Vriendelijke fauteuil: de Colina van Arper

Written by margitkengen. Posted in Fauteuils, Woonkamer

arper_colina

Fauteuils kun je natuurlijk kiezen uit dezelfde serie als je bank maar wil je het iets eigenzinniger dan zou je helemaal andere fauteuils kunnen kiezen. Bijvoorbeeld de Colina van Arper, in 2014 ontworpen door Lievore Altherr Molina voor het Italiaanse merk Arper. Bij deze fauteuil heb je de keuze uit drie verschillende types en bij één van deze ook nog de keuze uit drie verschillende breedtes. Zo bepaal je zelf welk model en afmeting er het beste past in jouw interieur.


arper_colina arper_colina

Wanneer je ze bijvoorbeeld bij een bank plaatst is het wel belangrijk om de Colina hierop af te stemmen. Dit kan door de keuze van de bekleding, de uitvoering van het onderstel of een bepaald kenmerk van de fauteuil, zoals de ronde vormen.

Door zijn bijzondere vormgeving is deze fauteuil ook uitermate geschikt om vrij in de ruimte te plaatsen. Hij heeft geen rechte lijnen alleen vloeiende vormen waardoor je er gemakkelijk omheen loopt en ze ook niet persé recht hoeft neer te zetten.


arper_colina arper_colina

Zo zou je er bijvoorbeeld twee of meerdere met de vorm van een rond vloerkleed neer kunnen zetten als aparte leesplek of een relax-plek bij de haard. En doordat zijn vorm naar achteren toe smaller toeloopt kan hij ook heel goed in een hoek geplaatst worden.arper_colina

De Colina is er in een gesloten uitvoering die helemaal doorloopt tot op de grond. Deze fauteuil heeft een frame van multiplex en wordt geheel bekleed met stof, leer of kunstleer. Op aanvraag is de Colina ook mogelijk met een afneembare hoes. Omdat deze over de gehele fauteuil zit krijgt hij een rustige en strakke uitstraling. Hij heeft een vriendelijke uitstraling door zijn sierlijke lijnen en het ontbreken van rechte vormen.

Deze Colina die tot op de grond doorloopt heeft een iets massievere uitstraling maar doordat de hoogte beperkt is ontstaat er een evenwichtig geheel dat niet zwaar overkomt. De Colina M is namelijk slechts 69 centimeter hoog, daarbij heeft hij een diepte van 74,5 centimeter en op het breedste punt is hij 96 centimeter. Hij loopt richting de vloer smaller toe en daar is 63,5 centimeter breed en 53 centimeter diep. De zithoogte van deze Colina M is 40 centimeter.


arper_colina

Heb je niet genoeg ruimte voor de Colina M dan is de Colina S. Deze versie van de gesloten uitvoering is maar 79 centimeter breed en hij is maar 62 centimeter diep. Hierdoor heb je er niet enorm veel ruimte voor nodig om hem een mooi plekje te geven. Hij is 72 centimeter hoog waardoor je de zichtlijnen zo veel mogelijk in tact laat. De zithoogte van deze S uitvoering is 42,5 centimeter en de smallere onderkant is 54,5 centimeter breed en 42,5 centimeter diep.


arper_colina

Zijn de M en de S uitvoering te klein voor jouw ruimte dan is er ook nog een grotere uitvoering, de Colina L. Deze is maar liefst 102,5 centimeter breed en heeft daarbij een diepte van 84 centimeter en een hoogte van 73 centimeter. Zijn zithoogte is 40 centimeter en de onderkant van dit model is 69 centimeter breed en 58,5 centimeter diep. Een fauteuil van deze afmetingen heeft de ruimte nodig om goed tot zijn recht te komen en kan eveneens goed vrij in de ruimte geplaatst worden.


arper_colina

Naast deze gesloten Colina zijn er ook nog drie andere uitvoeringen. Zoals bijvoorbeeld deze met 4 houten poten met een breedte van 96 centimeter, een diepte van 74,5 centimeter en een hoogte van 69 cm. De zithoogte is 40 centimeter. Bij deze uitvoering op 4 poten heb je de keuze uit verschillende houtsoorten zodat je deze kan afstemmen op andere houten elementen in je kamer en natuurlijk de bekleding die je op de Colina kiest. Wanneer licht hout het beste past in jouw interieur dan zijn er natuurlijk eiken en gebleekt eiken. Zou een donkere houtsoort beter aansluiten bij je meubilair dan is er wengé en als laatste is er teak effect. Doordat hij poten staat heeft hij een meer open uitstraling en door de mogelijkheden met de poten kun je hem een heel natuurlijke uitstraling geven. De breedte van het onderstel is 91 centimeter en is 57 centimeter diep.


arper_colina

Wil je een nog luchtigere uitstraling dan is er een Colina met een buisframe. De openheid wordt benadrukt doordat de achterzijde van het frame helemaal open is en de zitting dus lijkt te zweven. Heeft het meubilair dat er in de buurt staat metalen details dan zou je kunnen kiezen voor het verchroomde onderstel. Dit reflecteert de kleur van de omgeving waardoor het over het algemeen minder opvalt dan je zou denken. Kies je voor een donkere bekleding en wil je het frame hier bij laten aansluiten dan is er een antraciet gepoedercoat onderstel mogelijk. Deze uitvoering heeft een breedte van 96 centimeter met een hoogte van 71 centimeter en een diepte van 73,5 centimeter. De zithoogte is 40 centimeter en het onderstel is 76 centimeter breed en 52 centimeter diep.


arper_colina

Een ander alternatief als je graag een open uitstraling wilt voor de Colina, is de uitvoering met een nog dunner sledeframe. Om dit sterk genoeg te krijgen zijn er aan de achterzijde 2 verticale stangetjes toegevoegd. Ook hierbij kan je kiezen tussen een verchroomd onderstel of antraciet gepoedercoat. Ook deze Colina is 96 centimeter breed. Daarbij heeft hij een diepte van 74,5 centimeter en is hij 69 centimeter hoog. De zithoogte is 40 centimeter en het frame is 74 centimeter breed en 49 centimeter diep.arper_colina

De Colina is een vriendelijke fauteuil met zachte vormen een een uitnodigende zit. Niet alleen mooi voor in de woonkamer maar ook in de slaapkamer zou dit een goede aanvulling kunnen zijn. Door er voor te zorgen dat de lijnen van de vormgeving terugkomen in andere delen van je interieur ontstaat er eenheid en rust. En door alle mogelijkheden van onderstellen en bekleding zit er vast ook voor jou de perfecte combinatie bij.arper_colina

Welke combinatie past er het beste bij jouw stijl?

Bronvermelding: www.arper.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.