Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Bijzondere buitentafel: de Anker van Extremis

Bijzondere buitentafel: de Anker van Extremis

Written by margitkengen. Posted in Buitenmeubilair, Tafels

extremis_anker

Met het mooie weer vertoeven we graag buiten. Dan is het natuurlijk prettig om een mooie tafel te hebben om met vrienden en familie te genieten van het mooie weer, een goed gesprek en een hapje en een drankje. De tafel Anker van het Belgische merk Extremis is een goed voorbeeld van een bijzondere buitentafel die uitnodigt tot gezelligheid. Dit is een ontwerp uit 2015 van Dirk Wynants, oprichter en hoofdontwerper van Extremis.


extremis_anker

Dit ontwerp uit 2015 heeft een in het oog springende vormgeving waarbij vanuit de hoek gezien, duidelijk is waar hij zijn naam aan dankt. Daarbij is hij is niet langwerpig, rond of vierkant zoals de meeste tafels maar heeft een driehoek als basis. Zo zijn er drie bankjes, elk geschikt voor twee personen, waardoor je met zes personen op een prettige manier samen aan tafel kan zitten.extremis_anker

De buitenmaat van de Anker is 216 bij 216 centimeter waarbij hij een hoogte heeft van 74 centimeter. Hou je van het zonnetje maar wil je ook de mogelijkheid tot schaduw? Kijk dan eens naar de parasol Inumbrina van Extremis. Deze heeft een diameter van 320 centimeter en is 251 centimeter hoog en samen vormen ze een charmant stel.extremis_anker

Je kunt bij deze bijzondere picknicktafel uit verschillende materialen kiezen. Zo is er gezorgd voor comfort door de delen die contact maken met je lichaam in het hout uit te voeren. Hierbij heb je de keuze uit twee verschillende houtsoorten. Als eerste is er Iroko hout, een hardhout dat weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Zijn kleur en karaktereigenschappen lijken veel op die van teak. Het wordt onafgewerkt toegepast waardoor het door de natuurlijke elementen een zilvergrijze kleur krijgt. Wil je dit niet, dan zal je de tafel eens per jaar moeten oliƫn.


extremis_anker

Een andere mogelijkheid voor hout is H.O.T.hout, dit is een Europees alternatief voor tropisch hout. Deze is donkerbruin van kleur, erg duurzaam en heeft een verhoogde vochtbestendigheid door een unieke thermische behandeling. Door de invloed van buiten zal dit hout grijs verkleuren, net als andere hardhoutsoorten. Ook bij deze houtsoort is het aan te raden om, wanneer je zijn originele kleur wilt behouden, hem te beschermen tegen zon en regen door middel van behandeling met olie.


extremis_anker extremis_anker

Het frame wordt gemaakt van gegalvaniseerd staal, dit is de meest duurzame manier om te voorkomen dat het onderliggende metaal gaat roesten. Hij krijgt namelijk een beschermlaag doordat hij in een bad met zink wordt ondergedompeld. Dit materiaal kan ook worden toegepast op de poten van de Anker tafel.


extremis_anker extremis_anker

Wil je een frissere, lichtere uitstraling aan de tafel geven dan kan je het aluminium ook laten afwerken met een poedercoat met iets structuur erin. Door de witte kleur (ral 9003) ontstaat er weer een totaal ander beeld van de tafel. Het levert ook een sterk contrast op met de houten delen.


extremis_anker extremis_anker extremis_anker


Ook is er een zwart-bruine ralkleur mogelijk, de 8022. De laatste optie in poedercoat is de kleur ‘earth’. In deze kleuren krijgt de tafel een wat stoerdere uitstraling.


extremis_anker

In al deze combinaties ontstaat er een opvallend contrast tussen het natuurlijke, warme materiaal hout en het stoere, killere staal.extremis_anker

Welk hout met welke uitvoering voor het onderstel past er het beste in jouw tuin?

Bronvermelding: www.extremis.be

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.