Bijzonder voor boeken: de Paperback van Spectrum

Written by margitkengen. Posted in Boekenkasten, Kasten

spectrum_paperback

Heb je een hele collectie boeken maar wil je niet je hele wand volzetten met de ‘standaard’ staande boekenkast? Dan is de Paperback misschien wel iets voor jou. In 2009 werd deze ontworpen door Studio Parade en opgenomen in de collectie van het Nederlandse merk Spectrum. De Paperback is een hele nieuwe kijk op het product ‘boekenkast’.


spectrum_paperback

In plaats van het neerzetten van de boeken, leg je je boeken op de hele dunne volkern legplanken van slechts 4 millimeter dik. Een handige bijkomstigheid hiervan is dat je hierdoor heel gemakkelijk de titels kan lezen. Het ontwerp neemt minimale ruimte in maar omdat er weinig loze ruimte is zal het je verbazen hoe veel boeken je er in kwijt kan! Hoe meer boeken er in liggen hoe minder de dunne planken opvallen en het hierdoor een wand lijkt met alleen maar boeken. Dat zorgt voor een heel mooi en grafisch effect door al de verschillende ruggen van de boeken.


De basis is een wandpaneel met 13 kieren erin die met 4 schroeven aan de wand gemonteerd wordt. In deze horizontale uitsparingen kunnen de losse legplanken met een diepte van 15 centimeter geschoven worden. Van deze planken hebben er drie een extra diep stukje eraan waardoor je ook plek hebt voor tijdschriften of grotere boeken. Maar natuurlijk kun je er ook andere mooie dingen opzetten die je graag wilt zien.


spectrum_paperback spectrum_paperback

In de basis is de Paperback 60 centimeter hoog en dan zijn er twee breedtes te kiezen. De kleinste is 60 centimeter waardoor er een vierkant ontstaat. De grotere maat is 120 centimeter, hierbij sluit de kleinere uitvoering heel goed aan waardoor je ze ook heel goed kan combineren tot een grotere compositie.


spectrum_paperback spectrum_paperback

Afhankelijk van je interieur kan je kiezen voor de witte uitvoering die op een lichte wand subtiel aanwezig is en meer afsteekt tegen een gekleurde wand. Wil je de Paperback op een lichte wand plaatsen en toch contrast krijgen dan is er sinds januari 2012 ook een warm antraciete uitvoering.


spectrum_paperback

Met de Paperback kun je helemaal zelf bepalen hoe groot of klein en opvallend of onopvallend hij moet gaan zijn. Wil je de lengte van de ruimte benadrukken dan zou je ze bijvoorbeeld als losse vierkante elementen naast elkaar kunnen hangen met tussen elke plaat wat ruimte waardoor er een ritmisch patroon ontstaat. Of juist naast en tegen elkaar zodat er één grote lijn met boeken ontstaat op je muur.

Door meerdere vierkanten boven elkaar te hangen, al dan niet tegen elkaar, leg je meer de nadruk op de hoogte van de ruimte.spectrum_paperback

Hij kan zelfs als maatwerk een gehele wand bedekken, bijvoorbeeld op een leesplek of kantoor. Je kunt ze ook heel goed combineren met een dressoir door hier een aantal Paperbacks boven te hangen met eventueel een oversteek aan de zijkant zodat je samen met het dressoir een grotere opstelling realiseert. Het wordt eigenlijk een stukje kunst aan de muur dat steeds weer veranderd naarmate je er boeken uithaalt en weer op een andere plek teruglegt.spectrum_paperback

Ondanks dat de Paperback heel minimalistisch is ontworpen valt hij ruim voldoende op om een eye-catcher te zijn in zowel een groot als een kleiner interieur!

Bronvermelding: www.spectrumdesign.nl

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.