Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Indrukwekkende hanglamp: de Ether van Leucos

Indrukwekkende hanglamp: de Ether van Leucos

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting

leucos_ether

Als je op zoek bent naar een échte erecatcher in je woonkamer, hal op slaapkamer dan zit je goed bij de Ether hanglamp van het Italiaanse verlichtingsmerk Leucos. Dit ontwerp van de Fransman Patrick Jouin uit 2006 is een opvallend ontwerp en tegelijkertijd blijft hij een luchtige uitstraling houden. Deze chique hanglamp is er in drie verschillende afmetingen.

leucos_ether leucos_ether


De Ether heeft een geraffineerde uitstraling en springt in het oog door de slim gekozen combinatie van helder glas met gepolijst staal. De vele glazen elementen zijn handwerk, zo worden ze met de hand geblazen en elk voorzien van kuiltjes waardoor er telkens opnieuw unieke vormen ontstaan. De lichtval van de lichtbronnen door de glazen bolletjes zorgt voor een bijzonder lichteffect. En door de reflectie in de glanzende plafondplaat ontstaat er een betoverend geheel.


Ether S

leucos_ether


De kleinste van deze drie is de Ether S met een plafondplaat met een diameter van 60 centimeter. De feitelijke ophanging voor aan het plafond valt rondom iets terug en heeft een diameter van 47 centimeter en is daarbij 6 centimeter hoog. De draden met de glazen elementen eraan hebben een hoogte van 85 centimeter waardoor het geheel 91 centimeter hoog is.

In de plafondplaat zijn bij dit model 5 lichtbronnen verwerkt. Deze hebben een GU5,3 fitting en hebben elk een wattage van maximaal 50 watt.


Ether S90

leucos_ether


Mocht jouw ruimte geschikt zijn voor een model met een grotere diameter dan is er de Ether S90. Hierbij is de diameter van de plafondplaat 100 centimeter en komt deze 7 centimeter van het plafond. De ophanging zelf heeft een diameter van 65 centimeter zodat deze terugvalt ten opzichte van de plaat waaraan de bolletjes hangen. Dit zorgt voor een luchtig effect. Bij de Ether S90 zijn de draden waaraan de glazen bollen hangen 86 centimeter waardoor de totale hoogte uitkomt op 93 centimeter.

Bij dit model heb je de keuze uit verschillende lichtbronnen. Zo kun je kiezen voor 4 lichtbronnen van elk 60 watt met een G53 fitting of 4 led master lichtbronnen met een G53 fitting. Als aanvulling is er de mogelijkheid om deze led master lichtbronnen aan te vullen met een 5 watt led-lichtbron met een GU5,3 fitting welke je met een afstandsbediening kan laten veranderen van kleur.


Ether S150

leucos_ether


Mocht zelfs dit model nog te klein zijn voor de ruimte die je in gedachte hebt dan is er de Ether S150. Deze heeft dezelfde plafondplaat en ophanging als de S90, namelijk met een diameter van respectievelijk 100 en 65 centimeter. Door de draden met een lengte van 143 centimeter en de afstand van 7 centimeter van de plafondplaat tot het plafond ontstaat er een imposante hoogte van 150 centimeter in zijn geheel.

Bij deze afmeting van de Ether kun je kiezen voor 4 lichtbronnen met een G53 fitting met elk maximaal 60 watt of 4 led master lichtbronnen van maximaal 15 watt per stuk met eveneens een G53 fitting. Maar ook bij deze kun je kiezen voor de extra optie van kleur die je met een afstandsbediening kan veranderen. Dan mogen er 4 led master lichtbronnen in met een maximaal wattage van 15 watt elk en deze worden aangevuld met een led lichtbron van 5 watt met een GU5,3 fitting.



Door de chique uitstraling van de combinatie van materialen zorgt dit ontwerp er voor dat hij zowel kan worden toegepast in hele minimalistische interieurs waarbij hij een opvallend element vormt in de ruimte. Maar in een klassiek of klassiek getint interieur kan de Ether eveneens een bijzondere aanvulling zijn. Belangrijk is in beide gevallen dat de materialen en stijl goed worden afgestemd op de rest van het interieur zodat er één geheel ontstaat en alle onderdelen los van elkaar aandacht krijgen maar toch één geheel vormen. Vraag hierbij zonodig advies van een interieurarchitect.

leucos_ether leucos_ether


Heb jij al een idee waar de Ether bij jou dé eyecachter zou kunnen zijn?

Bronvermelding: www.leucos.com

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (2)

  • Sandra Rijsdijk

    |

    Geachte mevrouw,

    Kunt u de lampen Ether ook op bestelling maken met andere afmetingen en andere aantal strengen?
    Kunt u een levertijd globaal aangeven en wat de kosten eventueel zijn?

    Alvast bedankt.

    Met vriendelijke groet,

    Sandra Rijsdijk

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Sandra,
      Bedankt voor je informatie-aanvraag via de website. Ik heb je een email gestuurd met verder info.
      Met vriendelijke groet,
      Margit

      Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.