Ranke bijzettafel: de Leaf van Lande

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Woonkamer

lande_leaf

Wanneer je op zoek bent naar een ranke bijzettafel, neem dan eens een kijkje in de collectie van Lande. Hier is de Leaf te vinden, een tafeltje met een luchtige, transparante vormgeving en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Dit is een ontwerp van Michiel van der Kley uit 2012.

19237


lande_leaf lande_leaf

De Leaf heeft een hele luchtige uitstraling door het dunne, stalen onderstel. Dit lijken takjes die het blad als het ware dragen. Bijzonder detail is dat één van de takjes door het blad heen schiet. Door zijn iele onderstel en het superdunne blad is het ook in gewicht een licht tafeltje maar hij is daarbij wel stabiel en stevig. Deze vormgeving zorgt voor een haast grafische uitstraling en strakke contouren.Door zijn lichte gewicht verplaats je hem eenvoudig en ben je flexibel in het gebruik van de Leaf. Bij een luie leesfauteuil om je kopje koffie op te zetten of zet hem bij de bank als je bezoek hebt.

Hij is relatief klein waardoor je hem, naast in ruimtes met veel plaats, ook kan toepassen in woonkamers met minder plek. Het blad zit op een hoogte van 65 centimeter maar door het doorstekende frame is de totale hoogte 77 centimeter. Daarbij is hij 45 centimeter breed en heeft hij een diepte van 35 centimeter.


lande_leaf

Wil je dit tafeltje een rustige uitstraling geven dan kan je het blad en het frame in dezelfde kleur laten poedercoaten. Zo vormen het blad en het onderstel één geheel. Kies een neutrale kleur als je hem niet te veel wilt laten opvallen of in de accentkleur van je interieur als je hem meer in het oog wilt laten springen.lande_leaf

Hij wordt een tikje eigenwijzer als je het blad en het frame elk zijn eigen kleur geeft. Door alleen een verschil in tint te kiezen in dezelfde kleurenreeks blijft hij wel een relatief rustige uitstraling houden. Maar natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een groter contrast te laten ontstaan tussen beide delen. Bijvoorbeeld een zwart frame met een wit blad of een zilverkleurig frame met een gekleurd blad of juist precies ondersom.De afwerking poedercoat zorgt voor een harde, kleurvaste laag die ook nog eens gemakkelijk te onderhouden is. Er zijn verschillende kleuren poedercoatkleuren waarbij er een aantal overeenkomen met RAL-kleuren zodat je ze nóg beter kan laten aansluiten bij andere onderdelen, bijvoorbeeld de kleur van een wand.

Zo zijn er een aantal witte, grijze en zwarte mogelijkheden waarbij sommige er zowel in een gladde als in een uitvoering met wat structuur zijn.

lande_leaf lande_leaf lande_leaf lande_leaf lande_leaf lande_leaf lande_leaf


Hou je meer van felle, opvallendere kleuren dan zijn er ook een heel aantal frisse, vrolijke kleuren zoals een aquablauwtinten, honing, rood-oranje, oceaanblauw en verkeersrood.

lande_leaf lande_leaf lande_leaf lande_leaf lande_leaf lande_leaf


Heb je een interieur waar de basis uit naturelkleuren en meer natuurlijke materialen bestaat dan zouden de gouden, bronzen, grijs-beige, sepiabruin of olijfgrijs wellicht mogelijkheden kunnen zijn.

lande_leaf lande_leaf lande_leaf lande_leaf lande_leaf


In welke kleur je de Leaf van Lande ook kiest, hij zal altijd een bijzonder object zijn in je interieur waarbij je zelf bepaalt of hij moet opvallen of subtiel aanwezig moet zijn.

Welke kleur of kleurcombinatie past er het beste bij jouw stijl?

lande_leaf

Bronvermelding: www.lande.nl

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.