Hernieuwde klassieker: de Drop van Fritz Hansen

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Stoelen

fritz hansen_drop

Meer dan 50 jaar geleden, in 1958, ontwierp de wereldberoemde Deense ontwerper Arne Jacobsen de Drop. Deze werd indertijd speciaal ontworpen voor het SAS Royal Hotel (nu het Radisson Blu Royal Hotel) in Kopenhagen en niet in de standaard collectie opgenomen. Daarom is het extra bijzonder dat hij nu wél voor iedereen verkrijgbaar gaat zijn. Het is een eigenzinnige stoel waarbij je de keuze hebt uit stoffering in leer of stof, net als in 1958, en als aanvulling daarop is er nu een gegoten kunststof uitvoering in verschillende kleuren.


fritz hansen_drop fritz hansen_drop

De zitschaal van de Drop wordt gemaakt van ABS-kunststof en om de constructie te versterken zit er nylon in verwerkt. Wanneer je hem met stof of leer wilt laten bekleden dan wordt de zitschaal eerst bekleed met schuim. Bij de bekleding heb je de keuze uit de stof- en leercollectie van Fritz Hansen waardoor je de stoelen kan afstemmen met de rest van je meubilair.


De kunststof uitvoering is er in zes verschillende kleuren. Heb je een rustig interieur met een basis van zwart-, wit en / of grijs-tinten dan zorgt de Drop in het zwart, wit of steengrijs er voor dat ze helemaal mee gaan in die lijn. Hou je meer van opvallende kleuren of sluit het aan bij de door jou gekozen accentkleur dan zijn er de kleuren vuurrood, stormblauw en zandgeel. Als accessoires is er een zitkussen voor de Drop in het kunststof.

fritz hansen_drop fritz hansen_drop fritz hansen_drop fritz hansen_drop fritz hansen_drop fritz hansen_drop


fritz hansen_drop fritz hansen_drop

De druppelvormige zitschaal staat op vier dunne pootjes waarbij er, alleen bij de kunststof uitvoering, de mogelijkheid bestaat om deze te laten poedercoaten in dezelfde kleur als het kunststof zitgedeelte zodat het helemaal één geheel vormt. Wil je de aandacht volledig naar de eigenzinnige vorm van de zitschaal laten gaan dan kan je kiezen voor de verchroomde pootjes. Deze verchroomde uitvoering zit ook onder de gestoffeerde Drop.Bij de verchroomde en gepoedercoate pootjes in combinatie met de kunststof zitschaal zitten er zwarte kunststof dopjes onder om de vloer te beschermen tegen krassen. Wanneer je kiest voor een gestoffeerde Drop dan zitten er verchroomde pootdopjes onder waarbij er aan de onderkant vilt zit.


fritz hansen_drop

De Drop eetkamerstoel heeft een hoogte van 88,5 centimeter waardoor hij voldoende boven het blad van de eetkamertafel uitsteekt om de aandacht te trekken. Hij is maar 45,5 centimeter breed en heeft een diepte van 54,5 centimeter. Door zijn vormgeving leent hij zich er uitermate goed voor om hem aan een ronde, afgeronde of ellipsvormige tafel. De ronde, vriendelijke vormen sluiten dan naadloos bij elkaar aan.fritz hansen_drop

Door zijn bescheiden afmetingen hoef je niet heel ruim te wonen om ze toe te kunnen passen. Hun dunne onderstel zorgt er nog eens extra voor dat ze niet te veel ruimte in lijken te nemen. Door hun sprekende vormgeving sluiten ze over het algemeen het beste aan in een modern of modern getint interieur.


fritz hansen_drop

Spreekt de Drop jou aan, kijk hier dan gauw welke kleur, stof of leer er het beste bij jou past!

Bronvermelding: www.fritzhansen.com


Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.