Draaibare kast: de Albero van Poltrona Frau

Written by margitkengen. Posted in Boekenkasten, Kasten

poltrona frau_albero

Met de Albero haal je een opvallend en bijzonder model kast in huis die ook nog eens draaibaar is. Dit model werd al in 1950 geïntroduceerd maar was toen niet bedoeld voor de serie-productie. In 2014 heeft het Italiaanse merk Poltrona Frau deze kast, ontworpen door Gianfranco Frattini in de collectie opgenomen.


poltrona frau_albero

Voor de kast Albero heb je wel wat ruimte nodig, hij is minder geschikt voor kleinere kamers. Hij neemt namelijk best wel wat ruimte in beslag doordat de buitenmaten van deze kast 83 bij 83 centimeter zijn. Hij is weliswaar 360 graden draaibaar zodat hij ook in de buurt van de wand geplaatst wordt maar door hem vrij in de ruimte te plaatsen heeft hij nog meer impact. Hij is in hoogte verstelbaar waardoor hij geschikt is voor plafonds van 266 tot maar liefst 326 centimeter!poltrona frau_albero

De houten basis wordt tussen de vloer en het plafond geplaatst en heeft aan de onderkant, daar waar hij op de vloer steunt, een rubberen dop. De basis is voorzien van een klik-systeem waarin acht tot twaalf planken in gehangen kunnen worden. Doordat je daar helemaal vrij in bent kun je zelf bepalen welk beeld hij gaat vormen in de ruimte waarin je hem plaatst. Voor een strakke uitstraling hang je de planken rondom steeds op dezelfde hoogte maar je kan ze ook willekeurig verdelen waardoor er een speelser beeld gevormd wordt.

De naam Albero betekend in het Italiaans boom en daar heeft hij inderdaad veel van weg. De materiaalkeuze versterkt dit nog eens. Hij is namelijk afgewerkt met walnoten fineer. De basis is massief walnoot fineer en de schappen zijn van gefineerd MDF.

Doordat het overgrote deel is uitgevoerd in walnoot, slechts enkele kleine onderdelen zijn (gelakt) metaal, leent de Albero kast zich heel goed voor zowel klassieke als moderne interieurs. Hij lijkt zich aan te passen aan zijn omgeving en natuurlijk wordt zijn uitstraling mede bepaald door dat wat je in de schappen plaatst.poltrona frau_albero

Bijzonder is, doordat de planken ook voorzien zijn van een achterkant en twee zijkanten, dat er een driedimensionaal object met een haast grafische uitstraling in de ruimte ontstaat.

De Albero is een echt middelpunt in de ruimte! Gaat hij ook jouw kamer verfraaien?


Bronvermelding: www.poltronafrau.com

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.