Geraffineerde (kleding-)kasten: de Line van Piure

Written by margitkengen. Posted in Uncategorized

piure_line

In de collectie van Piure, een Duitste fabrikant gevestigd in München, is de kastenserie Line terug te vinden. Deze kan zowel greeploos als met twee verschillende strakke grepen gekozen worden. Welke opbergruimte je ook zoekt, bij de Line is de kans heel groot dat je slaagt. En dat alles in een kast die heel minimalistisch en geraffineerd is vormgegeven.

Met de Line kun je prachtige kasten samenstellen. Van klein tot groot, van hoog tot laag. Maar steeds met de strakke vormgeving door de mogelijkheid tot druk-bediening van de deuren en laden en de smalle naden tussen de verschillende onderdelen.

piure_line piure_line


Heb je toch liever grepen dan zijn er twee subtiele mogelijkheden. Zo is er een strakke, geometrische lijstgreep maar ook een hoekige greep die op een bijzondere manier in het front wordt verwerkt. Beiden kunnen in alle mat- en hoogglanslakken afgewerkt kan worden zodat je kan kiezen voor eenheid met de rest van de kast of juist te zorgen voor contrast.Op een simpele manier kun je je eigen ontwerp maken die helemaal is afgestemd op jouw persoonlijke wensen.

Plaatsing: Zo kies je eerst of je de kast tegen de wand wil plaatsen of vrij in de ruimte.

Hoogte: Daarna kun je bepalen welke hoogte hij moet krijgen, hierbij heb je de keuze uit een heel aantal maten, namelijk: 129, 150, 171, 192, 213, 234, 255 of zelfs 276 centimeter hoog. In alle gevallen komt hier nog één centimeter bij voor het afdekblad.

Breedte: Door de combinatie van verschillende elementen kun je de breedte van je kast samenstellen. Deze zijn er in 40, 55, 80, 95 of 110 centimeter breed en hier komt nog 2,2 centimeter bij voor de buitenzijden.

Diepte: De diepte van de kastelementen is 45 centimeter waarbij de uiteindelijke diepte uitkomt op 2,2 centimeter dieper is in verband met de afwerkingspanelen. Er is ook een 60 centimeter diepe variant waar eveneens de 2,2 centimeter bij komt. In plaats van deze 2,2 centimeter komt er bij beide dieptes bij de vrijstaande variant 4 centimeter bij.

Interieur: Maak een keuze uit de diverse mogelijkheden om de binnenkant van de kast aan te kleden. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van welke functie de kast gaat krijgen.

Kleur: Als laatste stap hoef je alleen nog maar een keuze te maken uit de kleurcollectie. Je kan kiezen uit een heel aantal mat- of hoogglans-lakken maar ook eiken en walnoten zijn mogelijk.


piure_line

Het beeld en de uitstraling van de kast bepaal je natuurlijk helemaal zelf door de keuzes die je maakt. Wil je een kast die zo min mogelijk opvalt en de hoogte van de ruimte extra benadrukt, dan kun je kiezen voor alleen deuren die de volledige hoogte van de kast hebben. Zou je wel laden willen dan is dat geen probleem, deze kunnen namelijk ook achter de deuren geplaatst worden. Zo hou je wel rekening met het praktische aspect, maar óók met de uitstraling van de kast.piure_line

Door te kiezen voor laden, te kiezen in vier hoogtes, die aan de buitenkant zichtbaar zijn zorg je voor een heel ander lijnenspel in de kast. Deze horizontale lijnen kun je door laten lopen in de deuren door de deuren niet in één stuk te kiezen maar met een onderverdeling. Je krijgt dan bijvoorbeeld twee aparte deuren in de hoogte van de kast.piure_line piure_line

Ook heb je bij de Line de mogelijkheid om te kiezen voor open vakken. Hierin kan je bijvoorbeeld verlichting, kunst of souvenirs in plaatsen. Deze nis kan dezelfde kleur krijgen als de rest van de kast om er één geheel van te maken maar je kunt deze natuurlijk ook in een contrasterende kleur kiezen, bijvoorbeeld een accentkleur die terugkomt elders in de ruimte.

Piure heeft hierbij gekozen voor een heel verfijnde detaillering van de nis, dit moet natuurlijk naadloos aansluiten bij de vormgeving van de rest van de kast.


Voor het interieur van de door jouw ontworpen Line kast kun je ook alle kanten op. Er zijn legplanken en binnenladen voor als je de kast als dressoir zou willen gebruiken of als ladekast in de slaapkamer. Wil je de kast specifiek als kledingkast gaan gebruiken dan zijn er ook nog losse kledingstangen mogelijk, legplanken waaronder een kledingstang is bevestigd, kledingliften, uittrekbare legplanken, verlichting en spiegels om hem helemaal naar eigen smaak in te kunnen richten.

piure_line piure_line piure_line piure_line


Het geheel wordt op een lage plint geplaatst waardoor hij even van de grond af komt en de kast iets luchtiger oogt.


piure_line piure_line

Je kan voor een hele rustige kast kiezen door hem geheel in één kleur af te laten werken maar je zou ook kunnen contrasterende kleuren voor de binnen- en buitenkant.Ben je op zoek naar een warme uitstraling dan zou één van de houtsoorten een goede keuze kunnen zijn. Je laat hem subtiel aanwezig zijn door te kiezen voor een tijdloze matte lak of laat de kast juist een blikvanger zijn door hem uit te voeren in hoogglans lak of geheel / gedeeltelijk in kleur. Door de vele keuzemogelijkheden kan hij aansluiten bij klassiek of modern, helemaal zoals je hem zelf – of met advies op maat – hebt bedacht. En doordat de kasten tijdloos zijn vormgegeven en Piure erg veel waarde hecht aan kwaliteit en een lange levensduur van hun producten kun je jarenlang plezier hebben van je Line kast.

Welke Line past er bij jou? Een kledingkast voor in de slaapkamer, een roomdivider in de woonkamer of een dressoir voor in de eetkamer of je werkkamer of heb je nog andere ideeën?

piure_line piure_line piure_line

Bronvermelding: www.piure.de

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.