Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Klassiek in een modern jasje: Skygarden van Flos

Klassiek in een modern jasje: Skygarden van Flos

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting

flos_skygarden

Lang niet altijd komen de interieur-smaken binnen een relatie overeen. Wellicht heeft de één de voorkeur voor klassiek en wil de ander liever een moderne stijl in huis. Met de Skygarden van het Italiaanse merk Flos kun je de middenweg kiezen. Deze strakke kap maar met een klassieke stijl aan de binnenkant zit sinds 2007 in de collectie. Deze lamp is ontworpen door de Nederlander Marcel Wanders.

flos_skygarden


Deze lamp is geïnspireerd op een antiek plafond met decoraties en sierlijsten. Dit sierpleisterwerk is verborgen aan de binnenkant van de strakke, minimalistische bol. Hierdoor ontstaat er een sterk contrast tussen binnen- en buitenkant. Als je de ruimte binnenkomt verwacht je dit niet, pas wanneer je aan tafel gaat zitten wordt je hierdoor verrast.De Skygarden is niet alleen een hele bijzonder lamp in je ruimte als je moet bemiddelen tussen verschillende smaken. Ook als je een minimalistisch interieur hebt en op zoek bent naar een element dat kan zorgen voor een verrassing en het doorbreken van de strakke lijnen kan je dat bereiken met deze hanglamp.

Door de gesloten kap van deze hanglamp zorgt hij alleen voor direct licht omlaag. Om te zorgen dat je deze bijzondere hanglamp kan afstemmen op de plek die je hebt zijn er twee afmetingen mogelijk voor de kap. De kleine Skygarden heeft een diameter van 60 centimeter en is daarbij 30 centimeter hoog. Hierin mag je een lichtbron gebruiken van maximaal 105 watt met een E27 fitting.

Heb je meer ruimte dan is er ook een diameter van maar liefst 90 centimeter mogelijk. Deze heeft een hoogte van 45 centimeter. In dit indrukwekkende formaat mag je een lichtbron met een E27 fitting gebruiken en een maximum van 205 watt.

flos_skygarden flos_skygarden


De buitenkant van de kap kan in verschillende uitvoeringen gekozen worden. Heb je een interieur waarbij de warme, natuurlijke kleuren en materialen een grote rol spelen dan zou je kunnen kiezen voor de matte roestbruine buitenkant. Maar ook de mat gouden buitenkant zou een mooie optie kunnen zijn, dit sluit weer aan bij de klassieke binnenkant.


flos_skygarden flos_skygarden

Ligt de basis van je interieur binnen de zwart-, wit- en grijstinten dan zoude Skygarden met een glanzende zwarte of witte buitenkant wellicht een goede aanvulling kunnen zijn.flos_skygarden flos_skygarden

Als aanvulling op deze vier kleuren zijn er nu ook twee nieuwe kleuren. Hierbij past de eerste, koper, goed bij de natuurlijke materialen en kleuren en de tweede, zilver, kan goed aansluiten bij de zwart, wit en grijs georiënteerde ruimte.flos_skygarden

De lichtbron is afgewerkt met een diffuser waardoor je geen directe inkijk hebt. Het licht voor door de witte binnenkant van de kap gereflecteerd en zorgt er voor dat het patroon in de kap nog meer opvalt doordat er een lichte schaduwval ontstaat. Opvallend detail bij de diffuser van lichtbron is dat ook hier het gedecoreerde patroon in terugkomt. Het gezicht van de ontwerper Marcel Wanders is hier subtiel in verwerkt.flos_skygarden

Door zijn imposante formaat is het van belang dat de ruimte hier geschikt voor is. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de hanglamp voldoende ruimte heeft om goed tot zijn recht te komen. In zijn eentje kan hij goed worden toegepast boven een vierkante of ronde eettafel van toereikend formaat. Heb je een langwerpige tafel dan is het belangrijk om rekening te houden met de breedte van de tafel zodat je bij het opstaan geen last hebt van de kap en een evenwicht te vinden tussen de tafel en de lamp. Om overal voldoende lichtopbrengst te hebben is het boven een langwerpige beter om 2 of meerdere kappen toe te passen.Ook in een werkomgeving kan de Skygarden een mooi onderdeel vormen van het geheel. Boven een werktafel of een grote vergadertafel maakt hij behoorlijke indruk én zorgt hij voor veel, direct werklicht.

flos_skygarden flos_skygarden flos_skygarden


flos_skygarden

Past deze hanglamp, waarbij op een slimme manier twee stijlen zijn gecombineerd, ook in jouw kamer?

Bronvermelding: www.flos.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.