Zomerse sfeerlichten: de Fuego van Stelton

Written by margitkengen. Posted in Accessoires, Buitenmeubilair, Overige

stelton_fuego

Om extra lang van de zomeravonden buiten te genieten kun je je tuin, terras of balkon aankleden met de Fuego van Stelton. Deze zorgt voor warmte en sfeer waardoor je, ook als het donkerder wordt, gewoon lekker buiten kan blijven zitten. Hij krijgt zijn vlammen door middel van Bio-ethanol en is in 2011 ontworpen door HolmbäckNordentoft. Hij is te vinden in de collectie van het Deense merk Stelton.


De HolmbäckNordentoft studio is opgericht door Sebastian Holmbäck (1971) en Ulrik Nordentoft (1974) die beiden hebben gestudeerd aan de Danish Design School. Ze zijn werkzaam of vele verschillende vlakken, van meubilair tot verlichting.

stelton_fuego stelton_fuego

De Fuego heeft een solide, zwarte basis van gietijzer die zorgt voor de ruimte voor de brandstof bio-ethanol. Er is plek voor 0,5 liter en deze zorgt er voor dat je ongeveer vier uur kan genieten van het vlammenspel. Hier heb je optimaal plezier van door het helder glazen gedeelte dat op de basis wordt geplaatst. In bijpassende zwarte kleur wordt er een dover meegeleverd om de vlammen mee uit te kunnen maken. In totaliteit is hij 22,8 centimeter hoog en hij heeft een diameter van 23,2 centimeter.


stelton_fuego

Door het rustige materiaalgebruik past hij zich gemakkelijk aan aan zijn omgeving. Vanzelfsprekend past hij eenvoudig in een strak en moderne stijl maar ook bij een klassiekere omgeving kan hij goed aansluiten. Zorg er dan bijvoorbeeld dat er zwarte elementen in zijn omgeving staan zodat hij niet op zich staat maar een eenheid vormt met zijn omgeving.stelton_fuego

Als aanvulling op deze Fuego op bio-ethanol is er ook een uitvoering die gemaakt is voor het gebruik met een theelichtje. Deze is in 2012 opgenomen in de collectie van Stelton en heeft hetzelfde materiaalgebruik. De Fuego theelichthouder heeft een diameter van 10 centimeter en is 12,5 centimeter hoog. Je kan deze zowel binnen als buiten gebruiken en heeft een rustige vlam doordat het glas zodanig verhoogd is dat de wind er nauwelijks invloed op heeft.stelton_fuego

Doordat de vormgeving in dezelfde lijn is gehouden en het materiaalgebruik hetzelfde is toegepast kunnen beide types Fuego ook heel goed gecombineerd worden. Bijvoorbeeld op de tuintafel of op het terras.

Beide zijn stijlvol vormgegeven en hebben een tijdloze uitstraling. Gaat de Fuego met zijn typische Scandinavische uitstraling ook bij jou zorgen voor gezellige en nog langere zomeravonden buiten?

Bronvermelding: www.stelton.com

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.