Vloerkleed met opvallende structuur: de Lucky van Danskina

Written by margitkengen. Posted in Stoffering, Vloerkleden

danskina_lucky

Vloerkleden zijn er in allerlei vormen, maten en structuren. Ben je op zoek naar een bijzondere, trendy en opvallende structuur? Hieraan voldoet de aan het eind van 2013 geïntroduceerde Lucky van Danskina volledig. Dit is een nieuwe kwaliteit en het is een onderscheidend handgeknoopt ontwerp dat op maat gemaakt kan worden zodat het perfect aansluit bij jouw wensen.

De Lucky is ontworpen door de van oorsprong Nederlandse ontwerpster Karin An Rijlaarsdam die haar eigen studio heeft in Shanghai. Zij heeft veel gereisd door bijvoorbeeld India en Brazilie en de indrukken die ze daar heeft opgedaan combineert ze met haar Nederlandse achtergrond. Bij de Lucky haalde zij specifiek haar inspiratie uit de Braziliaanse levenswijze en tradities. Daarnaast speelt handwerk een grote rol bij haar ontwerpen.

De structuur van knopen van het vloerkleed Lucky doet veel denken aan een heleboel kleine roosjes bij elkaar. Hierdoor ontstaat er een luxe structuur met een pool-hoogte van 2,7 centimeter. De Lucky wordt gemaakt van 100% wol en heeft daardoor een warme, stoere uitstraling. Elk tapijt wordt op aanvraag gemaakt en kan dus helemaal op maat gekozen worden. Met de maten die perfect aansluiten in jouw kamer gaan vakmensen uit Noord-India aan de slag met het gedraaide kabelgaren.

Je hebt de keuze uit vijf verschillende kleuren om het af te kunnen stemmen op het meubilair dat er bij staat. Bijvoorbeeld in een warme rode kleur die een extra stukje warmte kan toevoegen aan je interieur. Of een lichtgrijze wanneer je interieur is gebaseerd op grijstinten en je hem liever subtieler aanwezig wilt laten zijn. Hou je meer van de natureltinten dan is er een donkerbruine Lucky of een mosterdkleurige. En met de zachtroze kleur haal je subtiel kleur in huis.

danskina_lucky danskina_lucky danskina_lucky danskina_lucky danskina_lucky

Welke kleur je ook kiest, het is belangrijk om deze helder terug te laten komen om er voor te zorgen dat alle losse onderdelen één geheel gaan vormen. Dit zorgt voor rust in het geheel.

Naast de structuur van de Lucky zijn de korte kanten ook opvallend. Aan één kant wordt deze voorzien van lussen met een lengte van 15 centimeter. Aan de andere korte kant zitten franjes met een lengte van circa 10 tot 15 centimeter. Dit geeft hem een heel eigen uitstraling.

danskina_lucky danskina_lucky


danskina_lucky

De structuur van de Lucky zorgt er voor dat je het kan aansluiten bij een modern en minimalistisch interieur waar hij zorgt voor een element met structuur en warmte. Maar daarnaast past hij ook, mede door zijn kleuren-palet, in een klassiek getint interieur.

En doordat je het helemaal op maat laat maken maakt het niet uit of je groot of klein woont, alles is mogelijk. Let er wel op dat de maximale maat, deze is zonder franjes en lusjes, 300 bij 300 centimeter is.

Durf jij het aan om te kiezen voor een vloerkleed dat in het oog springt door de bijzondere structuur?

Bronvermelding: www.danskina.com, www.maharam.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.