Krukken met een bijzonder silhouet: de Stools van Vitra

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Overige, Woonkamer

vitra_stools

Het zijn kunstwerken op zich, de Stools van het Zwitserse merk Vitra. De ontwerpers zijn, net als het merk Vitra, wereldberoemd en hebben vele bekende klassiekers op hun naam staan. Charles & Ray Eames ontwierpen de Stools al in 1960 maar nog steeds vallen ze bij veel mensen in de smaak.

creation baumann_eluis


Indertijd werden ze speciaal ontworpen voor het interieur van het Rockefeller Center in New York. De Stools sloten naadloos aan bij de prachtige en luxe Lobby Chairs en vormden samen een indrukwekkend geheel. Charles & Ray Eames hebben een duidelijke stempel gezet op het 20e-eeuwse design waarbij ze meubels ontwierpen maar daarnaast richtten ze bijvoorbeeld ook tentoonstellingen in en maakten ze films.creation baumann_eluis

De Stools worden gemaakt van massief walnoothout, dit geeft ze een hele warme en chique uitstraling. Het hout is in meerdere lagen verlijmd en wordt uiteindelijk transparant gelakt. Heb je (donker-)bruine kleuren en materialen gebruikt bij het inrichten van je kamer dan zouden deze Stools een goede aanvulling hierop kunnen zijn.Hierbij kan je huis modern, klassiek of een mengeling van beide zijn, in veel gevallen zal de Stool zich thuis voelen.

creation baumann_eluis

creation baumann_eluis

creation baumann_eluisZe worden machinaal gedraaid waardoor zijn markante vorm ontstaat. Hierbij zijn er drie verschillende modellen: A, B en C, elk met zijn eigen silhouet. De afmeting blijft bij ze alledrie gelijk, ze hebben een hoogte van circa 38 centimeter. Daarbij is de diameter aan de bovenkant ongeveer 33 centimeter en aan de onderkant is dit ongeveer 28 centimeter.

creation baumann_eluis creation baumann_eluis creation baumann_eluis


creation baumann_eluis

Je kunt de Stools als kruk gebruiken om bij te zetten wanneer dat nodig is maar ook als bijzettafel kun je ze toepassen. Let er wel op dat de bovenkant iets hol is omdat het van origine ontworpen is als kruk. Ze nemen niet veel ruimte in maar springen wel in het oog, dus ook als je niet een hele grote ruimte ter beschikking hebt kunnen ze een mooi plekje innemen.


Zouden deze opvallend vormgegeven Stools zich ook thuisvoelen in jouw interieur?

Bronvermelding: www.vitra.com

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.