Bijzondere buitenverlichting: de Meridiano van Vibia

Written by margitkengen. Posted in Buitenverlichting, Verlichting

vibia_meridiano

Als je op zoek bent naar buitenverlichting die mag opvallen dan zou je eens een kijkje kunnen nemen bij het Spaanse merk Vibia. Zij hebben de Meridiano, ontworpen door Jordi Vilardell en Meritxell Vidal, in de collectie die gebruikt kan worden als zitplaats, verlichting of allebei tegelijk. Hij is er in twee maten, zowel met als zonder licht, waardoor ze zich er ook goed voor lenen om meerdere te combineren tot één geheel.

vibia_meridiano vibia_meridiano

De Meridiano is een heel transparant vormgegeven object waarbij zijn vormgeving zorgt voor een vriendelijke uitstraling. Doordat ze zo luchtig zijn heb je er niet eens een hele grote tuin of buitenruimte voor nodig. Hij neemt visueel weinig plek in beslag maar heeft wel een opvallende uitstraling.


De Meridiano is er in drie verschillende kleuren. Hierdoor kan je ze goed afstemmen met bijvoorbeeld de tegels die je op je hebt liggen of andere elementen die er in de buurt terugkomen.

vibia_meridiano vibia_meridiano vibia_meridiano

De off-white uitvoering heeft een frisse uitstraling en steekt mooi af tegen zijn omgeving. Wil je de Meridiano iets meer laten op gaan in zijn omgeving dan is er een kaki uitvoering. Als je hem als het ware één wilt laten worden met zijn omgeving dan is er ook een groene kleur mogelijk.


vibia_meridiano


De Meridiano is er zowel mét als zonder licht. Hierbij heeft de Meridiano met licht, bovenin een led van 7,7 watt waarbij het licht wordt gereflecteerd door de bodemplaat. Doordat er tussen de bovenplaat en de bodem dunne stangetjes zitten ontstaat er een heel bijzonder lichteffect.vibia_meridiano vibia_meridiano

De kleine Meridiano heeft een diameter van 64 centimeter en is 46 centimeter hoog. De grotere maat heeft een diameter van 92 centimeter maar is daarbij een stukje lager, namelijk 32 centimeter. Bij beide maten kun je zelf kiezen of je al dan niet de licht-functie er in wilt of niet. Zonder licht kan hij functioneren als zitplaats of als bijzettafel. Wanneer je er meerdere bij elkaar zet wordt zijn bijzondere lichtspreiding extra benadrukt, ze versterken elkaar.


vibia_meridiano vibia_meridiano

Ben je hierbij ook nog op zoek naar wandlampen dan hebben ze ook een Meridiano wandlamp. Aan de voorkant is alleen een strakke plaat te zien maar wanneer je hem aan doet heeft hij een zelfde soort licht-spreiding als de Merdiano’s die op de grond staan.


Deze wandlamp heeft een diameter van 26 centimeter en komt 5 centimeter van de wand. Ook deze is voorzien van een 7,7 watt led lampje zodat ze allemaal zuinig zijn in gebruik.

vibia_meridiano


Met deze bijzondere buitenverlichting zorg je voor opvallende, sfeervolle elementen in je tuin. Maar natuurlijk kun je ze ook gewoon binnen gebruiken!

Zou de Meridiano van Vibia zich ook thuisvoelen in jouw tuin?

Bronvermelding: www.vibia.com

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.