Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Tafel van stroken: de LV van Castelijn

Tafel van stroken: de LV van Castelijn

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Eettafels, Salontafels

castelijn_lv

Wil je een werk- of eettafel waarvan je helemaal zelf de uitstraling kan bepalen? Dat kan met de LV tafel van het Nederlandse merk Castelijn die in 2006 is ontworpen door Marieke Castelijn. Je kan de tafel samenstellen uit stroken van verschillende breedtes waarbij je zelf bepaald hoe rustig of opvallend hij moet worden door de afwerking van de stroken.

Deze stroken zijn 4 centimeter dik en ze zijn er in vier verschillende breedtes. De smalste is 20 centimeter breed, de volgende maat is 30 centimeter en dan zijn er ook nog stroken van 40 en 50 centimeter breed. Door de combinatie hiervan wordt ook de uiteindelijke lengte van de tafel bepaald. Dit kan tot een lengte van maar liefst 310 centimeter. De breedte van de tafel is altijd 100 centimeter waardoor hij veelal geschikt is om toe te passen in een interieur waar voldoende ruimte is. In een kamer met beperkte ruimte zal de LV te massief overkomen.

Voor het einde van de tafel is er een element met twee brede poten maar je kan ook kiezen voor een gesloten zijkant, een zogenaamde wang. Beide delen zijn 30 centimeter breed en vormen de eerste strook van de tafel. De stroken die het tafelblad vormen worden gedragen door een zwart metalen constructie die terugvalt ten aanzien van de zijkanten van het blad zodat deze in de meeste gevallen niet zichtbaar is.

castelijn_lv


Wanneer je kiest voor een wang aan beide uiteinden dan moet de tafel een minimale lengte hebben van 100 centimeter en kan hij maximaal 270 centimeter lang zijn.


castelijn_lv

Bij een tafel met de combinatie van een wang aan de ene zijde en de poten aan de andere dan moet deze een lengte hebben van minimaal 120 centimeter en kan de maximale lengte 290 centimeter zijn.


castelijn_lv

De minimale lengte van de LV tafel met de combinatie van twee poten aan beide zijden is 140 centimeter. Hierbij is de maximale lengtemaat 310 centimeter.


Om er voor te zorgen dat je de tafel bij elke stijl kan laten aansluiten, zowel modern als modern met een klassiek tintje, zijn er heel veel verschillende mogelijkheden met betrekking tot de afwerking van de LV tafel. Daardoor bepaal je zelf welke uitstraling hij krijgt.


Voor de afwerkingen van de stroken heb je heel veel keuzemogelijkheden. Zo zijn er unilakken, effect-lakken en hoogglans-lakken. Deze hebben – op drie extra unilak kleuren na – alledrie dezelfde kleurmogelijkheden maar de structuur van de lak is anders. De unilak is vlak en mat, de effectlak heeft een beetje structuur in de lak en de hoogglanslak heeft een glanzende afwerking. Hierbij variëren de kleuren van grijs- en natureltinten maar er zijn ook een aantal meer opvallende kleuren zoals zeeblauw, mosterdgeel en robijnrood. Als aanvulling zijn er nog drie pasteltinten verkrijgbaar: zachtgroen, zachtblauw en zachtlila. Mocht hier nét de kleur die jij zoekt niet bij zitten dan kan er op aanvraag en tegen een meerprijs een Ral, Sikkens of NCS wenskleur gemaakt worden.

castelijn_lv castelijn_lv


Om een natuurlijk accent toe te kunnen voegen zijn er twee afwerkingen met hout. Zowel eiken als noten is mogelijk, beide hebben een wilde structuur in de nerven.castelijn_lv

Bij de lak heb je nog twee bijzondere mogelijkheden. Zo is er de optie om er een nerfstructuur in te verwerken waardoor het de uitstraling heeft van hout maar dan in een lakkleur.

Om de lakafwerking een subtiel eigenwijs tintje te geven kan de lakkleur laten voorzien van een kantmotief. Dit is niet heel dominant aanwezig maar afhankelijk van de lichtinval zie je het motief meer of minder.Wil je een stoffen detail in de LV tafel dan kan dat ook. De stof Sudden is door Maharam Design Studio ontworpen voor het Deense merk Kvadrat en kan gebruikt worden om één van de stroken te bekleden. Dit is een sterke stof die gemaakt wordt van 100% polyurethaan waarbij je de keuze hebt uit heel veel verschillende kleuren zodat je ze goed kan laten aansluiten bij de kleuren die je voor de stroken gekozen hebt. Je zou deze stof zelfs kunnen toepassen op de eetkamerstoelen of op een ander meubelstuk dat in de buurt staat van de tafel. Zo zorg je er voor dat de stof niet op zichzelf staat en ergens bij gaat horen waardoor er rust ontstaat.

Een nieuwe uitvoering die sinds kort mogelijk is, is de HPL afwerking. Hierbij zijn er vier verschillende structuren voor het oppervlak waarbij er een vaste afwerking is per strookbreedte. De 20 centimeter brede stroken zijn hoogglans en de daaropvolgende breedte van 30 centimeter heeft een nerfstructuur. Op de 40 centimeter brede stroken zit een korrelstructuur en de breedste stroken zijn mat afgewerkt. Deze HPL stroken kunnen ook weer gecombineerd worden met houten of gelakte stroken.


castelijn_lv

Ben je op zoek naar een hele strakke tafel dan zou je de stroken in één tint maar met verschillende afwerkingen kunnen kiezen. Hierdoor ontstaat er een rustige, strakke tafel die allerminst saai is door de structuurverschillen.


castelijn_lv

Het eigenzinnige ontwerp van de tafel gaat meer opvallen wanneer je voor de stroken een aantal dicht bij elkaar liggende tinten selecteert.


castelijn_lv

Wil je de tafel nog meer in het oog laten springen dan zou het een mogelijkheid kunnen zijn om verschillende kleuren / kleurtinten met dezelfde afwerking te combineren. Bijvoorbeeld verschillende grijstinten gecombineerd met verschillende blauwtinten of als dat nog te voorzichtig is naar jouw smaak, een samenstelling van contrasterende kleuren die verder van elkaar af liggen.


castelijn_lv

Om subtiel een kleur toe te passen zou je een variatie kunnen maken met diverse grijstinten met slechts één of twee stroken in de accentkleur die je in je kamer hebt toegepast.


castelijn_lv

Wil je de tafel een meer natuurlijke uitstraling geven dan zou je er voor kunnen kiezen om verschillende warme, naturel lakkleuren te combineren.
castelijn_lv

En dan is er ook de mogelijkheid om de door jou gekozen lakkleuren te combineren met één of meerdere stroken in noten of eiken. Zo krijg je een warme uitstraling met kleuren en materialen die goed bij elkaar aansluiten waarbij er een accent van hout in zit. Dit zou ook kunnen bij een LV tafel in één kleur waarbij er slechts één of twee stroken de hout afwerking hebben. Door te zorgen dat elders in de ruimte dit materiaal terugkomt ontstaat er eenheid in kleuren en materialen.


castelijn_lv castelijn_lv

Wanneer je de LV tafel als werktafel of vergadertafel wilt gaan gebruiken dan is er de mogelijkheid om in het blad een kabeldoorvoer te verwerken om de kabels netjes weg te werken.


castelijn_lv castelijn_lv

Van dit spannende model eettafel is ook een bijpassende salontafel ontworpen waarbij er als extraatje een opbergruimte is verwerkt in het blad. Deze zit onder een scharnierend bladdeel en is afgewerkt in zwarte effectlak.


Deze LV salontafel is er in twee afmetingen maar beide hebben dezelfde hoogte, namelijk 31 centimeter. De kleinste heeft een buitenmaat van 78 bij 80 centimeter en de grotere is 118 centimeter lang en heeft een breedte van 80 centimeter.

De keuzemogelijkheden voor wat betreft de afwerking van de stroken en wangen blijft vrijwel gelijk. Je kunt kiezen uit de uni-, effect- en hoogglanskleuren en noten en eiken als houten afwerking. Wel is het zo dat bij de salontafels de gelakte stroken niet gecombineerd kunnen worden met een houten strook en andersom.


Aangezien Castelijn ook op de project-/zakelijke markt werkt zijn er ook een aantal LV modellen voor de werk- of vergaderplek ontworpen. Zo zijn er LV bureaus op een bureaukast leunen, zogenaamde bench-tafels die op grotere kasten steunen, vergadertafels in verschillende lengtes en met breedtes tot maar liefst 160 centimeter en verschillende afmetingen sta-tafels opgenomen. En om met al deze tafels complete werkplekken te kunnen maken is er een bijbehorend kastensysteem met uitgebreide mogelijkheden.

castelijn_lv castelijn_lv castelijn_lv castelijn_lv


Begint het bij jou al te kriebelen om een ontwerp te maken voor de LV tafel die perfect past in jouw woon-, eet- of werkkamer? Ga dan nu aan de slag en stel jouw unieke tafel samen!

castelijn_lv

Bronvermelding: www.castelijn.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (2)

 • Lavinia Meijer

  |

  Graag een offerte voor de constructie in het vijfde plaatje naar boven gerekend vanaf hier. De tafel met grijzige ladeconstructie. Zou dan in spiegelbeeld moeten en graag een breedte van 2.00. Dank!
  Groet,
  Lavinia

  Reply

  • margitkengen

   |

   Bedankt voor je bericht Lavinia. Ik heb je een bericht gestuurd met verder informatie. Succes.
   Met vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.