Kast met strakke lijnen: de Conchiglia van Lema

Written by margitkengen. Posted in Dressoirs, Kasten

lemma_conchiglia

In de collectie van het Italiaanse merk Lema is sinds 2011 de Conchiglia kast te vinden, een ontwerp van de Italiaanse Studio Charlie. Dit is een kast met strakke, grafische lijnen waardoor er verschillende afmetingen volumes ontstaan die samen het geheel vormen. Er blijft een klein, eigenzinnig vierkant vakje open waarbij je de keuze hebt om deze al dan niet extra in het oog te laten springen. De kast kan worden uitgevoerd in zowel mat- als hoogglanslak waarbij je de keuze hebt uit een uitgebreid kleurenpalet.

Het front van de kast is opgebouwd uit drie verschillende maten vierkant, telkens een maatje groter. Samen vormen ze de buitenmaat van 130 bij 130 centimeter en de kast heeft een diepte van 50 centimeter. Het lage plinten met een hoogte van 1,9 centimeter zorgt er voor dat de kast net even iets van de grond getild wordt waardoor hij luchtiger oogt. De plint valt terug ten aanzien van de buitenkant waardoor de vierkante vormen van de kast nog eens extra benadrukt worden.

Om er voor te zorgen dat deze kast perfect aansluit in jouw interieur en bij de rest van je meubilair, heb je de keuze uit maar liefst 38 kleuren. Deze variëren van wit-, grijs- en natureltinten tot meer opvallende rood-, blauw- en groentinten. Ben je benieuwd of er kleur bij zit die helemaal goed zou zijn voor jouw ruimte, kijk dan hier naar alle mogelijkheden. Vraag zonodig advies zodat je zeker weet dat de Conchiglia een mooie aanvulling gaat zijn in je kamer.

lema_conchiglia lema_conchiglia lema_conchiglia lema_conchiglia lema_conchiglia lema_conchiglia


lema_conchiglia

Een eigenzinnig detail van de Conchiglia is dat er één klein vakje openblijft, het begin van de in spiraal geplaatste vierkanten. Dit elementje is 17 bij 17 centimeter. Je kan er voor kiezen om de gehele kast in één kleur uit te voeren en daarmee ook het open elementje mee te laten gaan met het geheel. Door er dan zelf iets in te plaatsen wat de aandacht mag krijgen, bijvoorbeeld in de accentkleur die je in je kamer hebt gebruikt, laat je dit vakje dan opvallen.


lema_conchiglia

Maar je kan er ook een metalen element in laten plaatsen. Dit heeft een diepte van 45 centimeter en kan worden afgewerkt in het oranje, blauw of groen. Hierdoor vormt het open vierkante vakje een opvallend accent en trekt de kast extra de aandacht. Je kan er dan bijvoorbeeld iets in plaatsen in de kleur van de rest van de kast waardoor het allemaal samen één geheel vormt.


lema_conchiglia

Doordat er maar smalle kiertjes zitten tussen de verschillende frontjes wordt de grafische uitstraling van het geheel versterkt. De kast heeft een hele pure, rustige en strakke uitstraling. Hierdoor kan je hem, mits in de juiste kleur, zowel in iets klassiekere interieurs plaatsen als in heel modern en minimalistisch. Dit is helemaal afhankelijk van de kleurkeuze van de kast en het open element.


lema_conchiglia

In de Conchiglia zijn verschillende functies gecombineerd. Zo zijn er drie grote vierkante deuren met een vlak front en de deur rechtsboven heeft een onderverdeling op de voorkant maar vormt één front waarachter twee vakken zitten. Het kleine vierkante frontje dat midden bovenin overblijft is een klein laatje.


Denk er goed over na waar je de kast neer wilt zetten. Hij is niet heel erg groot waardoor je hem in veel ruimtes kan plaatsen. Heb je niet al te veel ruimte zorg er dan voor dat er links en rechts naast de kast voldoende ruimte blij om hem goed tot zijn recht te laten komen. Met de juiste vloer- en tafellampen erbij zorg je er voor dat hij nog meer een eye-catcher wordt.

lema_conchiglia


Wanneer je een grotere wand ter beschikking hebt dan zou je ook voor een combinatie van twee Conchiglia’s kunnen kiezen. Zorg voor de juiste afstand tussen de kasten zodat ze enerzijds elk voor zich spreken maar wel bij elkaar blijven horen.Kijk eens naar alle kleurmogelijkheden en zoek uit welke er het beste past in jouw huis. Weet je al waar de Conchiglia een mooie aanvulling kan zijn in jouw kamer?

Bronvermelding: www.lemamobili.com, www.studiocharlie.org

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.