Hellende tafeltjes: de Dizzy van Karl Andersson & Söner

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

karl andersson_dizzy

Sinds 2014 zit er een opvallend ontwerp van Federico Churba in de collectie van het Zweedse merk Karl Andersson & Söner, een familiebedrijf dat al sins 1898 bestaat. De Dizzy tafeltjes wekken de illusie elk moment om te kunnen vallen door hun hellende onderstel. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen waardoor je zelf kan bepalen welke maat / maten er het beste in jouw interieur passen.

karl andersson_dizzy


Deze tafeltjes zijn niet alleen mooi en bijzonder om te zien, ze zijn ook nog eens heel erg praktisch in gebruik. Je kan het blad namelijk uit het frame halen waardoor je het ook als dienblad kan gebruiken. Het blad is gemaakt van HI-MACS®, dit is een gemakkelijk schoon te maken materiaal dat wordt gemaakt van natuurlijk mineraal en zuiver acryl. De Dizzy wordt uitgevoerd in de kleur alpine wit.karl andersson_dizzy

Het dunne onderstel is gemaakt van wit gepoedercoat metaal waardoor het eenheid vormt met het blad en het zorgt voor een rustig geheel met een minimalistische uitstraling. Het iele frame geeft de Dizzy tafeltjes een hele luchtige en open aanzien, ze nemen weinig visuele ruimte in beslag. Je hoeft dus niet heel erg veel plaats te hebben om ze in je kamer te gebruiken.karl andersson_dizzy

Er zijn drie verschillende afmetingen waarvan de kleinste een diameter heeft van 38 centimeter en een hoogte van 54,5 centimeter. Deze zou je bijvoorbeeld als enkel element kunnen gebruiken bij een vrijstaande fauteuil.


karl andersson_dizzy

De daarop volgende maat heeft een diameter van 55 centimeter en is daarbij 51 centimeter hoog. Door links en rechts naast je bank een Dizzy in deze maat te plaatsen zorg je voor voldoende ruimte om iets neer te zetten. Daarnaast zorgt je hiermee voor symmetrie waardoor er rust in het beeld ontstaat.


karl andersson_dizzy

De grootste van de drie is 48 centimeter hoog en heeft een diameter van 70 centimeter. Als los element is het een salontafel en als je voldoende ruimte hebt zou je meerdere kunnen combineren. Maar ook de combinatie met de andere maten Dizzy kan zorgen voor een mooi geheel. Door de verschillende afmetingen ontstaat er een ietwat speels geheel.karl andersson_dizzy

Afhankelijk vanuit welke hoek je de Dizzy bekijkt, telkens zorgt hij voor een verrassend effect en is het een subtiel aanwezige blikvanger.

Zie jij de Dizzy al in jouw kamer staan?

Bronvermelding: www.karl-andersson.se

Tags: , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.