Houten verlichting: de Led8 van Tunto

Written by margitkengen. Posted in Tafellampen, Verlichting

tunto_led8

Het Finse merk Tunto Design bestaat uit verlichting met hout als het meest belangrijke materiaal. Een voorbeeld hiervan is de Led8. Een tafellamp voorzien van led en te kiezen in verschillende houtsoorten. En er is zelfs de mogelijkheid tot het kiezen van een kleuraccent.

De producten van Tunto Design worden allemaal ontworpen en met de hand gemaakt in Järvenpää, Finland. De oprichter, eigenaar en ontwerper Mikko Kärkkäinen streeft naar tijdloze producten die eenvoudig zijn in gebruik met hout als hoofdmateriaal. Door dit te combineren met de nieuwste technieken op het gebied van led, ontstaan er bijzondere en praktische producten.


tunto_led8

De Led8 is daar een goed en mooi voorbeeld van. Als bureaulamp zorgt hij niet alleen zorgt hij voor degelijk werk- en leeslicht hij kan ook worden uitgevoerd met een extraatje. Namelijk met een Qi-draadloos oplaadsysteem. Hierdoor kan je je smartphone opladen door hem op de voet van de lamp te leggen. Hierdoor zou je hem bijvoorbeeld ook goed als nachtlampje kunnen gebruiken. De voet heeft een breedte van 18 centimeter en in zijn geheel is hij 54,5 centimeter hoog. De diepte van de lamp is 57 centimeter.tunto_led8 tunto_led8 tunto_led8

De Led8 kan worden gekozen in drie verschillende houtsoorten die blank worden gelakt. Heb je voor eiken gekozen als natuurlijke aanvulling in je interieur dan kan je deze tafellamp hier bij laten aansluiten door de eiken Led8 te kiezen. Wil je een meer chique uitstraling en hem een iets klassieker maken dan zou je kunnen kiezen voor de walnoot uitvoering. Het hout hiervan is beide uit Noord-Amerika afkomstig. Wil je hem een zo licht mogelijke element laten zijn dan is de berken wellicht een goede keuze. Het hout dat hiervoor gebruikt wordt is Fins.


tunto_led8

Wil je graag een kleurtje toevoegen aan je werkplek dan kan de Led8 ook aan de buitenkant worden gebeitst in een heel aantal kleuren. Dit zorgt voor een mooi contrast tussen de binnen- en buitenzijde van de lamp en doordat de houtnerf zichtbaar blijft, blijft het natuurlijke accent behouden. Voorbeelden hiervan zijn oranje, turkoois en groen.

tunto_led8 tunto_led8 tunto_led8tunto_led8

De Led8 heeft een hele luchtige uitstraling en is erg transparant doordat het materiaal slechts 9 millimeter dik is. Hierdoor is hij niet dominant aanwezig en geeft hij een ruimtelijk effect. De leds die er in zijn verwerkt zijn samen 18 watt en dit levert 700 lumen op. De lichtkleur is 2700 Kelvin. De lichtopbrengst kun je regelen door middel van de touch-dimmer.

Ga je het werken ook een stuk fijner maken met deze bijzondere tafellamp die jouw werkplek gaat aanlichten?

Bronvermelding: www.tunto.com

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.