Gevaarlijke eetkamerstoel: de Shark van Artifort

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Stoelen

artifort_shark

Eetkamerstoelen zijn er in vele soorten en maten maar over het algemeen zijn de modellen van het Nederlandse merk Artifort er wel duidelijk uit te halen. Dit is ook het geval bij de Shark eetkamerstoel, een echte blikvanger! Hij werd ontworpen door René Holten en dit model is in 2011 gepresenteerd in Milaan. Als je naar het profiel van de Shark bekijkt dan is er geen verdere uitleg nodig over hoe deze stoel aan zijn naam komt.


creation baumann_eluis

Door zijn vriendelijke en ronde vormgeving past hij uitermate goed binnen de alom bekende vormgeving van Artifort. Hij heeft het zitcomfort van een fauteuil zonder dat hij zwaar of gesloten oogt. Dit kom door de uitsparing die er zit in de zitkuip. Door de hogere rugleuning geeft de stoel een goede steun waardoor ook lekker lang natafelen geen probleem is. Tevens heeft hij een hele vriendelijke uitstraling door de afgeronde vormen en is hij in zijn totaliteit erg eigenzinnig om te zien.

Het zitcomfort wordt nog eens versterkt doordat de rugleuning geleidelijk omlaag loopt naar de voorkant van de zitting. Dit zorgt er voor dat je steun hebt bij je armen én dat de stoel altijd grotendeels onder je tafel past. Maar door zijn comfortabele, stevige zit kun je ze ook heel goed bij je zitgroep plaatsen wanneer je bezoek hebt.Als je er voor zorgt dat hij voldoende ruimte heeft dan komt hij het beste tot zijn recht. Dit model vraagt om wat ruimte zodat je zijn typerende vormgeving goed kan zien en je het profiel van de haai van verschillende kanten kan bekijken.

Net als vele andere modellen van Artifort leent ook deze eetkamerstoel zich er goed voor om hem in een lekker fel kleurtje te stofferen. Bijvoorbeeld in Kvadrat Tonus en Kvadrat Tinta: deze stoffen hebben een uitgebreide keuze in kleur en er zit voldoende stretch in om de ronde vorm van de stoel goed te kunnen volgen. Plooivorming in stof kan altijd ontstaan alleen is dit voor een deel te voorkomen door te kiezen voor de juiste stof.

De Shark is 60 centimeter breed en heeft een diepte van 65 centimeter. Hij heeft een zithoogte van 46 centimeter en zijn totale hoogte is 84 centimeter waardoor hij voldoende boven het tafelblad uitsteekt om subtiel in het oog te springen. Om hem goed af te stemmen met de rest van je interieur, jouw stijl en jouw ruimte heb je de keuze uit drie verschillende onderstellen waarbij de afmetingen gelijk zijn.

Zo is er de Shark op vier slanke pootjes die worden uitgevoerd in glanzend chroom. Zo heeft hij een luchtige uitstraling waardoor de zitkuip optimaal tot zijn recht komt.

creation baumann_eluis creation baumann_eluis creation baumann_eluis creation baumann_eluis


Dit is ook het geval bij de Shark op het glanzend chroom slede-onderstel.

creation baumann_eluis creation baumann_eluis creation baumann_eluis creation baumann_eluis


creation baumann_eluis

Een variant van de Shark die zowel bij de eettafel maar ook bijvoorbeeld in een vergaderruimte zou kunnen worden toegepast is die op het 4-teens onderstel. Hierbij wordt het onderstel uitgevoerd in gepolijst aluminium en is de zuil glanzend chroom. Deze is in een niet-draaibare en een draaibare uitvoering waarbij de draaibare ook een terugdraai-mechanimse heeft waardoor de stoel altijd terug gaat naar zijn originele positie.creation baumann_eluis

Aan een rechthoekige of vierkante tafel kan deze eetkamerstoel met zijn ronde vormen voor een heel sterk contrast zorgen. Bij een ronde, ovale of natuurlijke vorm tafel sluit de vorm van de stoel juist aan en gaat deze mee met de vorm van de tafel, waardoor er een rustig beeld en een stukje eenheid ontstaat.

Zie jij deze vriendelijke eetkamerstoel al bij jou aan tafel staan?

Bronvermelding: www.artifort.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.