Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Betonnen hanglampjes: de Aplomb van Foscarini

Betonnen hanglampjes: de Aplomb van Foscarini

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting

foscarini_aplomb

De hanglamp Aplomb is gemaakt van beton en heeft daardoor een ietwat industriële uitstraling. Dit ontwerp van Paolo Lucidi en Luca Pevere is te vinden in de collectie van het Italiaanse merk Foscarini. Door de drie verschillende kleuren bepaal je zelf in welke mate ze op mogen vallen in je interieur.


Bij de uitvoering van de kap heb je de keuze uit drie kleuren.

foscarini_aplomb

Heb je een heel licht interieur en wil je de Aplomb subtiel aanwezig laten zijn dan zou de witte uitvoering een mooie optie kunnen zijn. Door de lichte kleur kan hij een fris accent vormen wanneer hij voor een gekleurde wand hangt.

Is grijs de basis in je interieur dan is de Aplomb in de natuurlijke, grijze betonkleur wellicht een goede keuze. Deze heeft de meest industriële uitstraling omdat dit de originele kleur van beton is.

Heb je gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren dan zou de bruine een goede mogelijkheid kunnen zijn. Deze heeft een warme uitstraling en zou bijvoorbeeld ook gecombineerd kunnen worden met kopertinten. Zelfs in een interieur met een klassiek tintje zou deze een optie kunnen zijn.


foscarini_aplomb

In 2014 werd dit kleine hanglampje opgenomen in de collectie. Hij heeft een diameter van slechts 17 centimeter en de kap in zijn geheel is 40 centimeter. Deze hangt aan een de stroomkabel aan een subtiel plafondrozet met een diameter van 8 centimeter. Bij de grijze en bruine versie zijn de stroomkabel en het rozet in het zwart uitgevoerd en bij de witte zijn deze beide delen wit.



Ben je er goed van bewust dat deze hanglamp van Foscarini alleen direct licht omlaag geeft. Hij heeft een duidelijke bundel licht. Voor de lichtbron kan je een halogeen energy saver met een G9 fitting kiezen van maximaal 60 watt. Maar er is ook de mogelijkheid om de Aplomb Led te kiezen waarbij de fitting geschikt is voor een GU10 lichtbron van 8 watt (PAR16 40°).


foscarini_aplomb

Dit hanglampje heeft een stoere look door het gebruik van beton. Elk lampje ziet er anders uit omdat over de luchtbelletjes anders zitten. Ondanks het gebruik van dit zware materiaal heeft hij toch een vriendelijke en luchtige uitstraling door de vormgeving. Hierdoor zijn ze ook geschikt wanneer je wat kleiner woont.



Als enkel element kan je hem bijvoorbeeld boven een niet te grote ronde eettafel hangen of boven een hoektafel in je zithoek. En mocht het stroompunt hiervoor niet op de juiste plek zitten dan heeft Foscarini een set van extra onderdelen om de kabel via het plafondrozet naar de juiste plek te leiden.


foscarini_aplomb

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om meerdere losse stroompunten in je plafond te kiezen en je wil de Aplomb wél in een groepje toepassen dan zijn er speciale plafondplaten. Deze zijn gemaakt van wit gelakt metaal en zijn er in drie maten. Zo is er een rond model met een diameter die plaats heeft voor maximaal 9 hanglampen. Zo zou je hem bijvoorbeeld in een vide kunnen hangen al dan niet allemaal in dezelfde kleur of juist de combinatie van twee of meerdere kleuren. Ook door te spelen met de verschillende hoogtes waarop je ze hangt zorgen voor een bijzonder effect.



foscarini_aplomb

Ook zijn er twee langwerpige plafondplaten, één met een lengte van 90 centimeter en de andere met een lengte van 135 centimeter. Deze zijn handig wanneer je maar één stroompunt heb maar toch meerdere Aplombs wilt ophangen. Bijvoorbeeld boven een langwerpige eettafel, het bargedeelte van je keuken of misschien wel boven een dressoirkast. Wil je het zo rustig mogelijk dan hang je ze allemaal op dezelfde hoogte maar je zou hier verschil in kunnen aanbrengen om een speelser effect te bereiken.



foscarini_aplomb

Zie jij dit stoere Aplomb hanglampje al bij jou thuis hangen?

Bronvermelding: www.foscarini.com

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.