkante openingen, waarvan de hoeken wederom zijn afgerond. De drie kubussen zijn strak en met 90 graden hoeken afgewerkt en zijn iets kleiner dan de uitsparingen in de zijden en ‘hangen’ tussen te zijden. De binnenmaat van deze kubussen is 28 bij 28 centimeter.

Je kunt er voor kiezen om alleen in de kubussen je spulletjes te zetten maar is dit te weinig dan kun je ook de tussenliggende gedeeltes met een hoogte van 30 centimeter gebruiken. En aangezien elke plank een draagkracht heeft van maximaal 10 kilo kun je er behoorlijk wat in kwijt.


fiam-italia_magique-totem

Zowel de breedte als de diepte van deze Magique Totem vitrine is 38 centimeter en in zijn geheel is hij 172 centimeter hoog. Er zijn verschillende uitvoeringen van het glas mogelijk waarvan bij de eerste de kubussen opaal wit zijn en de zijden zijn uitgevoerd in extra-light glas. Dit type zijden kan ook worden gecombineerd met gerookt grijze kubussen. De laatste uitvoering van de Magique Totem is die met de zijden in gerookt grijs glas waarbij de kubus-elementen van zwart glas gemaakt zijn. Door deze mogelijkheden kun je zelf bepalen welke er het beste aansluit bij de rest van je interieur.Er zijn binnen de lijn van Magique ook nog twee andere modellen ontworpen. Zo is er een lage side-table, de Magique Side. Deze heeft een breedte van 70 centimeter, is 38 centimeter diep en heeft een totale hoogte van 42 centimeter. In de zijden zit een uitsparing van 58 bij 24 centimeter waartussen een rechthoekig glazen element ‘hangt’.

fiam-italia_magique-totem fiam-italia_magique-totem


Daarnaast is er een bijzettafel van 32 bij 32 centimeter die een hoogte heeft van 56 centimeter. Dit maakt hem ook geschikt om bijvoorbeeld te functioneren als nachttafeltje. Deze heeft een kubus van 21 bij 21 centimeter waarbij er boven de kubus nog 21 centimeter ruimte overblijft.

fiam-italia_magique-totem fiam-italia_magique-totem fiam-italia_magique-totem

Naast dezelfde mogelijkheden in uitvoering als de vitrinekast Magique Totem, kunnen de bijzettafel Magique en de side-table Magique Side ook helemaal in transparant glas worden uitgevoerd.

Doordat deze producten zo transparant en luchtig zijn vormgegeven heb je er weinig ruimte voor nodig. Zo kan een enkel element in een ruimte waar niet te veel plek is een hele mooie aanvulling zijn. Maar heb je meer ruimte en ook meer spullen die je wilt laten zien, dan kan je deze Magique Totem vitrine ook heel goed met enkele elementen naast elkaar plaatsen. Door een stukje ruimte te laten tussen de vitrines, versterken ze elkaar door de herhaling zonder dat het een vol geheel wordt.

fiam-italia_magique-totem


Of je nou een modern of een klassiek interieur hebt, dit ontwerp past heel gemakkelijk in beide. Doordat er geen specifieke moderne materialen, zoals bijvoorbeeld rvs, nadrukkelijk aanwezig zijn past hij zich heel gemakkelijk aan aan zijn omgeving. Welk type interieur je ook hebt, de Totem Magique Totem past bijna altijd. Veel gekleurde spulletjes er in of juist niet, relatief leeg of vol met allerlei moois? Je geeft hem helemaal je eigen uitstraling door wat je er in plaatst.


Heb jij een verzameling, souvenirs of mooie boeken die je een plekje kan geven in de opvallend strak vormgegeven vitrine Magique Totem?

Bronvermelding: www.fiamitalia.it, www.studioklass.com


Tags: , , , , , , , , , , , ,