Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Hanglamp in natuurlijke vorm: de Gregg van Foscarini

Hanglamp in natuurlijke vorm: de Gregg van Foscarini

Written by margitkengen. Posted in Buitenverlichting, Hanglampen, Plafondlampen, Tafellampen, Verlichting, Vloerlampen, Wandlampen

foscarini_gregg

Hanglampen die zorgen voor mooi diffuus licht kun je boven je eet- of werktafel ophangen maar ook in een hogere hal zouden ze een goede aanvulling kunnen zijn. Een voorbeeld hiervan is de Gregg in de collectie van het Italiaanse verlichtingsmerk Foscarini die in 2007 is ontworpen door Ludovica+Roberto Palomba. De vorm van deze gesloten glazen kappen zijn net even anders dan anders, ze hebben een natuurlijke vorm waardoor ze lijken op keien.

foscarini_gregg


Door deze vorm zijn ze uitermate geschikt om een zacht en vriendelijk detail toe te voegen in je kamer. Bijvoorbeeld boven een ovale eettafel of een tafel met een natuurlijke vorm. Maar ook boven een langwerpige tafel kun je ze toepassen met meerdere naast elkaar. Door de vorm van de kappen niet precies gelijk aan elkaar te hangen maar iets te verdraaien ten opzicht van elkaar zorg je er voor dat er een stukje spanning ontstaat. Ze krijgen dan een tikje eigenwijze uitstraling.


foscarini_gregg

Boven een ronde of vierkante eettafel zou je er één of meerdere bij elkaar kunnen hangen op verschillende hoogtes waardoor er een soort moderne kroonluchter ontstaat. Zorg er hierbij wel voor dat je hier voldoende ruimte voor hebt en dat het niet een te massief element vormt in je kamer. Vraag hierbij zonodig advies zodat het het gewenste eindresultaat oplevert.Een erg fijne eigenschap van de Gregg hanglampen van Foscarini is dat de kap geheel gesloten is. Hierdoor heb je geen last van inkijk in de lichtbron maar wordt het licht op een prettige manier diffuus verspreid in de ruimte.


foscarini_gregg

Er zijn verschillende maten kap te kiezen bij de Gregg zodat je deze kan afstemmen op de ruimte die je ter beschikking hebt. Heb je veel ruimte en zijn je plafonds er hoog genoeg voor dan is er de Gregg Large. Deze heeft een kap met een lengte van 47 centimeter, een breedte van 40 centimeter en is 40 centimeter hoog. Per kap kan hier een halogeen energy saver lichtbron in met een E27 fitting en maximaal 205 watt. Ook een spaarlamp kan, deze mag een wattage hebben van maximaal 30 watt en met eveneens een E27 fitting.


Mocht deze afmeting te groot zijn dan is er ook nog een maartje kleiner, de Gregg Medium. Hiervan is de kap 31 centimeter lang en 26 centimeter breed. De hoogte is ook 26 centimeter en er kan een halogeen energy saver lichtbron met een E27 fitting in. Het maximale wattage hiervan is 150 watt. Ook bij deze is het mogelijk om te kiezen voor een spaarlamp, in dit geval met een wattage van 25 watt en een E27 fitting.

De kleinste maat Gregg is de Gregg Small waarbij de lengte van de kap 13 centimeter is. De breedte hierbij en de hoogte zijn 11 centimeter. Gezien de beperkte ruimte in deze kap zit hier geen lichtbron in met een E27 fitting maar een halogeen energy saver met een G9 fitting. Deze mag maximaal 33 watt zijn.


foscarini_gregg foscarini_gregg

Wil je verschillende Gregg hanglampen combineren en wil je hiervoor een strakke oplossing om de ophanging af te werken? Daar is een plafondplaat ontworpen waarmee je composities mee kan maken van 6 tot 9 losse hanglampen kan koppelen tot één groot model. Hierbij heb je de keuze uit een langwerpige oplossing met een lengte van 90 of 135 centimeter en een ronde plafondplaat met een diameter van 50 centimeter. Deze komt in totaal 15,5 centimeter van het plafond maar doordat er ruimte zit tussen de plafondplaat en het plafond krijg je wel een luchtig beeld.


Door de lichtstertke van de Gregg lampen via de dimmer op de wand te regelen bepaal je zelf de lichtopbrengst. Let er op dat niet alle lichtbronnen dimbaar zijn en dat het belangrijk is dat de wanddimmer is afgestemd op het type lichtbron dat je gebruikt. Het is erg handig om zelf de lichtsterkte te kunnen regelen aangezien elke situatie om een ander wattage vraagt. Wanneer je de krant wilt lezen kan hoge lichtopbrengst prettig zijn maar bij een knus etentje is een lager wattage prettiger. Kies daarom de juiste lichtbron en dimmer zodat je dit zelf in de hand hebt.

De Gregg Large en Medium worden aan het plafond bevestigd door middel van een rozet met een diameter van 12 centimeter. De kap hangt hierbij aan een dunne staalkabel en de transparante stroomkabel kan je hier ietwat nonchalant langs naar het rozet leiden. Maar je kan deze natuurlijk ook strakker naar boven laten lopen. De Gragg Small heeft de staalkabel niet nodig door zijn beperkte afmeting en gewicht waardoor hij aan alleen de stroomkabel hangt. Het rozet is aangepast aan de afmeting van de kap en heeft een diameter van 9 centimeter.

Met de Gregg kun je zorgen voor eenheid in de ruimte door, naast het toepassen van hanglampen voor de tafel, de Gregg elders terug te laten komen. Hierdoor zorg je er voor dat verschillende delen / functies van de ruimte gekoppeld worden. Dit kan eenvoudig doordat er ook tafellampen, vloerlampen, plafondlampen, wandlampen en zelfs buitenlampen in de Gregg-serie zitten. Zo kun je dus ook je tuin bij je woonkamer betrekken.

foscarini_gregg foscarini_gregg foscarini_gregg foscarini_gregg foscarini_gregg foscarini_gregg


Het witte, gesatineerde glas zorgt voor een fris accent in je kamer waarbij je er voor kan zorgen dat hij meer afsteekt tegen zijn achtergrond door de wand van een kleurtje te voorzien. Ook zorgt de materiaalkeuze er voor dat je de Gregg zowel in moderne als klassiek getinte interieurs kan toepassen. Dat de metaaldelen wit gelakt zijn draagt hier ook aan bij. Zolang je er voor zorgt dat de kleur, het materiaal of een ander model uit de Gregg-serie elders in de ruimte terug komt zorg je er voor dat het één geheel gaat vormen.


foscarini_gregg

Daarnaast doorbreken ze door hun vorm de vaak veelal rechte lijnen in een interieur. Door elders ook details of ronde elementen toe te passen zorg je ervoor dat de Greggs één geheel met de andere onderdelen.

Gaat de Gregg ook in jouw interieur een vriendelijke aanvulling zijn?

Bronvermelding: www.foscarini.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.