Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Hanglampen als blikvanger: de Caboche van Foscarini

Hanglampen als blikvanger: de Caboche van Foscarini

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Plafondlampen, Tafellampen, Verlichting, Vloerlampen, Wandlampen

foscarini_caboche

Ben je op zoek naar een hanglamp die de eye-catcher in jouw huis moet gaan worden? De Caboche van het Italiaanse merk Foscarini zou hier een goede kandidaat voor kunnen zijn. Dit model zit sinds 2005 in de collectie en is ontworpen door de Spaanse Patricia Urquiola en de Italiaanse Eliana Gerotto. Een opvallend model dat zowel bij heel modern als klassiek kan en alles wat daartussen zit. Ook verkrijgbaar met led-lichtbronnen dus nog energiezuinig ook.

foscarini_caboche foscarini_caboche

De Caboche is een bijzondere model hanglamp dat een zacht diffuus licht geeft. Dit komt omdat hij een kap heeft van gematteerd glas die zorgt voor een mooie lichtspreiding. Om de lamp zijn opvallende uitstraling te geven zitten om deze kap bolletjes van polymetylmetacrylaat die op een strip geklikt worden.

Dit geheel hangt aan drie roestvrijstalen kabels bij de Large en de Medium uitvoering, de Caboche ‘small’ heeft slechts één kabel. Deze staalkabels worden bevestigd aan het plafondrozet dat is afgewerkt in het glanzend chroom. Doordat er is gekozen voor een transparante stroomkabel die losjes van de lamp naar het plafond loopt valt deze zo min mogelijk op. Mocht je het stroompunt niet op de juiste plaats hebben zitten dan kun je er een decentrale ophanging bij nemen.

foscarini_caboche

De Caboche met de transparante bolletjes past in vrijwel elk interieur. De goud-gele uitvoering daarentegen springt meer in het oog en hierbij is het verstandig om het goed af te stemmen bij de rest van het interieur. Zorg voor gouden, gele of oranje accenten in het interieur zodat de Caboche hier bij aan sluit. Hierdoor ontstaat er een evenwicht en is het niet alleen de hanglamp die opvalt in de ruimte. Vraag hierbij zonodig advies.


foscarini_caboche

De grootste, de Caboche Large, heeft een diameter van maar liefst 70 centimeter en daarbij heeft de kap een hoogte van 28 centimeter. Om dit geheel te kunnen dragen is er een plafondrozet van 21 centimeter. Deze kan bijvoorbeeld worden toegepast boven een vierkante of ronde eet- of werktafel zodat je voldoende licht over de hele tafel hebt. Door hem op een wanddimmer aan te sluiten kun je zelf bepalen hoe veel licht je wilt dat hij geeft. Bij de krant lezen is wat meer licht prettig maar bij een gezellig etentje kan een subtieler licht weer prettiger zijn.


foscarini_caboche

Is jouw vierkante of ronde eettafel te kleine voor de Caboche Large of wil je de Caboche boven je langwerpige eettafel hangen maar is de tafel niet breed genoeg voor de Caboche Large dan is er de Caboche Medium. Deze heeft een kap met een diameter van 50 centimeter en is 20 centimeter hoog. De plafondcup is bij de uitvoering iets kleiner, namelijk 16 centimeter. Een eettafel van 100 centimeter of breder leent zich er het beste voor om deze maat er boven te hangen. Smaller kan natuurlijk ook maar hou er dan rekening mee dat de kans bestaat dat je met opstaan tegen de kap stoot. Om de lengte van de tafel te benadrukken kun je er twee of meer naast elkaar hangen.De kleinste Caboche heeft een diameter van slechts 31 centimeter. Deze heeft eveneens een plafondrozet met een diameter van 16 cm. Door zijn afmetingen kan je deze maat ook in een minder ruim interieur toepassen. En niet alleen boven de eettafel, wat dacht je van de Caboche Small als hanglampje boven je nachtkastje? Boven een eettafel kun je ze met meerdere naast elkaar hangen. En omdat ze zo beperkt van afmeting zijn kun je ze ook ietwat willekeuriger hangen, bijvoorbeeld niet allemaal op dezelfde hoogte of niet allemaal in een rij maar iets verspringend. Zo ontstaat er een speelser geheel.

foscarini_caboche foscarini_caboche


Dit kan ook boven een vierkant of ronde eettafel een leuke mogelijkheid zijn. Daarbij heeft Foscarini een speciale mat wit gelakte metalen plafondplaat waardoor je niet allemaal losse stroompunten nodig hebt maar ze allemaal samen aan één plaat ophangen. Je kunt combineren met maximaal 6 Caboche Small en er je eigen ontwerp van maken.

De plafondplaat heeft een diameter van 50 centimeter en er zit een stukje ruimte tussen het plafond en de plaat waardoor het niet massief oogt. In het geheel komt dit 5,5 centimeter van het plafond. De composities die je hier mee kan maken kunnen bijvoorbeeld ook heel goed worden opgehangen in een vide of een hoge hal. Ook is er een dergelijk ophanging waarbij je de Caboches naast elkaar kan hangen. Deze zijn er in een lengte van 90 en 135 centimeter. Ideaal voor boven je eettafel wanneer je geen meerdere losse stroompunten in het plafond hebt.

Omdat er Aan de onderkant van de kap een matte glazen plaat zit kijk je niet in de lichtbronnen. In de kleinste Caboche zit een halogeen energy safer lichtbron zitten van 60 watt. Bij de Medium Caboche zit er een 160 watt halogeen staaflampje in met een R7s fitting. De Large uitvoering is geschikt voor een halogeen lichtbron van 230 watt met een R7s fitting.

Maar de Caboche gaat met zijn tijd mee en daarom zijn de Medium en Large uitvoering er ook met led. De Caboche Medium heeft dan 35 watt led die 3062 lumen opleveren en bij de Large is dit zelfs 46 watt met 4330 lumen. De leds hebben een lichtkleur van 3000° Kelvin, dit lijkt het meest op halogeenlicht zodat de led-uitvoeringen zo min mogelijk verschillen met de Caboche met halogeen lichtbronnen.

foscarini_caboche foscarini_caboche


Ook projectmatig, bijvoorbeeld in een restaurants, ontvangsthal of in hotels, zullen de Caboches een bijzondere aanvulling zijn. Opvallend en toch tijdloos.foscarini_caboche foscarini_caboche

Bijzonder aan het ontwerp van de Caboche is dat het zowel bij modern als bij klassiek past. In een modern interieur kan hij een eigenzinnig onderdeel zijn en een contrast vormen met zijn strakke omgeving. Terwijl hij zich in een klassiek(er) interieur ook heel goed thuis voelt.Wil je de vormgeving van de Caboche elders in de ruimte terug laten komen dan kan dat door middel van een tafellamp, vloerlamp, een wandlamp of Caboche plafondlamp.

foscarini_caboche foscarini_caboche foscarini_caboche foscarini_caboche


Heb jij al een mooi plaatje voor één van deze lampen in gedachte in jóuw huis?

foscarini_caboche

Bronvermelding: www.foscarini.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.