Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Kantelende hanglampen: de Tilt van Nyta

Kantelende hanglampen: de Tilt van Nyta

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting

nyta_tilt

Aan de hanglampen Tilt van het Duitse merk Nyta, opgericht door Fabian Maier, Johannes Marmon en Johannes Müller, zie je in eerste instantie niets opvallend. Behalve natuurlijk de strakke en tegelijk vriendelijke vormgeving. Maar daarnaast zijn deze kappen te draaien en te kantelen waardoor je je lichtbundel zelf kan regelen. Dit model is ontworpen door Jjoo Design en is er drie verschillende kleuren en twee afmetingen.

De kap is te kiezen in twee verschillende afmetingen waardoor je de Tilt kan aanpassen aan de ruimte die je hebt en de functie die hij moet gaan vervullen. De Tilt S heeft een diameter van 28 centimeter en is daarbij 16 centimeter hoog. Er zit een E14 fitting in waardoor je zelf kan kiezen welk soort lichtbron je wilt gebruiken. Er kan een led, halogeen of fluorescentie lichtbron in waarbij je rekening moet houden met een maximaal wattage van 46 watt.

Heb je meer ruimte, meer licht nodig of wil je de Tilt S combineren met een groter model dan is er de Tilt met een diameter van 28 centimeter. De kap is hierbij 24,6 centimeter hoog is voorzien van een E27 fitting waardoor je ook bij deze maat zelf kan bepalen welk type lichtbron je wilt gaan gebruiken. Het maximum wattage van dit model is 105 watt.

nyta_tilt


Doordat je de kap kan kantelen bepaal je zelf waar je het licht op dat moment nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal kappen boven je eet- of werktafel recht naar beneden hangen en wanneer je niet aan tafel zit zou je de kap naar de wand kunnen richten. Bijvoorbeeld richting een schilderij om dit aan te lichten. De kap is maximaal 110 graden te kantelen.



nyta_tilt nyta_tilt nyta_tilt nyta_tilt nyta_tilt nyta_tilt nyta_tilt nyta_tilt



nyta_tilt

Daarnaast is hij ook nog draaibaar waardoor je nog meer flexibiliteit hebt. Hij is namelijk 360 graden te draaien zodat je de kappen zo optimaal mogelijk kan gebruiken.



nyta_tilt

De kier in de kap die er voor zorgt dat het kantelen mogelijk is, is naast functioneel ook een verfijnd detail dat het meeste opvalt wanneer de kap gewoon recht omlaag hangt. Als je de lamp aan hebt dan komt hier een subtiele, strakke streep licht doorheen.


De kap van deze flexibele hanglamp wordt gemaakt van mat gelakt staal waarbij de binnenkant van de kap altijd mat wit is. Dit is om er voor te zorgen dat je een zo optimaal mogelijke lichtopbrengst hebt. Om de Tilt of Tilt S goed te laten aansluiten bij de rest van je interieur zijn er drie kleuren mogelijk voor de buitenkant van de kap. Deze zijn voor zowel de Tilt als de Tilt S te kiezen.

Mogen de kappen opvallen in de ruimte en in het oog springen dan is er de mat zwarte kap. Het andere uiterste is de mat witte kap. Deze is subtiel aanwezig in de ruimte. En dan is er ook een middenweg te kiezen met de mat grijze kap.

nyta_tilt nyta_tilt nyta_tilt


Het metalen gedeelte tussen de fitting en de stroomkabel is van rvs en past uitstekend bij de rest van de vormgeving en bij de verschillende kleurmogelijkheden van de kap. Het plafondrozet is van kunststof en wordt uitgevoerd in dezelfde kleur als die van de kap.

Om de Tilt op je persoonlijke smaak aan te kunnen passen is er voor gekozen om verschillende kleuren stroomkabels mogelijk te maken. Er zijn maar liefst acht kleuren. De kabel zorgt voor een subtiel contrast tussen de kap en de kabel omdat de stroomkabel gestoffeerd is. Deze combinatie van het harde materiaal van de kap en het zachte materiaal van de kabel levert een bepaalde spanning op tussen de beide delen.

Je kan de kleur van de kabel in dezelfde kleur kiezen als de kap wanneer je zoveel mogelijk eenheid wilt hebben tussen beide delen. Je zou ook kunnen kiezen voor een rustig contrast, bijvoorbeeld een witte of grijze kabel bij de zwarte kap. Maar als je graag een opvallend kleur-accent wilt dan kan dat ook want naast zwart, grijs en wit zijn er ook rood, lichtgroen, roze, lichtblauw en beige kabel te kiezen. Door één van de meer opvallendere kleuren te kiezen kun je de accentkleur die je in je inrichting gekozen hebt hier subtiel terug laten komen.

nyta_tilt


Voor de lengte van de kabel kun je kiezen uit 3 of 5 meter, afhankelijk van de hoogte van de ruimte waar je ze wilt hangen. Naast de logische plek boven je eet- of werktafel zou je ze ook als nachtlampje boven je nachtkastje kunnen toepassen of meerdere bij elkaar als een soort van kroonluchter in je hal, wanneer deze hoog genoeg is.

nyta_tilt nyta_tilt nyta_tilt nyta_tilt


nyta_tilt

Naast een zwarte, witte of grijze kap is er ook een messing uitvoering te kiezen waarbij de stroomkabel in het zwarte gestoffeerd wordt uitgevoerd. Dit zou een goede keuze kunnen zijn wanneer je gekozen hebt voor natuurlijke materialen en kleuren in de producten in je kamer.



nyta_tilt

Zijn sobere materiaalgebruik en de eenvoudige lijnen in het ontwerp maken het mogelijk om deze lamp in diverse interieurstijlen toe te passen. Niet alleen bij moderne meubels kunnen ze een aanvulling zijn maar, in de juiste uitvoering, zouden ze ook een klassiek getint interieur toegepast kunnen worden. Om er voor te zorgen dat de Tilt goed aansluit bij de rest van de ruimte kun je bij twijfel altijd advies inwinnen zodat je weet dat je de juiste keuze maakt.

Weet jij al een mooi plaatsje voor één of meerdere Tilt hanglampen?

Bronvermelding: www.nyta.eu

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.