Tafels met geraffineerd frame: de Contra van BEEK Collection

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

beek collection_contra

Het dunne, strakke frame van de Contra geven deze salon- en bijzettafels een luchtige maar eigenzinnige uitstraling. Dit wordt nog eens benadrukt door het dunne blad waarbij er diverse mogelijkheden zijn. Deze tafel is ontworpen door Leonard Batenburg en is te vinden in de collectie van het Nederlandse merk Beek Collection.

Als enkel element kan de Contra al een mooie en praktische aanvulling zijn in je zithoek maar het ontwerp van het frame wordt versterkt wanneer je meerdere afmetingen met elkaar combineert. Voordeel van de luchtige vormgeving is dat je er niet enorm veel ruimte voor hoeft te hebben, ook in kleinere ruimtes kan de Contra heel goed tot zijn recht komen.

Hierbij heb je de keuze uit een heel aantal standaard afmetingen waarbij de kleinste bijzettafel een vierkant model is van 45 bij 45 centimeter en een hoogte van 27,5 centimeter. Twee andere vierkante Contra’s zijn 50 bij 50 centimeter en een maatje groter is 60 bij 60 centimeter, de hoogte blijft gelijk en is 27,5 centimeter.

De rechthoekige Contra’s, eveneens met een hoogte van 27,5 centimeter, zijn er bijvoorbeeld met een lengte van 90 en een breedte van 45 centimeter. De daaropvolgende maat is 100 centimeter lang en is daarbij 50 centimeter breed. De grootste langwerpige Contra bij de standaar afmetingen is 120 centimeter lang en heeft daarbij een breedte van 60 centimeter. Doordat de lengte steeds twee keer de breedte is ontstaat er een hele mooie verhouding die zorgt voor rust. Ook zorgt dit er voor dat je ze onderling goed kan combineren met bijvoorbeeld de vierkante bijzettafels.

De salontafels zijn er in drie vierkante afmetingen, waarbij de kleinste 90 bij 90 centimeter is. De volgende maat heeft een blad van 100 bij 100 centimeter en de grootste is maar liefst 120 bij 120 centimeter. Ze hebben alledrie een hoogte van 27,5 centimeter. Ook deze afmetingen sluiten naadloos aan bij de overige afmetingen zodat je de grotere maten eenvoudig kan combineren met de kleinere.

beek collection_contra


Zo kan je in een grote ruimte bijvoorbeeld kiezen voor een grote maat als salontafel waarbij je deze combineert met kleinere hoektafels naast de bank. Heb je minder ruimte dan is het wellicht verstandig om te kiezen voor enkele losse, kleinere Contra’s welke je bij elkaar kan plaatsen als salontafel maar ook afzonderlijk van elkaar als bijzettafel wanneer dit handiger is.


Het merk Beek Collection biedt naast de standaardafmetingen ook maatwerk zodat je de Contra perfect kan laten passen in jouw interieur. Je kan hem helemaal afstemmen op de ruimte die je hebt en ook zijn er mogelijkheden in de uitvoering.

Mocht het zijn dat de uitvoering van het frame niet bij jouw stijl past dan kan er overlegd worden over andere mogelijkheden. Standaard wordt het frame van de Contra mat gepoedercoat in mat zwart. Hierdoor zorgt het frame voor een strak maar toch ook stoer beeld in je kamer. Voordeel hiervan is dat je ze, naast moderne interieurs, ook zou kunnen toepassen in een klassiek getint interieur waar geen metalen details in terug komen. Door het zwart van het frame en de uitvoering van het blad op andere plaatsen terug te laten komen vormen ze hiermee één geheel.

beek collection_contra


Voor het blad van de Contra salon- en bijzettafels zijn er meerdere fineer houtsoorten mogelijk zodat je een natuurlijk accent kan toevoegen in de ruimte. Als dit niet past bij de andere meubels waarbij je hem wilt plaatsen dan zijn er verschillende soorten glas mogelijk. Dit kan zorgen voor een strak en fris beeld. Door deze beide materialen te combineren ontwerp je een heel eigen beeld waarbij er contrast ontstaat tussen de verschillende oppervlakken.


Maak je eigen combinatie van Contra tafels waarmee je zorgt voor een geraffineerde aanvulling in je interieur. Het eigenzinnige en minimalistische onderstel wordt hierbij extra benadrukt door de herhaling. Laat je hierbij adviseren zodat je zeker weet dat je de juiste afmetingen, materialen en combinaties kiest die helemaal passen bij jouw wensen, eisen en natuurlijk de omgeving waarin ze komen te staan.

Zie je de Contra al in jouw zithoek staan?

Bronvermelding: www.beekcollection.nl

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.