Sterke eettafel: de K1 van Metaform

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Eettafels, Salontafels

metaform_k1

In de collectie van het Nederlandse merk Metaform is een eettafel te vinden die één en al rust uitstraalt: de K1. Doordat het frame wordt afgewerkt met een speciale kera-lak die aansluit bij de kleur van het blad vormen ze één geheel. Er is dus, bij de uni-kleuren, slechts één materiaal in zicht waardoor je optimale keuze-vrijheid bij het kiezen van de stoelen die je er bij wilt plaatsen.

De K1 is ook nog eens een hele praktische tafel doordat er keramiek is gebruikt voor het tafelblad. Dit is een heel sterk materiaal dat bijvoorbeeld bestand is tegen krassen maar ook kleur- en slijtvast is. Je kunt het gewoon schoonmaken met een vochtige doek en bij vetvlekken mag je zelfs verdund schuurmiddel gebruiken. De volledige onderhoudsvoorschriften van dit materiaal zijn hier te vinden.

Bij de keramiek kan je kiezen uit een aantal verschillende uitvoeringen. Bij de uitvoering met het blad in één van de uni-kleuren komt de strakke uitstraling van de K1 het beste tot zijn recht. Het blad en het frame sluiten helemaal op elkaar aan. Hierbij heb je de keuze uit zes uni-kleuren die bestaan uit zwart, wit en grijs die goed aansluiten bij een strak interieur of wanneer je de tafel een subtiel aanwezig wilt laten zijn. Ben je meer gericht op naturel-tinten en natuurlijke materialen dan zijn er ook een bruine en een donkerbruine uni-keramiek te kiezen. Wil je wat anders dan anders dan is er ook een groene uitvoering.

metaform_k1


Doordat het metalen frame van de K1 eettafel wordt gelakt met een speciale kera-lak sluiten de kleuren hiervan perfect aan op de uni-uitvoering van het blad. Er ontstaat dan één geheel met een hele rustige en minimalistische uitstraling. Dit heeft als voordeel dat je hem kan combineren met bijna elk model eetkamerstoel. Of deze een glanzend onderstel krijgen, mat rvs, mat aluminium of gelakt in een kleurtje: alles kan omdat de tafel helemaal één rustige kleur is.


Bijzonder aan de poten is dat deze niet volledig gesloten zijn, het zijn open poten van 60 bij 40 millimeter. Dat zorgt er voor dat als je er recht tegenaan kijkt het lijkt alsof ze een massieve vorm hebben maar wanneer je je oogpunt verschuift zie je dat ze aan de binnenkant open zijn. Dit eigenwijze detail zorgt er voor dat er een bepaalde luchtigheid in het frame ontstaat.

Vind je het niet erg als het frame en het blad elk een andere uitvoering zijn dan zou je voor het blad voor één van de drie basalt-kleuren kunnen kiezen. Deze geven een iets levendigere uitstraling omdat ze gemêleerd van kleur zijn. Deze zijn er in licht-, midden- en donkergrijs zodat je zelf kan bepalen welke er het beste aansluit bij de omgeving waarin de K1 eettafel komt te staan. Daarnaast zijn er ook nog drie aanvullende, bijzondere keramiek uitvoeringen: keramiek met de uitstraling van Belgisch hardsteen, Bluestone en corten-staal. Let er wel op dat bij deze uitvoeringen de kleur van het frame wat kleur betreft wordt afgestemd op het blad maar dit zal dit niet hetzelfde zijn. Het gevoel dat de tafel en het frame één geheel vormen, zoals bij de uni-uitvoering, is hierbij dus niet het geval.

metaform_k1 metaform_k1 metaform_k1 metaform_k1 metaform_k1


Metaform is een bedrijf dat sinds 1964 bestaat en helemaal thuis is in het ontwikkelen en produceren van salontafels, bijzettafels en eettafels. Daarbij bieden ze de mogelijkheid, naast vele standaard afmetingen, tot maatwerk. In maat die je maar wilt, mits dit technisch haalbaar is natuurlijk.

De hoogte van deze eettafel K1 is 75 centimeter en hij heeft een breedte van 90 centimeter. Maar tegen een meerprijs kan hij ook op 100 centimeter breed gemaakt worden. Daarbij zijn er acht verschillende lengtematen waarbij 140 centimeter de kleinste is. Daarna komen een lengte van 160, 180 en 200 centimeter. Mocht dit nog niet voldoende zijn dan zijn er ook nog K1 eettafels van 220, 240, 260 en zelfs 280 centimeter lang. Afhankelijk van de kleur kan de K1 op maat gemaakt worden tot maximaal 300 centimeter lang en een breedte tot 120 centimeter.

metaform_k1 metaform_k1


Het materiaal keramiek en het frame in kera-lak zorgen voor een eigentijdse uitstraling waardoor hij het gemakkelijkste aansluit bij de moderne interieurs. Natuurlijk blijft het belangrijk om dit goed af te stemmen met andere onderdelen in de ruimte. Bij klassiekere interieurs is het, door het materiaal, éxtra van belang om de juiste uitvoering te kiezen en er voor te zorgen dat het goed aansluit bij de rest van je interieur.

metaform_k1 metaform_k1


Wil je het materiaal en de vormgeving van deze eettafel terug laten komen in je zithoek dan zijn hiervoor ook salontafels beschikbaar. Deze zijn er in verschillende maten en hebben een hoogte van 36 centimeter.metaform_k1 metaform_k1


Het bijzondere en praktische materiaalgebruik en de tijdloze vormgeving en uitstraling van de K1 zorgen er voor dat je jarenlang plezier kan hebben van deze tafel die opvalt door zijn eenvoud.

Bronvermelding: www.metaformmeubelen.nl

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.