Steengoed vloerkleed: de Stone van BIC Carpets

Written by margitkengen. Posted in Stoffering, Vloerkleden

bic-carpets_stone

Bij de keuze van een vloerkleed heb je tal van mogelijkheden. Heel vlak van structuur of heel nonchalant. Relatief onopvallend of meer in het oog springend. De Stone van BIC-Carpets heeft een strakke, moderne uitstraling maar is wel een luxe toevoeging aan je interieur. Hij heeft een luspool met een hoogte van 3 centimeter en zorgt daarmee voor warmte, sfeer en een afbakening van een bepaald gedeelte van de ruimte.

Dit tapijt met een opvallende structuur is al in 1976 ontworpen door Lucien Vlerick, indertijd directeur van BIC Carpets, en nog steeds is het helemaal van deze tijd. Hij was bijzonder gecharmeerd van het beeld dat de oude wegen vormden in de pittoreske dorpjes van de Griekse eilanden. Het beeld hiervan, de zachte kleuren, licht afgeronde en onregelmatige vormen, zijn vertaald naar het ontwerp van de Stone.

Deze structuur is er in zes verschillende kleuren waarbij ze allemaal gemêleerd zijn. Dit zorgt voor een levendig geheel en een natuurlijke uitstraling, elk vloerkleed zal er iets anders uitzien. Bij een interieur waarin natuurlijke kleuren en materialen zijn gebruikt zouden de lichtst kleur ‘ivoire’ en de iets donkerdere en met een tintje grijs erin ‘grege’. Afhankelijk van de houtkleuren zou ‘maure’ ook een mogelijkheid kunnen zijn. Let er op dat je, in geval van een houten vloer of naturel tegelvloer, zorgt voor voldoende kleurverschil tussen beide oppervlakken. Het is in veel gevallen beter om te zorgen voor een groter verschil in kleur dan nét te weinig.

bic-carpets_stone bic-carpets_stone bic-carpets_stone


Is jouw interieur meer gericht op de basiskleuren zwart, wit en grijs dan zijn er ook drie mogelijkheden. ‘Charcoal’ is de lichtste van de drie en deze wordt opgevolgd door ‘marble. Mocht je het vloerkleed nog donkerder willen, bijvoorbeeld om voor voldoende contrast met de vloer te zorgen, dan is er ‘carbone’. De kleur van het vloerkleed is erg belangrijk om er voor te zorgen dat het goed tot zijn recht komt maar ook dat hij niet té dominant in de ruimte aanwezig is. Win indien nodig advies in zodat je zeker bent van je keuze.

bic-carpets_stone bic-carpets_stone bic-carpets_stone


De Stone wordt, net als de andere wol-kwaliteiten van B.I.C.-Carpets, gemaakt van het mooiste en zachtste scheerwol afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Het materiaalgebruik, de kwaliteit en het ontwerp van de Stone hebben er dan ook voor gezorgd dat deze in 1985 werd opgenomen in de vaste Design Collectie van het Museum of Modern Art in New York.

Hij wordt gemaakt op een breedte van vier meter en is er daarbij in een aantal standaardmaten. Maar omdat het belangrijk is dat het vloerkleed de perfecte maat voor jóuw interieur heeft kan het ook op maat gemaakt worden en zelfs kamerbreed worden toegepast. En niet alleen rechthoekig, ook rond en afgesneden vormen behoren tot de mogelijkheden. Zo kun je zorgen dat het een afgestemd geheel wordt samen met het meubilair.

bic-carpets_stone bic-carpets_stone


In een modern en wellicht minimalistisch interieur kan de Stone zorgen voor een stukje contrast en spanning ten opzichte van de gladde materialen en de strakke lijnen van de ruimte. Maar ook in een klassieker interieur of in een ruimte met klassieke details voelt de Stone zich er goed thuis. Belangrijk is dat de kleur en de maat goed wordt afgestemd en bepaald, vraag hierbij advies als je niet zeker bent van je zaak.

bic-carpets_stone bic-carpets_stone


Met zijn stoere maar strakke structuur en goede kleurenpalet is de Stone een uitstekend voorbeeld van een tijdloos ontworpen vloerkleed. Gaat deze ook een warme aanvulling zijn in jouw interieur?

bic-carpets_stone


Bronvermelding: www.bic-carpets.be

Tags: , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.