Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Wandlamp met gekleurd glas: de Ocular van Licht im Raum

Wandlamp met gekleurd glas: de Ocular van Licht im Raum

Written by margitkengen. Posted in Verlichting, Wandlampen

licht im raum_ocular

Bij het kiezen van wandlampen is het belangrijk om bijvoorbeeld na te denken over welk soort licht hij moet geven en of je de verlichting graag wil laten opvallen of juist niet. In de collectie van het Duitse merk Licht im Raum is de Ocular te vinden waarbij je de keuze hebt uit verschillende soorten lichtbronnen. Ook zijn er diverse kleuren mogelijk voor het glazen achterplaatje zodat je hem helemaal kan aanpassen aan jouw wensen en eisen.

De Ocular is een strakke serie verlichting met onder andere hanglampen, plafondlampen en dus ook hele frisse wandlampen. Deze zijn heel vriendelijk vormgegeven, ze hebben veel afgeronde en ronde vormen maar zijn strakke uitstraling blijft behouden.

licht im raum_ocular


De achterwand is een staande rechthoek waarvan alle vier de hoeken afgerond zijn afgewerkt waardoor de scherpe kantjes er letterlijk en figuurlijk van afgehaald zijn. Op deze achterplaat zit de spot van gepolijst metaal bevestigd die ook rond van vorm is. Door de lenzen die hierin verwerkt zijn geeft de Ocular wandlamp zowel naar boven als beneden licht.


licht im raum_ocular


De Ocular wandlamp met de glazen achterplaat is er in twee maten. De kleinste is 8 centimeter breed en heeft een hoogte van 25 centimeter. Let er bij het kiezen van de plaats waar je hem wilt gaan ophangen rekening mee dat hij een diepte heeft van 15,4 centimeter zodat je er niet tegenaan loopt. Bij deze maat heb je ook de keuze uit twee verscillende lichtbronnen. Er kan gekozen worden voor een 50 watt lichtbron van 12V of een led-lampje van 6,5 watt. Deze levert 390 lumen op en heeft een lichtkleur van 2700 Kelvin.


licht im raum_ocular

De grotere maat Ocular is 20 centimeter breed en heeft daarbij een hoogte van 45 centimeter. De diepte van dit model is 21,3 centimeter. Hierbij kan je kiezen voor twee lichtbronnen met elk een wattage van 50 watt, 12V. Maar ook twee 2700 Kelvin led-lampjes van elk 14 watt die 885 lumen opleveren.


Bij de Ocular wandlampen met de 12V lichtbronnen zit er verschil in de hoeveelheid ligt boven en onder, dit komt omdat er aan de onderkant een bolle lens zit. Hierdoor geeft hij naar beneden meer licht. Bij de uitvoering met de led-lichtbronnen is dit niet het geval, deze geven alleen naar beneden licht want aan de bovenkant moet de warmte van de lampjes weg kunnen.

licht im raum_ocular licht im raum_ocular


De uitvoering van de achterplaat kun je afstemmen naar jouw wensen en interieur. Wil je hem op een witte wand gaan plaatsen en hem slechts subtiel aanwezig laten zijn dan zou je kunnen kiezen voor de wit glazen achterwand of die in het mat glas. Wanneer je deze twee uitvoeringen tegen een een gekleurde of donkere wand hangt spreken de wandlampjes logischerwijs meer.



licht im raum_ocular licht im raum_ocular

Heb je je interieur gebaseerd op zwart-, wit- en grijs-tinten en mag de Ocular wandlamp opvallen tegen een witte wand dan zou de achterwand in het antraciet een goede optie kunnen zijn. Wat ook een bijzondere mogelijkheid is, is om deze wandlamp tegen een grijze wand te plaatsen. Je kan dan zelf bepalen hoe veel contrast je wilt tussen de lamp en de wand. Een lichte grijze wand met een duidelijkere contrast of een muur die ook antraciet is. Doordat de wand mat is en de achterwand van de lamp glanzend, ontstaat er een hele chique uitstraling.

licht im raum_ocular licht im raum_ocular


Ben je een liefhebber van kleur of heb je een accentkleur in je interieur uit de rode kleurenreeks dan zou je kunnen kiezen voor de rode achterplaat. Deze zorgt voor een fris en opvallend accent. Wanneer je de rode Ocular wandlampjes tegen een witte wand plaatst maar verderop in de ruimte heb je een wand in een rood-tint, dan zorg je er voor dat ze zorgen voor een verbinding tussen de verschillende delen in de ruimte en ze toch één geheel vormen.

Glas is een tijdloos materiaal waardoor je de Ocular, in de juiste uitvoering, kan combineren met zowel moderne en minimalistische als klassieke of klassiek getinte interieurs.En mocht de glazen achterwand bij de Ocular je niet aanspreken dan zijn er ook nog andere uitvoeringen mogelijk. Kijk hiervoor op de website van Licht im Raum.

licht im raum_ocular


In welke kleur en maat past de Ocular wandlamp van Licht im Raum het beste bij jou in de woonkamer, keuken, gang of slaapkamer?

Bronvermelding: www.licht-im-raum.de

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.