Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Je eigen ideale bank samenstellen: de Axel van Montis

Je eigen ideale bank samenstellen: de Axel van Montis

Written by margitkengen. Posted in Banken, Woonkamer

montis_axel

De Axel is een bank met vele mogelijkheden! Deze werd in 2005 ontworpen door de Nederlandse ontwerper Gijs Papavoine en zit in de collectie van het Nederlandse merk Montis dat dit jaar zijn 40-jarig bestaan viert. Binnen de Axel zijn er zijn meer dan dertig verschillende elementen mogelijk, bijvoorbeeld een fauteuil of loveseat maar ook banken tot maar liefst 246 centimeter breed. Maar ook een hoekbank samenstellen al dan niet met chaise longe behoort tot de mogelijkheden.

Heb je een kleine of grote opstelling nodig? Hou je van modern of gaat jouw voorkeur uit naar klassiek? Er is voor iedereen een Axel!

montis_axel


De bank heeft een strakke buitenkant met afgeronde vriendelijke en comfortabele armleuningen. Als contrast met die strakke buitenkant is er niet gekozen voor een vaste stoffering maar voor losse rug- en armkussens. Bijzonder aan de Axel is dat dit de basis vormt voor een bank die iedere keer, afhankelijk van de bekleding en het onderstel, een andere uitstraling heeft. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze tijdloos zijn.


Elementen

De eerste stap is om te kijken welke opstelling er het meest optimaal is voor de ruimte waarin hij komt te staan en passend bij jouw wensen. De Axel is in totaliteit 97 centimeter diep en 80 centimeter hoog. Daarbij is de zithoogte 43 centimeter en de armleuningen zijn 63 centimeter. Het is verstandig om je bij een beslissing als deze te laten adviseren door bijvoorbeeld een interieurarchitect zodat je zeker weet dat er aan alles gedacht is en dat de uiteindelijke keuze ook de juiste is bij jouw wensen en de ruimte waarin hij komt te staan.

Door de vele verschillende mogelijkheden in afmetingen en functies kun je er alle kanten mee op. Een traditionals opstelling van een bank met twee fauteuils is mogelijk maar ook een grote hoekopstelling met een liggedeelte erbij kan worden gekozen. Wil je graag kunnen liggen maar wil je de optimale flexibiliteit behouden dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor één of meerdere losse voetenbanken. Deze zijn er in het vierkant en in het langwerpig. Zo kun je, wanneer je hem tegen de bank aan schuift, toch liggen maar als het bezoek is het je meer zitplaatsen. En stel dat je gaat verhuizen, dan heb je ook niet het probleem dat het liggedeelte nét aan de verkeerde kant zit.

Let bij het kiezen van de bank goed op of de afmetingen in verhouding zijn met de rest van de ruimte. Zo kan het bij een niet al te grote ruimte een goede keuze zijn om te kiezen voor slechts enkele, grotere elementen maar dit blijft altijd afhankelijk van de ruimte zelf. Daarom is het advies zo belangrijk.

montis_axel montis_axel montis_axel montis_axel

Kussen mogelijkheden

Als je de opstelling hebt bepaalt kun je kijken welk zitcomfort er het beste bij jou past. Om de Axel voor zo veel mogelijk mensen comfortabel te maken is er gekozen om twee mogelijkheden te bieden in de hardheden van de kussens. Zo is er een zachte uitvoering, deze is standaard, waarbij de zitkussens bestaan uit een combinatie van schuim. Onderin zit een stevig schuim maar daarboven op zit een zachtere laag waardoor er extra comfort ontstaat. Ook zorgt dit voor een soort van plof-effect wanneer je op de bank gaat zitten. Ook de rugkussens zijn hier op aangepast en voelen zacht aan.

De hardere kussens worden gemaakt van een harder soort schuim met daarover een laag die het wel wat zachter maakt maar waardoor de zit wel stevig blijft. Hierdoor zit je bij deze uitvoering iets meer ‘op’ de bank terwijl je bij de standaard uitvoering wat meer ‘in’ de bank weg zakt. Ook de rugkussens zijn steviger dan de standaard variant rugkussens.

Onderstellen

Naast het zitcomfort wil je natuurlijk ook dat de Axel er helemaal naar jouw smaak uit kan zien. Zo heb je de keuze uit verschillende soorten onderstel en zijn er daarbij diverse afwerkingen mogelijk.

montis_axel montis_axel montis_axel montis_axel
montis_axel montis_axel montis_axel


Heb je een modern interieur met details in het rvs dan zou je kunnen kiezen voor het strakke geslepen slede-frame dat voorzien is van rubber voetjes om de vloer te beschermen. Komen er meer glanzende metalen terug in je interieur dan zijn er aluminium poten die je op verschillende glanzende manieren kan afwerken. Zo is hoogglans gepolijst een optie maar ook hoogglans zwart verchroomd en mat-zwart verchroomd behoren tot de mogelijkheden. Er is ook de mogelijkheid om de poten af te werken met een rvs-look welke ook kunststof voetjes heeft ter bescherming van de vloer waarop de bank staat. Deze heb een gepoedercoate rvs-look maar ze kunnen ook worden afgewerkt met fineer.

Wanneer je deze in een fineer kiest heb je de keuze uit noten mat gelakt of eiken wit geolied. Deze uitvoeringen passen over het algemeen beter bij een interieur waarbij naturel tinten en natuurlijke materialen een rol spelen. Een andere optie die bij een dergelijk interieur een mooie aanvulling kan zijn, zijn de notenhouten poten. Deze worden mat gelakt en zijn voorzien van een kunststof voetjes zodat ze de vloer niet beschadigen.

Als je de bank liever wat hoger wilt hebben dan zijn hier speciale pootjes voor ontworpen. De aluminium poten Noa zorgen er voor dat de bank 2 centimeter hoger is en kunnen worden afgewerkt in het hoogglans gepolijst, hoogglans zwart verchroomd en in het mat zwart verchroomd.

montis_axel montis_axel montis_axel

Bekleding

montis_axel montis_axel

Belangrijk is om hierbij ook de juiste, bijpassende bekleding te kiezen. Bij een metalen onderstel kan bijvoorbeeld een grijze kleur stof of een zwarte leer een hele chique combinatie zijn in een modern en minimalistisch interieur. Maar bij een onderstel in rvs of chroom past eigenlijk vrijwel alles zodat je de bekleding kan kiezen in een kleur die jou het meeste aanspreekt.


montis_axel montis_axel

Ditzelfde geldt voor de houten poten, veel kleuren kunnen goed zijn maar door bijvoorbeeld een naturel-tint stof of een natuurlijke kleur leer te kiezen krijgt te bank een hele warme uitstraling.


Kortom, door de keuze van de stof of het leer bepaal je het beeld dat de bank gaat uitstralen. Zo kun je hem er heel modern laten uitzien maar bij een andere combinatie kan hij heel goed passen in een klassiek of klassiek getint interieur.

Extra’s

montis_axel

Om je nog meer comfort de bieden is er binnen de Axel serie ook een hoofdsteun mogelijk. Deze is 35 graden naar te kantelen doordat er scharnieren in zitten die zijn verbonden aan de multiplex plaat welke er in verwerkt is. Doordat je hier met je hoofd tegenaan leunt is het handig dat de hoes afneembaar is waardoor je hem gewoon kan verwisselen of reinigen. Dit zorgt er ook voor dat je voor een contrasterende uitvoering zou kunnen kiezen bij de rest van de bank. Bijvoorbeeld door te kiezen voor dezelfde stof als de arm- en sierkussens.

montis_axel

Daarnaast zijn er bijpassende armkussens, gevuld met veren, verkrijgbaar om de bank mee aan te kleden. Deze kan je natuurlijk heel goed combineren met extra sierkussens om je bank wat nonchalanter te maken. Je zou bijvoorbeeld de stof van de eetkamerstoelen die er in de buurt staan kunnen gebruiken of een stof met een patroon dat in een behang terug komt. Door kleuren uit eenzelfde kleurenreeks te kiezen sluiten de verschillende onderdelen goed bij elkaar aan zonder dat het saai wordt.


montis_axel

Om je extra gebruiksgemak te bieden is er een gestoffeerd plateau dat bestaat uit twee metalen platen van 2 millimeter dik. Zo heb je altijd plek om even iets neer te zetten.Er zijn dus enorm veel mogelijkheden met de Axel van Montis en de kans is dan ook groot dat er een opstelling of afmeting is die bij jou wensen, ideeën en ruimte past. Hou je van modern, minimalistisch of klassiek? Woon je heel ruim of heb je niet heel veel ruimte? Met al deze opties kan iedereen zijn eigen perfecte bank of zitgroep samenstellen.


Ga aan de slag en modelleer je eigen bank!

montis_axel

Bronvermelding: www.montis.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.