Leunend boekenrek: de Oblique van Moooi

Written by margitkengen. Posted in Boekenkasten, Kasten, Overige

moooi_oblique

Lees je graag en zou je je boeken en tijdschriften een mooi plaatsje willen geven in je kamer? Dan is de Oblique wellicht een optie voor jou. Deze ondiepe, leunende open kast zet je waar je maar wilt schuin tegen de muur. Deze kast is te vinden in de collectie van het Nederlandse merk Moooi en hij is er in heel veel verschillende uitvoeringen. Hierdoor kan je hem perfect laten aansluiten bij de stijl die je hebt gekozen voor je interieur.


moooi_oblique

Dit strakke ontwerp met een rustige uitstraling en verfijnde details is van de Nederlander Marcel Wanders en zit sinds 2002 in de collectie. In de basis is deze kast te kiezen in twee verschillende uitvoeringen. Heb je in je kamer gekozen voor de natuurlijke materialen en kleuren dan is er een massief eiken Oblique.moooi_oblique moooi_oblique moooi_oblique

Dit massieve eiken kan je laten beitsen in diverse kleuren zodat je het kan laten passen bij de houtsoort die aansluit bij jouw stijl. De drie lichtste kleuren zijn eiken white wash, eiken met naturel olie en kaneelkleurig gebeitst.


moooi_oblique moooi_oblique moooi_oblique

Is je kamer er voor geschikt en passen donkere kleuren beter bij jouw stijl dan zijn er ook grijs gebeitst, wengé gebeitst en zwart gebeitst mogelijk.moooi_oblique moooi_oblique moooi_oblique

Wil je hem een nog strakkere uitstraling meegeven dan kun je hem ook laten lakken. Hij wordt dan gemaakt van beukenhout waarbij je de keuze hebt uit maar liefst 25 ral-kleuren. Hierbij zijn natuurlijk zwart en wit mogelijk maar daarnaast zijn er ook een heel aantal opvallende kleuren mogelijk …

moooi_oblique moooi_oblique moooi_oblique


… en ook meer natuurlijke kleuren. Voor ieder wat wils.moooi_oblique moooi_oblique

Er zijn twee maten mogelijk die beiden even diep zijn, namelijk 6 centimeter. Ook de breedte van 105 centimeter is gelijk. Voor de hoogte zijn er echter twee mogelijkheden, de Oblique Small is 210 centimeter hoog en is voorzien van vijf vakken.

Is je ruimte er voor geschikt dan is er ook nog de Oblique Big. Deze heeft een hoogte van maar liefst 286 centimeter en heeft zeven vakken om je spullen in tentoon te stellen. De hoogte van de vakken is bij beide Obliques gelijk.


Om hem een stabiel plekje te geven wordt er geadviseerd om voldoende afstand te houden van de muur, dit is afhankelijk van welke hoogte Oblique je kiest. Ze raden aan om 1/5 van de hoogte van de kast aan te houden als afstand tussen de muur en de staanders van de Oblique.


moooi_oblique moooi_oblique

Met de Oblique heb je flexibiliteit omdat je hem niet hoeft te monteren maar hem eenvoudig tegen de muur laat leunen. Is het handiger om hem bijvoorbeeld met een feestje aan de kant te zetten dan is dit dus geen probleem. Daarbij heeft hij als voordeel dat hij zeer beperkt is van afmeting waardoor je er niet enorm groot voor hoeft te wonen. En omdat er zo veel verschillende uitvoeringen zijn bepaal je zelf zijn uitstraling. Van klassiek tot modern en van subtiel tot in het oog springend.moooi_oblique

Met de Oblique kun je op een bijzondere manier je boeken, tijdschriften, foto’s of persoonlijke spullen die voor jou belangrijk zijn, een opvallend podium geven in je kamer.

Zie je hem al bij jou in de kamer staan?

Bronvermelding: www.moooi.com

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.