Kunstige bijzettafels: de Small Square van Gelderland

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

gelderland_small square

Stuk voor stuk kleine kunstwerkjes, dat zijn de Small Squares van het Nederlandse merk Gelderland. Er zijn een heel aantal verschillende modellen maar hun buitenmaat is bij ze allemaal gelijk, namelijk 40 centimeter breed, hoog en diep. Ze zijn van de hand van de Nederlandse ontwerper Roderick Vos. Voor de vormen van de tafeltjes haalde hij zijn inspiratie uit het Chinese alfabet.

Ze hebben een robuuste en stoere uitstraling doordat ze gemaakt zijn van 7 centimeter dik massief eiken. Het is afgewerkt met olie waardoor de warme en natuurlijk uitstraling zo goed mogelijk behouden blijft. De verlijming van de verschillende delen wordt op ambachtelijke wijze gedaan, namelijk met een zwaluwstaart verbinding. Dit zorgt voor een geraffineerd detail in de tafeltjes.


Er zijn zes verschillende modellen waarvan het model met het blad in v-vorm een uitlopend model is en dus alleen nog op aanvraag leverbaar.

gelderland_small square gelderland_small square gelderland_small square gelderland_small square gelderland_small square gelderland_small square


Het gebruik van massief hout levert een aantal voordelen op. Zo kan het tegen een stootje en als er beschadigingen zouden ontstaan vallen deze meestal niet zo op omdat er geen onderliggend materiaal is maar het door en door eiken is. Mochten er in de loop van de tijd toch beschadigingen of vlekken opstaan die storen dan kun je de Small Squares schuren en opnieuw in de olie zetten.


gelderland_small square

Hou je van rust in je interieur dan zou je er voor kunnen kiezen om een aantal van hetzelfde model te combineren. Zo heb je een natuurlijk accent maar blijft het een rustige uitstraling hebben door het ritme en de herhaling van de vorm. Of je zet verschillende modellen in één lijn naast elkaar waardoor er één vorm lijkt te ontstaan. Door er wat ruimte tussen te laten blijft het luchtiger.

Deze tafeltjes lenen zich er daarnaast ook heel erg goed voor om een combinatie te maken van twee of meerdere modellen. Als je veel ruimte hebt kun je bijvoorbeeld wanneer het nodig is een groot tafeloppervlak maken met meerdere Small Squares bij elkaar. Daarnaast heb je ook de vrijheid om ze los door de ruimte te gebruiken. Doordat ze allemaal dezelfde afmetingen hebben en de afwerking gelijk is zorgen ze samen voor een eenheid die verdeeld is over de ruimte.gelderland_small square

En wanneer je ze aan de kant wilt hebben omdat je ze niet nodig hebt dan kun je ze stapelen waardoor er een soort van totempaal ontstaat dat meteen de uitstraling heeft van een kunstwerk.

Ook als je niet heel veel ruimte hebt kan je ze dus goed toepassen. Door er voor te zorgen dat het massief eiken elders in het interieur terugkomt zorg je er voor dat er een harmonieus geheel ontstaat en gaan alle losse onderdelen meer bij elkaar horen. Let er op als je een eiken vloer hebt dat er voldoende contrast is tussen de vloer en de tafeltjes of kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed waar je ze op plaatst.gelderland_small square

In een rustig interieur kan het materiaal en de bijzondere vormgeving van de Small Squares zorgen voor een warm element en een contrast in het geheel. In een klassieker getint interieur zouden ze ook kunnen worden geplaatst, zo lang het maar goed wordt afgestemd met de rest van het meubilair.gelderland_small square

Ben jij er al uit welk model er bij jou past? Of ga je voor een combinatie van verschillende vormen?

Bronvermelding: www.gelderlandgroep.com

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.