Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Compositie van licht: de Set van Vibia

Compositie van licht: de Set van Vibia

Written by margitkengen. Posted in Verlichting, Wandlampen

vibia_set

Nu het buiten steeds weer vroeger donker wordt is het een goed moment om extra aandacht te besteden aan de verlichting in je huis. Ben je hierbij op zoek naar wandverlichting dan kun je eens een kijkje nemen bij het Spaanse merk Vibia. Hier zit de Set in de collectie, een serie wandlampen met uitgebreide mogelijkheden en flexibiliteit, ontworpen door XuclĂ .

Deze strakke wandlamp is rechthoekig van vorm waarbij hij 3 centimeter hoog is en 10 centimeter diep. De breedte is er in twee variaties, de kleine is 18 centimeter breed en de grote heeft een breedte van 22 centimeter. Deze is voorzien van een 7,35 watt led waarbij het licht omhoog schijnt.

Als enkel element kan de Set een minimalistische aanvulling zijn. Als hij uit is valt hij haast niet op en wanneer je hem inschakelt verdeeld hij een bundel licht over je wand omhoog.

vibia_set vibia_set

Bijzonder aan deze wandlamp is echter dat er naast het enkele element met twee verschillende breedtes, ook een aantal samengestelde composities zijn. Hierbij is steeds het onderste element voorzien van de lichtbron. Dit licht schijnt tegen de diverse elementen die er boven hangen waardoor er een opvallend spel ontstaat tussen licht en schaduw. Er ontstaat een haast grafisch beeld op de wand.


Opvallend aan deze composities is dat, behalve het element met het licht, ze 360 graden draaibaar zijn. Je kunt dus – letterlijk – je eigen draai geven aan de samenstelling. Door te draaien aan de blokjes zorg je voor een heel strak en rechtlijnig lichtspel wanneer je voorkeur uitgaat naar rustige lijnen. Maar hou je van wat meer willekeur of meer spanning in het geheel dan kun je dus ook de elementen schuin zetten waardoor het gehele lichtspel op de wand veranderd. Je maakt het dus zo rustig of levendig als je zelf wilt.

vibia_set vibia_set


Bij de samenstellingen met in de basis het element met een breedte van 18 centimeter zijn er composities van twee, drie, vier of vijf blokjes die erboven over de wand worden verdeeld.


vibia_set

Bij de combinatie van twee elementen is er het basis-element met de lichtbron welke 18 centimeter breed is. Hierboven hangt een element van 15 centimeter breed. Hierbij ontstaat er een buitenmaat van 18 centimeter breed en 21 centimeter hoog waarbij beide elementen 10 centimeter diep zijn.



vibia_set

Heb je meer ruimte tot je beschikking dan zou je ook drie blokjes kunnen combineren. Hier wordt er een samenstelling gemaakt van een basis met licht waarbij er twee blokjes boven worden gehangen. Dit zorgt voor een totale breedte van 30 centimeter en een hoogte van 25 centimeter. Doordat hierbij de twee bovenste blokjes maar 5 centimeter diep zijn ontstaat er weer een heel ander lichtbeeld op de muur.



vibia_set

De volgende composite bestaat uit vier elementen waarbij eveneens het onderste element het licht verspreid. Door de drie blokjes erboven weer op andere plaatsen hangen krijgt hij zijn hele eigen uitstraling. Alle elementen, behalve het basiselement met licht, hebben een diepte van vijf centimeter. Het geheel heeft een breedte van 30 en een hoogte van 40 centimeter.



vibia_set

Als dit nog niet voldoende is voor de wand waarop je de Set wilt toepassen dan is er ook nog een set met vijf elementen. Hierbij zijn het bovenste en het onderste element 10 centimeter diep en heeft de rest een diepte van 5 centimeter. De totale buitenmaat wordt hierbij 38 centimeter breed en 45 centimeter hoog.



vibia_set

Het grotere basiselement van de Set is ook 10 centimeter diep en 3 centimeter hoog maar heeft daarbij een breedte van 22 centimeter. Ook hiermee zijn een aantal verschillende composities samengesteld met respectievelijk twee, drie, vier, vijf of zelfs zes elementen in totaal.



vibia_set

Zo is er bij de kleinste set een samenstelling gemaakt van het basisblokje met het licht waarboven een groter element geplaatst wordt. Deze is 30 centimeter breed waarbij de diepte en hoogte gelijk zijn aan de basis. Hierdoor ontstaat er een buitenmaat van 30 centimeter breed en 23 centimeter hoog.



vibia_set

Het lichtspel wordt al iets opvallende wanneer je voor de combinatie van drie delen kiest. Boven het basiselement waarin de verlichting zit hangen twee blokjes zonder verlichting die het licht al dan niet tegenhouden om het schaduwspel op de wand te bewerkstelligen.



vibia_set

Wanneer je genoeg ruimte hebt zou je ook kunnen kiezen voor de combinatie van vier elementen. Er ontstaan dan nog iets meer schaduw- en lichtlijnen op de wand. Alle blokjes zijn hierbij even diep, namelijk 10 centimeter. De buitenmaat van deze samenstelling is bijna vierkant, hij krijgt een breedte van 36 centimeter en een hoogte van 39 centimeter.



vibia_set

Nog opvallender wordt de composite met vijf elementen. Hierbij worden er boven het basiselement met het licht nog vier andere delen geplaatst, allemaal met een diepte van 10 centimeter. Deze houden het licht al dan niet tegen waardoor het spel tussen schaduw en licht op de wand ontstaat. Dit geheel heeft een breedte van 44 centimeter en een hoogte van 56 centimeter.



vibia_set

De meest imposante combinatie van de Set is die met maar liefst zes blokjes. De verschillende blokjes die her en der boven het element met de lichtbron geplaatst worden zorgen samen voor een breedte van 54 centimeter en een hoogte van 64 centimeter. Ze hebben allemaal een diepte van 10 centimeter.



Door al deze verschillende mogelijkheden van verschillende afmetingen kun je ze in een kleine, in een grote ruimte en alles daar tussenin plaatsen. Door zijn strakke vormgeving past in de meeste gevallen in moderne interieurs maar wellicht, wanneer dit goed is afgestemd, ook in een klassiekere of klassiek getinte kamer. En naast in de woonomgeving zou je de Set ook hee goed op projectmatige basis kunnen toepassen. Bijvoorbeeld in de entree van een kantoor, hotelkamers of restaurants.

vibia_set vibia_set vibia_set


vibia_set

Is de grootste variant van de Set nog te klein voor je dan kun je natuurlijk ook meerdere composities combineren. Zo krijg je als je dat wilt zelfs een wandvullend geheel van volumes met en zonder licht.



Er zijn twee kleur mogelijkheden. Hou je van rustig en subtiel dan zou je de Set in het mat wit gelakt kunnen kiezen. Tegen een gekleurde wand behouden ze hun strakke uitstraling maar spreken ze meer en springen ze meer in het oog. Ook is er een mat gelakte uitvoering in de kleur mink, hierbij is het belangrijk dat je dit afstemt met de rest van je interieur zodat ze bij het geheel horen.

Wanneer je voor de Set een mooie plaats in je interieur weet te vinden haal je niet alleen licht in huis maar ook een stukje kunst door zijn bijzondere lichtspreiding.

Bronvermelding: www.vibia.com

Tags: , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.